GENEL - 02 Haziran 2020 Salı 12:32

Başkan Kocaispir: "Bu sürecin kıymetini bilelim"

A
A
A
Başkan Kocaispir: "Bu sürecin kıymetini bilelim"

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçede normalleşme sürecine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Rehavete kapılmayalım, bu sürecin kıymetini bilelim" dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, ilçede normalleşme sürecine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Rehavete kapılmayalım, bu sürecin kıymetini bilelim" dedi.


Yüreğir Belediyesi ekipleri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte normalleşme sürecinde kurallara uygun şekilde dışarı çıkacak vatandaşlar için çalışmalarını özellikle parklar, dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve kütüphaneler üzerinde yoğunlaştırdı.


İlçe genelinde mevsimlik çiçek dikimi yapan ve yeni dikimlere de devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi rengarenk çiçeklerle donatıyor. Spor aletleri, oyun ve fitness grupları ile parkların rutin bakım, onarım ve temizliklerine de devam eden ekipler, özellikle parklar ile çocuk oyun gruplarının bakım ve onarımlarını titizlikle yürütüyor. Kuruyan otları biçen ekipler çim biçme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.


Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, normalleşme sürecinde güzel havaları fırsat bilip dışarı çıkacak olan vatandaşları uyardı. Başkan Kocaispir, "Toplum olarak 1 Haziran itibarı ile 14 günlük yeni bir sınava başladık. Salgın önlemlerinin aşamalı olarak azaltılmasıyla bu 2 haftalık süreç çok önemli. Daha zor şartlarla karşılaşmamak için sosyal mesafe ve hijyen kurallarına, maske kullanımına mutlaka riayet etmeliyiz. Yüreğir Belediyesi olarak parklarımızı, dinlenme alanlarımızı vatandaşlarımıza hazırladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Rehavete kapılmayalım, bu sürecin kıymetini bilelim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.