GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 14:12

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERDEN BDP`Lİ DEMİRTAŞ`A `SEYİT ONBAŞI`LI TEPKİ

A
A
A
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERDEN BDP`Lİ DEMİRTAŞ`A `SEYİT ONBAŞI`LI TEPKİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel için ’Onbaşı’ diyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Adana’daki şehit, gazi ve emekli subay derneklerinden sert tepki geldi. Kurtuluş Savaşı kahramanı Seyit Onbaşı’yı örnek gösteren dernek üyeleri, "Türk ordusunun onbaşısı da, generali de tarihe altın harflerle adını yazdırmıştır" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Tamer Uman ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği Adana Şube Başkanı Danış Hoşbay ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e ’Onbaşı’ söylemini eleştiren dernek başkanları, tepkilerini sert bir üslupla dile getirdi. Güluçar, "Ellerine asker, polis ve masum vatandaş kanı bulaşan
katillere terörist demeyenlere sesleniyoruz. Sizler bizim nazarımızda milletvekili değilsiniz. Bizlerin vergisiyle aldığınız maaşları helal etmiyoruz" dedi.
Türk ordusunun generalinden erine kadar kahramanlık destanı yazan ve vatanı için canını hiç sayan askerden oluştuğunu ifade eden Güluçar, "Sizler bırakın bir onbaşının adını ağzınıza almayı, PKK’ya terör örgütü demediğiniz sürece bir erin üniformasındaki düğmenin adını bile ağzınıza alamazsınız" diye konuştu.
Kurtuluş Savaşı kahramanı Seyit Onbaşı’dan örnek veren Güluçar, şunları söyledi:
"Küçümsemeye çalıştığınız Türk onbaşıları birer kahramandır. Seyit Onbaşı, Çanakkale Savaşı’nda 275 kiloluk top mermisini tek başına kaldırıp, dev gibi bir İngiliz gemisini ortadan ikiye bölmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanına bu tavrı sergileyenleri, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına nefretle kınıyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir