YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 17:06

"ANASINIFI EĞİTİMİNDE YENİLİKÇİ VE ÇÖZÜMCÜL YAKLAŞIMLAR PROJESİ"

A
A
A
"ANASINIFI EĞİTİMİNDE YENİLİKÇİ VE ÇÖZÜMCÜL YAKLAŞIMLAR PROJESİ"

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2010 teklif çağrısı döneminde kabul edilerek desteklenen Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamındaki "Anasınıfı Eğitiminde Yenilikçi ve Çözümcül Yaklaşımlar" projesi faaliyete geçirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Osmanlı Devleti’nin başarısı altında, eğitime 4 yaşında başlanılması yatıyor. 7 çok geç bir yaş" dedi.
Projenin tanıtımı, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat’ın yanı sıra, çok sayıda okul müdürü ve öğretmenler katıldı. Büyükfırat yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekti. Büyükfırat, "Anaokulunda okuyan öğrencilerimiz, gün gelecek en güzel yerlerde çalışacak. Geleceğimizi onlara devredeceğiz. Bu nedenle gelecek eğitimin ve eğitmenin elindedir. Eğitime çok büyük önem veriyoruz. Toplumun hangi kesimine sorarsak, ’Her şey eğitim’ der. Eğitimcilik mesleği erdemlik mesleğidir" dedi.
Osmanlı Devleti’nin geçmişte başarılı olmasının sırrının eğitimde yattığını savunan Büyükfırat, "Osmanlı’da eğitime 4 yaşında başlanırmış. Çocuklar davranışlarını 7 yaşında tamamlar. Bu nedenle 7 yaşında başlayan eğitim çok geç olacaktır. ’7’sinde ne ise 70’inde odur" atasözünü önemsememiz lazım" dedi. Büyükfırat, şunları söyledi:
"Son 10 yıl içerisinde anaokuluna gösterilen önem ve hızlı gelişme hepimizi memnun etti. Okul öncesi eğitim, taşın üzerine yazılan yazı gibidir. Eğitim faydalı insan olmaktır. SBS’de ve ÖSS’de başarılı olmak bir gösterge vitrindir. Hayat SBS, ÖSS değildir. Şu anki SBS, ÖSS uygulamasını yanlış buluyorum. Tevhidi Tedrisat Kanunu yeniden gözden geçirilmeli. Eğitimle ilgili bu düzenleme yapılmadıktan sonra cevherlerimiz yer altında kalmaya devam edecektir. Sırf kişilerin performansını SBS ve ÖSS ile değerlendirirsek burada büyük bir yanlış vardır. Bu ülkenin geleceği olan çocuklara lütfen emek verin. Zahmetiniz olsun ve onları sevin. Onlara saygı gösterin."
Büyükfırat’ın konuşması sonrasında projeyle ilgili tanıtıcı bilgiler verildi. Proje kapsamında, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki ekonomik ve sosyal yönden kısıtlı imkanlara sahip 3 ilköğretim okulunun çevresinde ikamet eden toplam 400 aileye ulaşılacak. Bu hedef doğrultusunda bir adet iki derslikli prefabrik anasınıfı yapılacak ve iki ayrı okula birer anasınıfı donanımı sağlanacak. Bu projeden hedef okullar çevresinde ikamet eden ana okul çağındaki çocuklar, aileler, okul öğretmenleri, idareciler ve okul aile birliği üyeleri yararlanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."