KÜLTÜR SANAT - 08 Temmuz 2020 Çarşamba 08:17

Dürümcü Mahsun Usta; “İyi kebap, lezzetini zırhla çekilmiş etten alır”

A
A
A
Dürümcü Mahsun Usta; “İyi kebap, lezzetini zırhla çekilmiş etten alır”

Kebap sektöründe Dürümcü Mahsun Usta adıyla Türkiye çapında isim yapan Mahsun Gökçur, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep’te kebapların lezzetinin, etin zırhla çekilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Kebap sektöründe Dürümcü Mahsun Usta adıyla Türkiye çapında isim yapan Mahsun Gökçur, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep’te kebapların lezzetinin, etin zırhla çekilmesinden kaynaklandığını söyledi.


İnceliklerine dikkat etmeden yapılan kebapta lezzetin yakalanamayacağını vurgulayan ünlü şef Dürümcü Mahsun Usta, “Adana, Urfa, Gaziantep kebaplarının kıymalarının zırhla hazırlanması ile elde edilir. Et kuşbaşı olarak hazırlanır, zırh bıçağı yardımıyla manuel yöntemlerle küçük parçalara ayrılır. Etler irili ufaklı olarak parçalandığından pişerken dağılmaz, birbirini tutar ve piştikten sonra kolay ayrılır. Makine yardımıyla hazırlanan kıyma çok küçük parçalara ayrıldığından ezilir’’ dedi.


Kebap yapımı için gereken eti de kendi besledikleri hayvanlardan elde ettiklerini belirten Mahsun Usta, restoranlarında kullandıkları gıda maddelerinin de yüzde 80’inin kendi ürünleri olduğunu, müşterilerinin de bundan son derece mutlu olduğunu ifade etti.



Kontrollü normalleşmede kurallara tam uyum


Salgın döneminde müşterilerine sadece paket servis hizmeti veren restoranları, kontrollü normalleşme kapsamında yeniden hizmete açtıklarını ifade eden Mahsun Gökçur, ‘’ Müşteriler yasakların kalkması sonrasında restoranlarımıza büyük ilgi gösterdi. Müşterilerimizin yoğun ilgisinden memnunuz. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle tüm restoranlar belirlenen kurallara uymak zorunda. Hijyen ve sosyal mesafe kuralları önem arz etmektedir. Müşterilerimizin sağlığı bizim için önemli, gereken tüm önlemleri aldık’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.