YEREL HABERLER - 07 Ocak 2014 Salı 12:26

Güney Adana’da Hizmet Sevinci

A
A
A
Güney Adana’da Hizmet Sevinci

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Havaalanı Kavşağı’nı Obalar Caddesi’ne bağlayacak bulvar çalışmalarını denetledi, çalışmalarla ilgili Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Müdürü Faruk Demir’den bilgi aldı.
Denetim sırasında orada bulunan güney mahallelerinin muhtarları da yapılan hizmetler için Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.
Zihni Aldırmaz denetimler sırasında yaptığı açıklamada, bulvarın kanalizasyon, yağmur suyu gibi altyapı hizmetlerinin tamamlandığını belirterek, “Sadece iki ev kaldı. Onlar da kısa zaman içinde yıkılacak ve bulvar için hiçbir engel kalmayacak. Bu bölgede bu kadar büyük bir bulvar çalışması ilk kez yapılıyor. Adana’nın kuzeyini güney ile buluşturuyoruz. Bulvar Obalar’dan Akkapı ve daha güneye ulaşacak. Ayrıca sanayiye de gidecek. Akkapı, Gülbahçesi, Dağlıoğlu gibi bir çok güney mahallesi bu hizmetten yararlanacak” dedi.
Muhtarların çalışmaları denetlemesinden son derece memnun olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “Çünkü muhtarlar bizim yol arkadaşlarımız. Her hizmetimizde yanımızda yer alıyorlar” ifadesini kullandı.
Dağlıoğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Reşat Kardaş da yapılan hizmetlerden dolayı Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.
Zihni Aldırmaz’ın 3.5 yıldır görev yaptığını belirten Muhtar Mehmet Reşat Kardaş, şunları söyledi:
“Ancak Sayın Zihni Aldırmaz 25 yılda yapılamayan hizmetler yaptı. Biz güneydeki mahalleler olarak yıllardır hizmet alamıyorduk. Hizmeti Zihni Aldırmaz döneminde gördük. Sanayiden gelen yolda araçlar kanalada düşüyordu. Sayın Başkan kanalın etrafına demir korkuluk ve üzerine bir köprü yaptı. Güneye eğildiği için kendisine teşekkür ediyoruz.”
Akkapı Mahalle Muhtarı Fikret Gizir ise, bulvarın açılmasının kendilerine hayat verdiğini vurguladı.
Dağlıoğlu’na kanal üzerine yapılan köprünün önemine değinen Fikret Gizir, daha önce orada insanların hayatını kaybettiğini anlattı. Gizir, “Bu bulvarın yapılmasıyla buradan 15 dakikada 100. Yıl Mahallesine gidebileceğiz. Başkanımız göreve başladıktansonra Adana çok değişti. Sporuyla, eğitimiyle, yollarıyla her türlü hizmeti gördü” şeklinde konuştu.
Gülbahçesi Mahallesi Muhtarı Abdulgani Önen de yapılan hizmetlerden dolayı Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.
Zihni Aldırmaz gelene kadar Güney Adana’nın hizmet alamadığını belirten Abdulgani Önen, “Biz daha önce 25 yıl Büyükşehir Belediyesi Başkanını hiç görmedik. Ancak kendisi halkla içiçe. Kanal üzerine 63 metrelik modern bir köprü yaptı. Güney Adana’daki mahalle sakinleri olarak Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Zihni Aldırmaz denetim sırasında bir taziye evine giderek, vatandaşlara başsağlığı diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.