YEREL HABERLER - 23 Şubat 2014 Pazar 09:52

(özel Haber) Ölen Köpeğini Refüje Gömüp Dua Etti

A
A
A
(özel Haber) Ölen Köpeğini Refüje Gömüp Dua Etti

Adana'da, hayvanseverliğiyle tanınan Fatma Tekbaş, kanserden ölen köpeğini refüje gömdü, mezarı başında gözyaşlarına boğuldu.
Fatma Tekbaş'ın 14 yıldır baktığı "Minik" adlı köpeği kanser nedeniyle geçen hafta öldü. Tekbaş, köpeğini Adana'da hayvan mezarlığı olmadığı için işlek bir caddede refüje gömdü. Tekbaş, şimdi her gün köpeği gömdüğü yere gelip burada dua edip ağlıyor.
Fatma Tekbaş, köpeğinin uzun zamandır hasta olduğunu yakalandığı kansere yenik düştüğünü belirterek şöyle konuştu: "Buradaki veterinerlere götürdüm, hiç kimse bir şey yapmadı Ankara'ya götürdüm. Orada Türkiye'nin en ünlü cerrahı ameliyat etti. Karnından yarım kilo tümör çıktı. İki ay sonda tekrar gittim tümörün karaciğere yayıldığını söyledi. Artık son aşamaya geldiğini söylediler. Son 3 gündür hiç uyuyamıyordu ağrıdan. Pazar günü kediye şiddet eylemi vardı. Köpeğimle birlikte oraya gittim. O eylemden iki saat sonra öldü. Tam bir hafta geçti hâla kendime gelemedim."
Köpeğiyle 14 yıldır aynı hayatı paylaştığını söyleyen Tekbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes ölen köpeğini gömecek yer arıyor. Ama belediye bir yer vermediği için kimse ölen hayvanlarını gömecek yer bulamıyor. Belediye yeni yeni hayvanlarla ilgili birşeyler yapmaya başladı. Herkesin yaptığı gibi öldü kapıya bırakayım çöpçüler gelsin götürsün ben böyle yapamam."
Tekbaş, köpeğini Adana'nın en işlek caddesinde bir refüje gömdüğünü ifade ederek, "İnşallah ceza falan almayız. Çünkü o benim dostumdu 14 yılımı verdim onu kaldırıp atamazdım. Sokak hayvanlarına yemek dağıtacağım" diye konuştu.
Köpeğinin mezarı başında dua eden Fatma Tekbaş, "Seni hiç unutmayacağım asla, sen bana mutluluk ve huzur verdin. Acılarım çok büyük seni hiç unutmayacağım" diyerek ağladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir