ASAYİŞ - 19 Ocak 2012 Perşembe 17:47

MİNİK ÖZGÜR`ÜN YANARAK HAYATINI KAYBETMESİ

A
A
A
MİNİK ÖZGÜR`ÜN YANARAK HAYATINI KAYBETMESİ

Adana’da televizyonun patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden 4 yaşındaki Özgür Durgaç’ın, rüzgarın etkisiyle kapının kapanmasıyla içerde mahsur kalarak öldüğü belirtildi.
Merkez Seyhan ilçesi Havuzlubahçe Mahallesi 15047. Sokak 13 numaralı evin 3. katında anne Selda (34) ve Mehmet Durgaç (36) çifti, çocukları 9 yaşındaki İlke ve 4 yaşındaki Özgür ile birlikte kahvaltı yaptı. Daha sonra baba Mehmet Durgaç işlettiği şarküteri dükkanına giderken, anne de mutfağa giderek öğle yemeği için hazırlık yapmaya başladı. İlke Durgaç ile kardeşi Özgür Durgaç birlikte televizyon izlemek için odalarına çekildi. Bir süre sonra abla İlke Durgaç okula gitmek için kardeşinin yanından
ayrılarak çantasını hazırlamaya başladı. Minik Özgür odada oturduğu sırada aniden televizyon patladı. Minik Özgür kaçmak için yerinden fırladığı sırada evin camları kırıldı, ardından da şiddetli rüzgar nedeniyle odanın kapısı kapanınca küçük çocuk içerde mahsur kaldı. Alevler kısa sürede odanın her yanını sardı. Çocuklarını kurtarmak için kendisini alevlerin ortasına atan anne kızı İlke’yi kurtarırken, oğlunu kurtarmak için de uğraştı ancak çabası minik Özgür’ü kurtarmaya yetmedi. Kapının kapanmasıyla
içerde mahsur kalan minik Özgür, yanarak hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldükten sonra minik çocuğun cansız bedeni içerden çıkartıldı. Minik Özgür’ün cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere Akkapı Mezarlığı’na götürüldü.
Minik Özgür’ün yanarak öldüğü odada ise her şeyin yandığı görüldü. Küçük çocuğun oyuncakları yanmış halde yerde dururken, abla İlke Durgaç’ın okula gitmek için hazırladığı çantası da yerde göze çarptı. Yangın sırasında yaşanan panikte bir kişinin ayağından çıkan ayakkabıların da merdivende kaldığı gözlendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Bakan Özhaseki depremzede Özgür ailesine misafir oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Malatyalı depremzede Özgür ailesinin TOKİ tarafından bir yılda yapılarak teslim edilen yeni yuvalarına konuk oldu. Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek Bakan Özhaseki’ye, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya temasları sırasında, Yeşilyurt İlçesi’nde bulunan 39 yıllık binadaki evlerinde depreme yakalanan Anne Fatma Sema Özgür ve oğlu Mehmet Bozkurt Özgür’ü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İkizce’de yapılan yeni yuvalarında ziyaret etti. Depremin üzerinden geçen bir yıl içerisinde yeni yuvalarına kavuşan Fatma Sema Özgür, Bakan Mehmet Özhaseki’yi yeni yuvalarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Aile ile birlikte çay içip sohbet eden Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını da iletti. Bakan Mehmet Özhaseki, "Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Eviniz çok güzel olmuş. Güle güle ağız tadıyla oturun" dedi. "Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. Canla başla çalışıyorlar. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Özhaseki çocuklarla da sohbet etti Bakan Mehmet Özhaseki, ziyarette Mehmet Bozkurt Özgür’ün iki çocuğundan üniversite sınavına hazırlanan Beren ve 8’inci sınıf öğrencisi Osman Efe ile de sohbet etti. Bakan Özhaseki, Osman Efe’den, “Tablete takılıp, dersleri aksatmak yok” diyerek söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, hemşirelik bölümünü okumak istediğini söyleyen Beren’e ise, “Çok çalışmalısın. Hiçbir başarı tesadüfen gelmez. İnşallah istediğin bölümü tutturursun” diye konuştu.