YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 16:53

MECLİS`TEKİ `ESNAF` EYLEMİ

A
A
A
MECLİS`TEKİ `ESNAF` EYLEMİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Meclis’te eylem yapan esnafı haklı bularak, yaşanan sorun ve sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulması noktasında da çaba sarf ettiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan; ’2012 Yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 3. Birleşimi’nde yaşanan gerilim, bugünkü oturuma da damgasını vurdu. Aldırmaz, kendisiyle yaklaşık 3 aydan bu yana görüşmek isteyen, ancak randevu taleplerine cevap verilmediği için Meclis’te eylem yapan işçilerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. “Bu arkadaşlar, bizim insanımız ve bu insanlar, ekmek parası için mücadele eden insanlar” diyerek konuşmasına başlayan Aldırmaz, onların karşı karşıya bulunduğu sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşturulmasının da, kendilerinin asli görevi olduğunu dile getirdi.
“BU OLAYDA VATANDAŞ HAKLI”
Aldırmaz, “Ben konuyu duyar duymaz, ilgili esnaf odası başkanını aradım ve kendisiyle de görüştüm. Benim özel kalemime randevu talebinde bulunmuşlar, buradaki arkadaşlar da kendilerini genel sekreterliğe yönlendirmiş. Genel sekreter de daire başkanımıza göndermiş onları. Yaklaşık 1.5 ay önce de 2-3 kez bizi aramışlar. Dolayısıyla vatandaş haklı” dedi. AK Parti Hükümeti tarafından çıkartılarak yürürlüğe konulan; ’Hal Yasası’na dikkat çeken Zihni Aldırmaz, halle ilgili gerekli yönetmelikler çıkmazken, Adana Hali ile ilgili mahkeme kararı olduğunu hatırlattı. Aldırmaz, “Arkadaşların ya mevcut yerlerinde yeniden yapılanma gitmeleri ya da yeni yapılacak bir yere taşınmaları konusu gündemde. Tüm bunların yanında orada diğer esnaflarla birlikte yaşamlarını sürdürebilmesi noktasında çalışma yapılması için ilgili birimlere gerekli talimatları verdim” dedi.
“ARKADAŞLAR KANUNSUZ BİR ŞEY İSTEMİYOR”
Bazı bürokratların, ’kanun ne emrederse biz onu yaparız’ şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşım içinde olduğunu vurgulayan Aldırmaz, esnafın da ’kanunsuz bir şey’ istemediğini ve taleplerinin yasalar çerçevesinde yerine getirilmesinden yana olduğunu anlattı. Aldırmaz, “Bu konuda ben sizden daha fazla hassasım. Kendileriyle de konuştum. Pazartesiye kadar bu işle ilgili bürokrat arkadaşlarımız üzerlerine düşeni yerine getirecekler. Tüm bu çalışmalar yapıldıktan sonra bu arkadaşlarımızla bir araya gelip, bir durum değerlendirmesi yapacağız. Çünkü bu arkadaşlarımız, orada 72 metrekareden oluşan yerler satın almışlar. Yaş sebze ve meyve satışı için de bu 72 metrekarelik yerler yetersiz kalıyor. Belki yeni ’Hal Yasası’ kapsamında çıkartılacak yönetmelikle bu alanlar genişletilebilir. Kısa sürede sorunu çözeceğiz” ifadesini kullandı.
“YAŞANAN SÜRECİ İYİ YÖNETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”
Meclis Katibi Necmi Özcanlı da, dünkü meclis oturumunda yaşanan olaylara dikkat çekerek, belediye başkanlarının görevlerinin bir gereği olsun ya da olmasın valinin katıldığı toplantılarda boy göstermesini yanlış bulduğunu, bu tür etkinliklerin belediye başkanını görevinden uzaklaştırdığı yorumunda bulundu. Özcanlı, “Seçilmiş bir belediye başkanının, kendi iline daha çok hizmet vermesi gerektiğini düşünen biriyim” ifadesini kullandı. Uzun yıllar yerel yönetimlerde çeşitli kademelerde görev yaptığını hatırlatan Özcanlı, geçmişte olduğu gibi dün yaşanan sorunu da çok iyi yönettiğini vurguladı. Dünkü oturuma 10 dakika ara verip sorunu çözebileceğini, ancak bunu yapmadığı gibi oturumu da sürdürdüğünü dile getiren Özcanlı, meclis toplantısının ardından esnaf temsilcileriyle bir araya gelip, sorun ve sıkıntılarını dinlediğini, sonrasında da söz konusu esnafın yaşananlar nedeniyle kendisinden özür dilediğini anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir