YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 15:20

SURİYELİLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

A
A
A
SURİYELİLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Adana`nın Kozan ilçesinde, 14 sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde Suriyeli vatandaşlar için "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" isimli yardım kampanyası başlatıldı.
İnsani Yardım Vakfı`nın girişimleriyle bir araya gelen ve 14 STK`dan oluşan Kozan Platformu, kampanya çerçevesinde 1 ay süreyle yardım malzemesi toplayacağını duyurdu.
Platform sözcüsü Diyanet-Sen Kozan Temsilcisi Yusuf Kaplan, düzenlediği basın toplantısıyla kampanya hakkında bilgi verdi. Kaplan, Suriye`de, 2 yıldır, katliam, işkence ve zulmün kesintisiz devam ettiğini belirtti. Suriye`nin açık bir cezaevine çevrilmeye çalışıldığını ileri süren Kaplan, şunları kaydetti:
"Suriye`deki insanlar hak, adalet, özgürlük dedikleri için acımasızca katledilmektedirler. Zillet içinde ömür boyu yaşamaktansa, onurlu yaşayarak ölmeyi göze alan Suriye halkı 2 yılda 70 bin şehit, 400 binden fazla yaralı, yüz binlerce mültecisi ile direnmeye devam etmektedir. Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak insani ve İslami bir sorumluluktur. Ümmet olmanın, kardeş olmanın lezzetini ve rahmetini ancak paylaşılarak idrak edilebileceğine inanmaktayız. Ülkemizdeki kamplarda misafir edilen Suriyelilerin ihtiyaçları bu kaplarda karşılanıyor. Ancak sınır boylarındaki Suriyeli kardeşlerimizin de yardıma ihtiyacı var. Kozan halkının desteği ile Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmayı planladığımız yardımlarımızı bugünden itibaren bir ay süreyle belirlemiş olduğumuz 3 noktadan kabul edeceğiz."
Kaplan, başlıca acil ihtiyaçların gıda ve giyinme olduğunu belirterek, tüm Kozan halkını kampanyaya destek olmaya çağırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir