YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 13:11

VALİ COŞ: "POTANSİYELİMİZİ DAHA ORGANİZE KULLANMALIYIZ"

A
A
A
VALİ COŞ: "POTANSİYELİMİZİ DAHA ORGANİZE KULLANMALIYIZ"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentin ekonomik potansiyelinin iyi kullanılabilmesi için daha düzenli bir yapıya gereksinim duyulduğunu belirterek, "Her sektörün kendine ait sitede faaliyet gösterebilmesi için altyapı çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yakında, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileriyle ortak toplantı düzenleyeceğiz" diye konuştu.
Vali Coş, Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer’i ziyaret ederek kentin öncelikli sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Atila Menevşe ve Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Babacan ile Genel Sekreter Ahmet Nevruz’un hazır bulunduğu ziyarette söz alan ATO Meclis Başkanı Pakyürek ile Yönetim Kurulu Başkanı Gizer, birçok sektörün dağınık olmasından dolayı kentin ekonomik potansiyelinin tam anlamıyla kullanılamadığını belirttiler. Pakyürek ve Gizer, Türkiye’nin değişik kentlerinde site yapılanmasına gidildiğini ve bundan da olumlu sonuçlar alındığını ifade ederek şöyle konuştular:
“Başta konfeksiyoncular, ayakkabıcılar, matbaacılar ve mobilyacılar olmak üzere birçok sektör kentin değişik kesimlerinde merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretim yapıyorlar. Oysa bu tür sektörlerin toplu halde sitelerde üretim yapmaları kaçınılmaz hale gelmiştir. Çünkü yurtdışından gelen farklı sektörlerden oluşan heyetler, Adana’da nereye gideceğini şaşırıyor. Oysa belirli bir sitede faaliyet gösterilmiş olunsa, hem gelen yabancı heyetlerin dağılması önlenecek, hem de karmaşık ve dağınık görüntü, daha sağlıklı ortamda ticarete dönüşecektir. Belediyelerin çalışma içerisinde oldukları, 1/5 binlik imar planlarının mutlaka bu gelişmelere göre hazırlanması gerekmektedir.”
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, sektörel sitelerin hayata geçirilebilmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, “Bu sorun, hem düzensiz kentleşme hem de sağlıksız ticareti beraberinde getiriyor. Bu anlamda önemli adımlar atıldı. Milli Emlak ve belediyelerle istişare içerisindeyiz. Öncelikle site yapımı için uygun olan Milli Emlak’a ait arazilerin 1/5 binlik imar planında sektörel site olarak yer alması sağlanmalıdır. Bu anlamda önemli adımlar atıldı. Kısa bir süre sonra da bütün sektörlerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin de ele alınacağı geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceğiz. Milletvekillerimizin yanı sıra büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, meslek örgütleri ve sektör temsilcilerinin sorunları dinlenecek ve anında çözüm üretilmesi yoluna gidilecek. Atacağımız bu adım, kentin sahip olduğu potansiyel konusunda önemli bir farkındalık yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.