YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 17:11

KİTAP VE EĞİTİM FUARI`NDA `SANAT FESTİVALİ` COŞKUSU

A
A
A
KİTAP VE EĞİTİM FUARI`NDA `SANAT FESTİVALİ` COŞKUSU

Adana’da bu yıl 5.’si organize edilen; ’Çukurova Kitap Fuarı’ ve ’Çukurova Eğitim Fuarı’, eş zamanlı olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı. Büyükşehir Belediyesi ise, fuar kapsamında kurduğu stantla ’Altın Koza Yayınları’nı tanıtırken, mini bir ’sanat festivali’ de gerçekleştiriyor.
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nce ortaklaşa organize edilen; Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza ve Adana Ticaret Odası’nca (ATO) da desteklenen fuara; TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliği yapıyor. 205 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen fuarlar kapsamında Büyükşehir Belediyesi ise, yaklaşık 580 metrekarelik bir alanda çeşitli stantlar kurarak, bir yandan ’Altın Koza Yayınları’nın okurlarıyla buluştururken, diğer yandan da fuar alanında mini bir ’sanat festivali’ de gerçekleştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan fuar boyunca; Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Kent Konseyi, Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği, Adana Sinema Derneği, Adana Ressamlar Derneği, Uluslararası Gölge ve Kukla Oyunu Birliği (UNIMA) ve Mehmet Baltacı Sinema ve Fotoğraf Tarihi Müzesi ile işbirliğinde 5 günde 28 sanatçıya ait 250 eseri ziyaretçilerle buluşturacağı kaydedildi.
’Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Standı’nda meraklısının beğenisine sunulan 14 serginin yanı sıra 2 fotoğraf gösterisi, Karagöz-Hacıvat gölge oyunu, güzel yazı ve ebru atölyesi de yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi Sinema Müzesi, Mehmet Baltacı Fotoğraf ve Sinema Tarihi Müzesi, Yeşiloba Şehitliği Müzesi ile Karacaoğlan Edebiyat Müzesi’nden seçilen örnek eserler de yine oluşturulan stantlarda sergileniyor.
Etkinlikle ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sanat Danışmanı Haluk Uygur, söz konusu etkinlikle birlikte ’Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı’nı aynı zamanda da bir ’sanat fuarı’na dönüştürmeyi amaçladıklarını anlattı. Uygur, etkinliğin sivil toplum kuruluşlarının ortak bir çabası olarak da öne çıkarken, Yunanistan, Almanya ve Belçika’dan da fotoğraf sanatçılarının eserleriyle destek verdiğini dile getirdi.
Fotoğraf, resim, tiyatro, heykel, sinema, hat ve ebru sanatının yanı sıra karikatür gibi farklı sanat alanlarındaki özgün çalışmalara stantlarda yer verildiğini kaydeden Uygur, etkinlikte 40 sanatçının, yaklaşık 250 eseriyle sanatseverlerle buluştuğunu vurguladı. Uygur, “Ortaya koyduğumuz bu etkinlikle birlikte sanatçının eserinin, hak ettiği değeri görebilmesine de bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir