YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 17:09

KOZAN’DA 30 GİRİŞİMCİYE SERTİFİKA

A
A
A
KOZAN’DA 30 GİRİŞİMCİYE SERTİFİKA

Adana’nın Kozan ilçesinde KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Kozan’da düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim" programı tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan 30 girişimciye sertifikaları Belediye Sinema Salonunda düzenlenen törenle verildi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kaymakam İzzettin Sevgili, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Siper, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu ve daire müdürleri ile, girişimci vatandaşlar ve davetlilerin katıldığı törende konuşan KOZVAK Başkanı Duru Çiftçi, "Elde etmiş olduğumuz birikimleri Kozan’da değerlendirmekten mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarımızda emeği geçen KOSGEB İl Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Bugün otuz arkadaşımıza sertifikalarını vereceğiz. Ancak daha kredisi bile gelmeden yedi arkadaşımız iş yerlerini şimdiden açmışlar" dedi.
KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu da, KOSGEB olarak 20 yıldır sahada olduklarını belirterek, "KOBİ’lerimiz ile sürekli iş birliği içerisinde olarak ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomiyi düzenli tutmaya çalışıyoruz. Adana Merkez Müdürlüğü olarak yaklaşık 1 yıldır çalıştığımız girişimci vatandaşlarımızı iş sahibi yapmak için mücadelemizi veriyoruz. Dün Seyhan’da 60 girişimci vatandaşımıza sertifikasını vermiştik bugün Kozan’da 30 arkadaşımıza sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. KOSGEB olarak her zaman girişimci ve işletmeci vatandaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da "Bizler hükümetimizin de desteği ile ülkemizdeki işsizliği yeneceğiz" dediği konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Aslında ülkemizde işsizlik pek fazla yok ancak iş beğenmeme var. Bakın bugün devletimizin vatandaşlarına tanıdığı birçok haklardan haberi olmayanlar var. Devletimiz girişimci vatandaşlarımıza 27 bin Türk Lirası hibe, 70 bin Türk Lirasını da iki yıl ödemesiz olarak veriyor. Ancak bizlerin okulunu yeni bitirip iş hayatına atılacağı 1973’lü yıllarda sadece bankalardan yüksek faizlerle kredi çekebiliyorduk."
Kozan’ın çok özel bir turizm merkezi olarak ilerlemeye devam ettiğini söyleyen Aldırmaz, "Sayın Belediye Başkanımız Kazım Özgan’ın çalışmalarını sürekli izlemekteyiz. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Kozan’ımızın her türlü yanındayız ve destekçisiyiz. Bizler bu kır saçlarımızı para ile değil zaman ve tecrübe ile edindik. Bizler her zaman Kozan halkının yanındayız" dedi.
AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise Kozan’ın her zaman tarihte önemli yere sahip bir şehir olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Ben Kozan’ımızı sırtını dağlara dayamış antik bir şehir olarak görüyorum. Bugün insanlarımızın birçoğunun hükümetimizin desteklerinden haberi yok. Özellikle tarım ve hayvancılık noktasında birçok alanda hükümetimiz iş kuracak hemşerilerimize destek vermektedir. Bir çok ünlü iş adamlarımızın hayat hikâyelerine bakar isek hepsi sıfırdan başlamış insanlardır. Rahmetli Sakıp Sabancı bile iş hayatına hamallık yaparak başlamıştı. Başarılı çalışmalara imza atan Kozvak Başkanımız Sayın Duru Çiftçi’ye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Girişimci arkadaşlarımıza da sertifikalarının hayırlı olmasını ve yeni iş hayatlarında başarılar diliyorum."
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, "Burada insanlarımıza balık yedirmek yerine balık tutmasını öğretiyoruz. Bugün neden bu otuz girişimci arkadaşlarımızdan bir tanesi gelecekte önemli iş adamı olmasın. Bizim enerji dolu ve enerjisini ülkesi için harcayacak insanlara ihtiyacımız var. Kendileri herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde kapımız sürekli onlara açık olacaktır. Kendilerine tavsiyem iş hayatlarında sabırlı olmaları, heyecanını kaybetmemeleri ve yılmamalarıdır. Böylece hedeflerine ulaşacaklardır. Günümüzde birçok vatandaşımız işsizlikten yakınıyor ancak iş beğenmeye gelince kendilerine sunulan işi beğenmiyorlar. Sevgili gençler öyle masa başında oturayım, az çalışayım çok kazanayım demeyle bu işler olmuyor. Zaten bu düşünceye dünyanın hiçbir ülkesinde rastlanmamıştır. Sizlere tavsiyem çok çalışın, çalışmanızın sonunda başarıya ulaşacaksınız" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini" başarıyla tamamlayan 30 kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölü’ne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.