ÇEVRE - 06 Temmuz 2020 Pazartesi 17:37

Adana’nın Haliç’i

A
A
A
Adana’nın Haliç’i

Adana’da köprü genişletme çalışması nedeniyle suyu kesilen Seyhan Nehri, yosunlar ve atılan çöpler nedeniyle kötü kokuyla mikrop saçıyor.

Adana’da köprü genişletme çalışması nedeniyle suyu kesilen Seyhan Nehri, yosunlar ve atılan çöpler nedeniyle kötü kokuyla mikrop saçıyor.


Önceki dönem Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü’nün seçim projelerinden birisi olan ve yapımına başladığı Girne Köprüsü’nün genişletilmesi çalışması yerel seçimlerden sonra durdu.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla geçen ay Seyhan Nehri’nin suyu tekrar köprü çalışması nedeniyle kesildi. Akıntının da durmasıyla birlikte nehirde yosun birikintileri oluştu.


Yosunlar nehri tamamen yeşile bürürken vatandaşlar tarafından nehre çöpler atıldı. Yaz mevsiminin en sıcak yaşandığı illerden birisi olan Adana’da sıcaklıkların artmasıyla birlikte nehirde kötü kokular oluştu ve vatandaşlar suyun geri verilip temizlik yapılması için belediyeye çağrıda bulundu.


Ayşe Doğan isimli vatandaş, “Burası eskiden suyla doluydu ve çirkin bir görüntüsü yoktu. Ancak şuanda etrafı yosunlar bağlamış ve çöpler var. Hava sıcaklığından dolayı kötü bir koku yayılıyor ve bundan rahatsızız. Yetkililerin gerekeni yapmasını istiyoruz” diye konuştu.


Çevre esnaflarından Ali Çalışır ise belediyenin çalışmadığını söyleyerek, “Eski hali daha iyiydi. Belediye çalışmıyor açıkçası. Koku var ve turistler geliyor. Eskiden burada kuşlar vardı ama kirlilikten dolayı hepsi kayboldu. Turistlere de olumsuz bir imaj burası. Rezillik var burada yetkililerin bunu görmesi lazım. Mikrop saçıyor ve sağlığa olumsuz etkisi var buranın” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.