ASAYİŞ - 07 Mayıs 2021 Cuma 10:19

2 buçuk yıldır kayıp kadının kızı da doğum gününde öldü

A
A
A
2 buçuk yıldır kayıp kadının kızı da doğum gününde öldü

Adana’dan İzmir’e erkek arkadaşının yanına evlilik hazırlığı için giden Meral Polat’tan 2 buçuk yıldır haber alınamıyor.

Adana’dan İzmir’e erkek arkadaşının yanına evlilik hazırlığı için giden Meral Polat’tan 2 buçuk yıldır haber alınamıyor. Anne Fikriye Polat çalmadık kapı bırakmazken, olayın şüphelisi erkek arkadaşı 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat etti. Kayıp kadının kızı da 2 ay önce doğum gününde trafik kazasında hayatını kaybetti. Kızını ve torununu kaybeden anne Fikriye Polat gözyaşları içerisinde, “Bu kolay bir şey değil. Ne ölüsü, ne dirisi var. Bir an önce kızımın ölüyse ölü, diriyse diri bulunmasını istiyorum” dedi.


Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde annesi Fikriye Polat ve iki kızı birlikte yaşayan 38 yaşındaki Meral Polat, 18 Kasım 2018 tarihinde evinden çıktı ve İzmir’de yaşayan erkek arkadaşı Hüseyin Emiroğlu’un (44) yanına gitti. Polat, annesine 2 gün sonra döneceğini söyledi ancak o andan sonra genç kadından haber alan olmadı.


Meral Polat, ortaya çıkmayınca annesi Fikriye Polat ve kız kardeşi Çiçek Çağrı, Müge Anlı’nın programına çıkarak yardım istedi. Programda aktarılanlara göre Polat’ın kaybolmasıyla ilgili erkek arkadaşı Hüseyin Emiroğlu’dan şüphe ettiklerini, başına kötü bir şey getirdiğinden endişe ettiklerini dile getirdiler.


Meral Polat’ın kaybından 120 gün sonra ise Hüseyin Emiroğlu “Kasten adam öldürme” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan araştırmalara rağmen Meral Polat bulunamadı. Cezaevinde yaklaşık 14 ay kalan Hüseyin Emiroğlu, daha sonra delil yetersizliğinden beraat etti. Aile ise bu sefer ikinci kez yıkıldı.



Meral Polat’ın kızı da kazada öldü


Aile, beraat kararını bir üst mahkemeye taşırken Meral Polat’ın 19 yaşındaki kızı Aleyna Kaya ise doğum günü olan geçen 2 Mart’ta Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.


Meral Polat’ın annesi Fikriye Polat ise hem kızını hem de torununu kaybetmenin acısını yaşadı. Torununun bir mezar taşı olduğunu söyleyen Polat, kızının mezar taşı bile olmadığını, ondan 3 yıldır haber alamadığını söyledi. Polat, “Kızımı götüren bu adam. Deliller hep bu adamın üzerinde. Bunu nasıl bıraktılar. Arabada Meral var, arabanın içerisinde kızımın saçını yoluyor, kafasını vuruyor. O adamın karısı ve yanında çalışan kadın saçını Meral’ın saç rengine boyamışlar, hastaneye girişini yapmışlar ama muayene olmadan çıkmışlar. Neden muayene olmadan çıktı. O sadece bir neden. Benim kızımın ölüsü de dirisi de bu adamda. Ne yaptıysa bu yaptı. Ölüyse de, diriyse de, dağa da verdiyse bu adamda” diye konuştu.



“6 dakikanın içerisinde Meral’im yok oluyor”


Hüseyin Emiroğlu’nun delil yetersizliği nedeniyle beraat ettiğini de belirten Fikriye Polat, “Bir an önce ben kızımın akıbetini bekliyorum. Meral böyle olmasaydı onun kızı da böyle olmazdı. Kızı trafik kazasında hayatını kaybetti. O kadar görüntü var ama halen de bıraktılar o adamı. Bir an önce bu olayın çözülmesini istiyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Her tarafa başvurdum. Hiçbir yerden haber alamadım. 6 dakikanın içerisinde Meral’im yok oluyor. Ne yaptıysa bunlar yaptı. 2 buçuk yıldır haber alınamıyor. Bu sağ olsaydı bir yerden çıkmaz mıydı. Adam yakalandı 14 ay cezaevinde kaldı ve sonra geri bıraktılar. Adam şimdi geziyor, ben burada kendimi yiyorum. Kızım bunlarda. Gezmediğim, gitmediğim yer kalmadı” ifadelerini kullandı.



“Sabaha kadar ‘anne’ diye ağlarlardı”


Meral Polat’ın 2 kızının çok acı çektiğini belirten Polat, “Meral’ın bir kızı trafik kazasında hayatını kaybetti. Diğer kızını da teyzesi Malatya’ya götürdü. Sabaha kadar kendilerini banyoya kilitleyip ‘anne’ diye ağlarlardı. Ben yoğun bakımda yatarken Aleyna kapıya gelip ’Bizi bırakma’ demişti ama bak şimdi kendisi yok. Bir an önce kızımın ölüyse ölü, diriyse diri bulunmasını istiyorum” dedi.


Beraat kararını üst mahkemeye taşıdıklarını, ölene kadar olayın peşini bırakmayacağını aktaran anne Polat, “Bu kolay bir şey değil. Ne ölüsü, ne dirisi var. 10 senelik ölüler bulunuyor benim kızım bulunmadı. Delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Avukat aracılığıyla bir üst mahkemeye başvurduk. 2-3 sene sürecekmiş. Kızımın ne ölüsü ne dirisi var. Öldürdüyse erkek gibi çıksın ben öldürdüm desin. Bir insan 6 dakika içerisinde kaybolur mu” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.