POLİTİKA - 08 Mayıs 2022 Pazar 13:17

Bakan Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım Adana’da

A
A
A
Bakan Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım Adana’da

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkanı Vekili Binali Yıldırım Adana Valisi Süleyman Elban’ı ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkanı Vekili Binali Yıldırım Adana Valisi Süleyman Elban’ı ziyaret etti.


18’inci Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliğine katılmak üzere Adana’ya gelen Bakan Kirişci ve Yıldırım, Vali Elban’ı tarihi Kız Lisesi Binasında ziyaret etti. Bakan Kirişci ve Yıldırım’a AK Parti Adana Milletvekilleri ile parti yöneticileri de eşlik etti.


Bakan Kirişci ve Yıldırım ziyaret sırasında Adana Valiliği Şeref Defterini de imzaladı.


Bakan Kirişci ve Yıldırım ardından AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını, Yörük ve Türkmen Kültür Sana Şöleni Çadır Alanı’nı ziyaret edecek, Türk Dünyası Aksakallar Meclis Toplantısı ile Yörük ve Türkmen Kültür Sanat Programı’na katılacak, Kozan Yolu’nda esnafla bir araya gelecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Enflasyona savaş açtı: 200 gram ekmeğin fiyatını 8 TL’den 5 TL’ye indirdi Çankırı’da bir fırın işletmesi, 200 gram ekmeği piyasanın altında satarak vatandaşların yüzünü güldürüyor. Çankırı’da bir fırın işletmesi il genelinde 8 TL’ye satılan 200 gram ekmeği 5 TL’ye satılıyor. Gramajında hiçbir değişiklik yapılmadan piyasanın altına satılan ekmek, öğrenciler ve emeklilerden yoğun talep görüyor. Çankırı’nın farklı mahallelerde yaşayan vatandaşlar da ekmeğin 5 TL’ye satıldığı fırını tercih ediyor. Fırın işletmecisi Ali Karabaş, yaptıkları indirimden vatandaşların büyük memnuniyet yaşadığını ifade etti. “Ekmek ucuz olduğu için başka mahallelerden de vatandaşlarımız buraya ekmek almaya geliyor” Ekmeği uyguna sattığı için taleplere yetişemediğini söyleyen Ali Karabaş, “İlimizde ekmek 8 TL’yken biz halkımıza destek olmak için 5 TL’ye satıyoruz. İyi tepkiler de kötü tepkiler de alıyoruz. Diğer fırıncı arkadaşlarımız bize gönül koyuyor ama imkanlarımız el verdiği sürece satmaya devam edeceğiz. Uygun verdiğimiz için taleplerimiz fazla, üretime yetişemiyoruz. Yıllardır bu işi yapıyorum, yıllardır fırıncılar arasında rekabet var. İnsanların alım gücü az olduğu için dua edenler bile oluyor. Gramaj hiçbir şekilde değişmiyor. Müşteriler bilinçli kendisi bile tartıyor. Ekmek ucuz olduğu için başka mahallelerden de vatandaşlarımız buraya ekmek almaya geliyor” dedi. “Emeklilere ve öğrencilere çok büyük faydaları dokunuyor” Ekmeğin ucuz olduğu için sürekli ekmek almaya geldiğini belirten öğrenci Mehmet İçöz, “Emeklilere ve öğrencilere çok büyük faydaları dokunuyor. Diğer mahallelere gittiğimizde ekmek 8 TL’yken, hatta diğer illere baktığımız da en az 10 TL. Ama burada 5 TL’ye alabiliyoruz. Bir öğrenci olarak harcamalarımızın haddi hesabı yok. Sabit bir gelirimizde olmadığı için ekmek alırken bile bazen düşünmemiz gerekiyor. O yüzden bu fırının bize yaptığı iyilik gerçekten çok büyük. Emeklilerin ve öğrencilerin çok büyük duasını alıyor” diye konuştu.
Kayseri Akıl Küpü Kütüphaneleri YKS sınavı öncesi doldu taştı Haziran ayında gerçekleşecek olan YKS sınavına hazırlanan binlerce öğrenci; Melikgazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Akıl Küpü Kütüphanelerine yoğun ilgi gösteriyor. Eğitimde öncü hizmet ve yatırımlarıyla gençlere değer veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "Gençlerimiz için yaptığımız ve Türkiye’de örnek olan projemiz olan Akıl Küpü Kütüphanelerimiz, öğrencilerimize kendi mahallelerinde rahat, güvenilir ve nitelikli bir ortamda ders çalışmalarına imkân tanıyor. ’Gençlere yatırım, geleceğe yatırım’ diyerek ilçemize 5 yılda tam 15 adet kütüphane kazandırdık. Akıl Küpü Kütüphanelerimiz, özel okuma salonları, ders çalışma alanları, bilgisayar odaları, kafeterya, grup çalışma alanları gibi çeşitli yönleriyle gençlerimize hem ders çalışabilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir yaşam alanı oldu. Şu anda üye sayımız 45 bin olmuş durumda. Kütüphanelerimize bu denli yoğun ilgi gösterilmesi bizleri memnun ediyor. Öğrencilerimizin huzurlu ve konforlu bir ortamda ders çalışıyor olması başarıyı da beraberinde getiriyor. Ülkemizi adım adım ileriye taşıyacak hedeflerimizi gençlerimizle birlikte hayata geçireceğiz" dedi. Yeni projeler yolda Türkiye’de eğitime en çok yatırım olan belediye olarak akıl küpü kütüphanelerinin yanı sıra yeni projelerle de gençlerin yüzünü güldüreceğini belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim her zaman önceliğimiz. İlçemize kazandırdığımız 21 okul, 15 Akıl Küpü Kütüphanesi ile binlerce gencimize farklı bir bakış açısı kazandırmayı, eğitime katkı sağlamayı başardık. Bu dönemimizde de eğitime olan yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Dahiler Koleji Projemiz, 7/24 Kütüphanemiz ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezimiz, Çocuk Üniversitemiz gibi Türkiye’ye damga vuracak projelerimiz yolda. Her şey gençlerimiz için. Hizmet bizden başarı sizden! Akıl Küpü Kütüphanelerimize yoğun ilgi gösteren, ders çalışmayı, kitap okumayı seven tüm gençlerimize teşekkür ediyor; sınava girecek tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.”