YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 14:41

ADANA`DA ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

A
A
A
ADANA`DA ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana merkez Sarıçam İlçe Başkanlığı`nda, vatanın milletin bekası için mücadele edip ebediyete intikal eden şehitler için mevlit okutuldu.
Geçtiğimiz günlerde idrak edilen Şehitler Günü dolayısıyla MHP Sarıçam İlçe Kadın Kolları Başkanlığı`nca düzenlenen mevlide MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan, yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar ile şehit ve gazi yakınları da iştirak etti. Kur`an-ı Kerim`in okunduğu duaların edildiği mevlitte, bütün şehitler, ebediyete intikal etmiş gaziler rahmetle, minnetle anıldı. Şehitleri anma etkinliğinde misafirlere yerel yemekler de ikram edildi.
MHP İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, kısa konuşmasında, ``Bugün bu vatan üzerinde yaşayan herkes bilmelidir ki, bugün sahip olunan ve yaşanan imkanlar; kanlarıyla, canlarıyla toprağa düşmüş aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Dolayısıyla şehitlerimize dua ederken, onların ruhunu rahatsız edecek, kemiklerini sızlatacak hayat tarzından uzak durmamız icap etmektedir. Yani; aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanet bıraktığı vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğü, bayrak ve ezan gibi kutsal değerlerimizi sonuna kadar savunmamız, bu değerlerimizi zayıflatmak isteyen şer odaklarına karşı da dik durmamız en önemli vatandaşlık borcudur`` dedi.
Üçkardeşler ve İlçe Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Dede ve çalışma arkadaşlarına düzenlenen mevlit için teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.