ASAYİŞ - 16 Mart 2012 Cuma 13:57

İNTİHAR EDEN GENÇ KADININ AİLESİNE DEVLET SAHİP ÇIKTI

A
A
A
İNTİHAR EDEN GENÇ KADININ AİLESİNE DEVLET SAHİP ÇIKTI

Adana’da yoksulluk yüzünden intihar ettiği ileri sürülen 26 yaşındaki Emine Akçay’ın geride bıraktığı 2 çocuğa devlet sahip çıktı.
Babaannelerinin yanında kalmaya başlayan 6 aylık Kardelen ile 6 yaşındaki İsa’yı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, çocukların eğitim başta olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayacaklarını açıkladı. Eşinin yoksulluk yüzünden intihar ettiği iddialarını yalanlayan koca Hüseyin Akçay ise, "Zengin değildik ama yoksul da değildik" dedi.
Merkez Seyhan ilçesi, Aydınlar Mahallesi’ndeki evinde maddi imkansızlık nedeniyle bunalıma girerek intihar ettiği ileri sürülen Emine Akçay’ın geride kalan 2 çocuğu babaanne Şerife Akçay’a (69) teslim edildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, babaannelerinin sıvasız, çatısı çinkolu evinde barınmaya başlayan İsa ve Kardelen’i ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Çocukların sağlık durumları hakkında bilgi alan Kobaner, "Bu çocuklar artık hepimizin çocukları. Devlet olarak her türlü yardımı yapacağız. Şu anda acil ihtiyaçlarını belirleyip bunları gidereceğiz. Babaannesi ve halasının yanında mutlular. Onları çocuk yuvasına almamıza gerek yok. Babaya da iş bulmaya çalışacağız" dedi.
İntihar eden eşinin ardından, çocuklarıyla birlikte annesinin evine gelen Hüseyin Akçay, eşinin intiharıyla ilgili çok değişik ve gerçek olmayan iddiaların yazılıp çizildiğini ifade ederek, "Sürekli bir işim olmadı. 3 ay çalışıyorsam 10 gün evdeydim. Zengin değildik ama yoksul da değildik. Orta halli bir aileydik. Şu anda devletten tek isteğim sigortalı bir iş. Eğer iş imkanı sağlanırsa çocuklarıma daha iyi bakabilirim. Çocuklarımın fön makinesiyle ısındığı da doğru değil. Dediğim gibi zengin değiliz ama
kendi ihtiyaçlarımızı gideriyorduk. Eşimle bir sorunum yoktu. Neden intihar ettiğini bilmiyorum" diye konuştu.
Dede Heseyin Akçay da oğlunun yaşadığı ortamın çok iyi olmadığını ancak eşinin açlık ve yoksulluk nedeniyle intihar etmediğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da polise direnen şüphelilerle arbede kamerada: Asker kaçakları polise saldırdı Küçükçekmece’de yapılan uygulamada şüphe üzerine durdurulan şahıslar, polise zorluk çıkartarak direnmeye başlayınca ortalık karıştı. Şahıslardan biri polisi burnuna yumruk atarak yaralarken diğeri ise memura şarjörle saldırdı. Gözaltına alınan 4 şüpheliden ikisinin asker kaçağı olduğu ve araçta da bir miktar esrar ele geçirildiği ortaya çıktı. Yaşananlar ise kameralara yansırken, şahısların “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan toplamda 9 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Olay, dün öğle saatlerinde Küçükçekmece İstiklal Caddesi üzerinde meydana meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı motorize polis timi, cadde üzerinde uygulama yapmaya başladı. Bu sırada polis ekibi, şüphe üzerine 14 KJ 146 plakalı hafif ticari aracı durdurdu. Araçtan inmeleri sonrasında üst aramaları yapılacağı esnada polise direnmeye başlayan şahıslardan B.G., polis memuru S.A.’yı burnuna yumruk atarak yaraladı. Diğer şahıs C.K. da polis memuru O.B.’nin belindeki şarjörü alarak ona vurmaya başlayınca ortalık karıştı. Polisin burnuna yumruk atıp şarjörüyle saldırdılar Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu B.G. ve C.K. ile birlikte U.K. ve S.G., kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Ardından araç içerisinde yapılan aramada bir miktar tütüne karıştırılmış esrar maddesi ele geçirildi. Aramaların ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 4 şahıs, emniyete götürüldü. Emniyette “görevli memuru mukavemet” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçundan adli işlem yapıldı. Emniyette “uyuşturucu madde kullanmak” suçlarından toplamda 9 adet suç kaydı olan şahıslardan ikisinin asker kaçağı olduğu ortaya çıktı.
İzmir Ruhsatsız tabancalar, çamaşır makinesinden çıktı İzmir’in Bornova ilçesinde gerçekleştirilen ruhsatsız tabanca operasyonunda şebekenin gizlediği tabancalar, çamaşır makinesinin içinde çıktı. Polis tarafından derinleştirilen soruşturma kapsamında toplamda 7 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve çeşitli silah parçaları ele geçirilirken, olayla ilgili toplam 6 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timleri Amirliği ekipleri, Bornova ilçesinde bir adreste yasa dışı silah ticareti yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Polis ekipleri tarafından adrese gerçekleştirilen baskında, çamaşır makinesine gizlenmiş 2 ruhsatsız tabanca ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirilirken olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Gasp Büro Amirliği tarafından derinleştirilen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerle bağlantılı olduğu tespit edilen şahısların da adreslerine baskın gerçekleşti. Adreslerde yapılan aramalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca, ve çeşitli silah parçaları ele geçirilerek 4 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 7 ruhsatsız tabanca,1 kurusıkı tabanca ve çeşitli silah parçaları ele geçirilirken, 7 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4’ü silah ticareti yapmaktan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla, 1 şüpheli de mahkemeden serbest kaldı.
Bitlis Süphan Dağı’nın eteklerinde üretim yapan arıcılar bu yıl yüksek rekolte bekliyor Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde florası zengin Türkiye’nin üçüncü büyük yüksek dağı olan Süphan Dağı’nın eteklerinde bal üretimi yapan arıcılar bu yıl iyi bir rekolte bekliyor. Bitlis ve çevre illerde bal üretimi yaparak geçimini sağlayan arıcılar, ilkbahar ayları ile birlikte kovanlarını, yüksek rakımlı ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalara yerleştiriyor. Yoğun bir çalışma yapan arıcılar, yüksek rakımlı yaylalarda bu yıl daha zengin bitki örtüsü bulunduğunu, bunu da bol yağış ve havaların geç ısınmasından kaynaklandığını söyledi. Adilcevaz sınırları içerisinde bulunan Türkiye’nin en yüksek rakımlı 3’üncü dağı olan 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı’nın 2 bin rakımlı eteklerine konaklayan arıcılar, bol yağışlı kış ayları ve havaların geç ısınmasından dolayı bal üretimde bu yıl iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti. Ordu’dan gelerek geven ve kekik başta olmak üzere zengin bitki florasına sahip olan alanlarda bal üretimine başladıklarını ifade eden Mustafa Düzgün, “Süphan Dağı’nın eteklerine geldik. Şu anda Süphan Dağı’nın 2 bin rakımlı bölgesindeyiz. Buranın bitki örtüsü ve balı kaliteli olduğu için kovanlarımızı buraya getirdik. Yaklaşık 5 ay burada kalacağız. Buralarda bu sezonun mahsulünü aldıktan sonra tekrar Ordu’ya döneceğiz. İnşallah buradan iyi bir verim bekliyoruz. Şu anda burada yaklaşık 150 civarında arı kovanım var” dedi.