ASAYİŞ - 20 Mayıs 2020 Çarşamba 05:25

Polisten kaçarken ekip aracına çarptı ardından kaza yapıp yakalandı

A
A
A
Polisten kaçarken ekip aracına çarptı ardından kaza yapıp yakalandı

Adana’da, polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücü önce polis aracına çarptı ardından refüje vurup kaza yaptıktan sonra yakalandı.

Adana’da, polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücü önce polis aracına çarptı ardından refüje vurup kaza yaptıktan sonra yakalandı. Yakalanan sürücü yasal promilin 4 katı alkollü çıktı.


Alınan bilgiye göre, Seyhan Devriye ekipleri , Ziyapaşa Bulvarı üzerinde şüphelendiği 33 P 7990 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan otomobil sürücüsü kaçmaya başladı. Sadece 1 kilometre kaçmayı başaran sürücü önce bir polis aracına çarptı. Sonra refüje çarparak kaza yaptı.


Kaza yapan sürücü ve içerisinde bulunan kişi kıskıvrak yakalandı. Alkol testi yapılan sürücü Hasan A., 2.07 promil alkollü çıktı. Hasan A.’ın 2 yıl ehliyetine el konulurken yanında bulunan kişiyle birlikte gözaltına alındı.


Polisten kaçtığı sırada arkadaşının yanında bulunan kişi yakalanınca,” Senin yaptığın iş mi, arabamızı mahvettin, ne oldu oğlum neden kaçtın” diye arkadaşına sitem etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TİM’den Vestel’e ihracat şampiyonluğu ödülü Vestel, elektrik-elektronik sektöründe 26’ncı kez en çok ihracat gerçekleştiren şirket ödülünü aldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2023 yılı İhracat Şampiyonları Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlendi. 2023’te gerçekleştirdiği yaklaşık 2,4 milyar dolarlık ihracatla elektrik-elektronik sektöründeki birinciliğini bu yıl da koruyan Vestel, bu alanda 26’ncı defa şampiyonluğu üstlendi. Bugün yüzde 63’e ulaşan ihracat oranıyla, dünyanın 160’tan fazla ülkesine ürün ve teknolojilerini götüren Vestel, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından belirlenen ve Türkiye’de en çok ihracat yapan şirketlerin yer aldığı genel sıralamada da altıncı oldu. Vestel’in genel sıralamadaki altıncılık ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu yaptığı konuşmada, “Kurulduğumuz günden bu yana bu topraklarda üreterek kazandığımızı yine bu topraklara değer katmak için kullanıyoruz. Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, bugün ürettiği ürün ve teknolojileri 160’ı aşkın ülkeye ulaştırarak ülkemizin adını dünyanın dört bir köşesine gururla taşıyor. Çeyrek asrı aşkın süredir ülkemizin aralıksız ihracat şampiyonu olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bundan sonra da ülke ekonomimiz için değer oluşturmaya, inovasyon ve kalite odaklı çalışmalarımızla dünya çapında büyümeye devam edeceğiz” dedi. Sektör birinciliği ödülünü ise Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan alan Vestel CEO’su Ergün Güler yaptığı açıklamada, “Vestel bugünden geleceğin dünyasına hazır bir şirket. Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç etmenin sorumluluğu ve bilinciyle hareket ediyor, her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. İleri teknolojiye, inovasyona donanıma ve tasarıma yaptığımız yatırımlar sayesinde, global pazarda daha güçlü bir konumdayız. Bunun için 26 yıldır ihracat alanında sürdürdüğümüz başarıları daha da ileri noktalara taşıma gayesindeyiz. Bu yıl da kendi sektörümüzün ihracat şampiyonu, genel sıralamada ise altıncı olmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemiz için değer oluşturmaya, sürdürülebilir büyüme ve gelişim odaklı stratejilerimizi hayata geçirmeye kararlıyız" diye konuştu.
İstanbul Baykar Türkiye’nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri oldu Geçtiğimiz 3 yılda savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023’te Türkiye’nin tüm sektörlerde en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 firmasından biri oldu. Bu başarıyla birlikte Türkiye ihracat tarihinde ilk kez bir savunma ve havacılık firması ilk 10 ihracatçı arasında yer aldı. Türkiye’nin milli ve özgün SİHA’larını geliştiren Baykar, ihracatta önemli bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz 3 yılda savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023’te Türkiye’nin tüm sektörlerde en çok ihracat gerçekleştiren 10 firması arasına girdi. Bu başarıyla birlikte Türkiye ihracat tarihinde ilk kez bir savunma ve havacılık firması ilk 10 ihracatçı arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde açıklanan listeye göre Baykar, Türkiye’de en yüksek mal ihracatı yapan ilk 10 firmadan biri oldu. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilen ödülü Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar aldı. Tüm projeler öz kaynaklarla yürütülüyor Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83’ünü ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2021’de 664 milyon dolarlık ihracat yapan Baykar, 2022’de ise 1.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İhracat lideri Savunma Sanayii Başkanlığı ve TİM tarafından 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu olduğu açıklanan Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Son yıllarda gelirlerinin yüzde 90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023’te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın 3’te 1’ini tek başına yaptı. Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olan Baykar, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) dünyanın ilk 100 savunma sanayisi şirketi listesine de 76. sıradan girdi. Listedeki 100 firma içinde gelirlerini yüzde 94’lük bir oranla en çok artıran şirket olan Baykar’ın halihazırda imzalanan sözleşmelerinin yüzde 97.5’i ihracat kaynaklı gerçekleşti. Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.