YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 10:23

OLAY YERİ İNCELEME SERTİFİKASI ALDILAR

A
A
A
OLAY YERİ İNCELEME SERTİFİKASI ALDILAR

Adana’da 6 ilden 16 polis memurunun katıldığı ve yaklaşık 3,5 ay süren "7. Dönem Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Temel Eğitim Kursu"na katılan polis memurlarına sertifikaları törenle verildi
Fatih Polis Lokali’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, kursların büyük katkı sağladığını belirterek, "Kursa katılan meslektaşlarımızın olayları bakış açısı değişmektedir. Bundan sonra olay yerlerini incelerken dökeceğiniz her damlanın yargı aşamasında masumların sevinç gözyaşlarına dönüşeceğini unutmayın" dedi.
Olay yeri incelemenin sürekli çıtayı yükselttiğini kaydeden Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Emre Akif Doğan ise, "İncelenen olayların aydınlatılma oranı 1990’larda yüzde 2,21 iken bu oran 2009 yılında ciddi bir ivme kazandırılarak yüzde 15,74’e, 2011 yılında ise yüzde 26,02’ye çıkartılmıştır. İncelenen her dört olaydan birinin maddi delile dillendirilmesi sağlanmıştır" diye konuştu.
Adana Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mete Gülmen de, adli bilim yılının 20 yıldan fazla hayatın içinde olduğunu kaydederek, "Bu konuda Adana kendini çok iyi geliştirdi. Türkiye birinciliğini elde etti ve Adanalı olarak bundan büyük mutluluk duyuyorum. Kurslarımızda büyük başarılar elde ettik ve dünya ile yarışacak bir konuma geldik" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığı’nca Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen "7. Dönem Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Temel Eğitim Kursu"nda başarılı olan polis memurlarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir