ASAYİŞ - 02 Ocak 2025 Perşembe 09:46

Adana’da cezaevinden çıkan şahıs, husumetlisini öldürdü

A
A
A
Adana’da cezaevinden çıkan şahıs, husumetlisini öldürdü

Adana’da bir kişi ağabeyinin öldürüldüğü olayda ifade veren kişiyi cezaevinden çıktığı gün sırtından vurarak öldürdü. Yakalanan şüpheli ve ona yardım ettiği öne sürülen şahıs tutuklandı.


Olay, 27 Aralık 2024’de saat 01.00 sıralarında Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, 8 Haziran 2022 yılında ev kurşunlaması yüzünden yaşanan tartışmada taraflardan Muhammet S. (23) ve Kadir T. (25) barıştırmak için buluştu. Barış buluşmasında çıkan tartışmada Kadir T., tabancasıyla Muhammet S.’yi öldürmüştü. Bu olaydan sonra 2 Eylül 2023’te Muhammet S.’nin ağabeyi, Yasin S.nin ölümünden sorumlu tuttuğu Aşkın Kaya’yı tabancayla başından vurarak öldürdü.


“Cezaevinden çıktı, cinayet işledi”


Ağabeyinin ölümüyle ilgi olayda Fırat Ş. (22) polise ifade verdi. Bu olayla ilgili Emrah K. (27), Fırat Ş.’ye husumet güttü. 2023 yılında ‘Kasten yaralama’ suçundan cezaevine giren Emrah K., tahliye oldu. Arkadaşı Adnan A. (24) ile buluşan Emrah K., Fırat Ş.’nin yanına gitti. Burada çıkan tartışma sırasında Emrah K., Fırat Ş.’yi sırtından vurarak öldürdü.


“Cinayet ekiplerinden kaçamadılar”


Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Emrah K. ve Adnan A.’yı yakalamak için kentte çalışma başlattı. Güvenlik kameraları ile KGYS görüntülerini izleyen polis, şüphelilerin Sarıçam ilçesinde bir evde saklandığını tespit etti. Yapılan operasyonda Emrah K. ve Adnan A. yakalandı.


Emniyete götürülen Adnan A.’nın ifadesinde, “Emrah silahını bana verip, Fırat’ı vurmamı istedi ancak yapmadım. Sonra silahı geri alıp, Fırat’ı öldürdü. Benim olayla bir ilgim yok” dediği öne sürüldü. Emrah K. ise, Fırat Ş.’yi arkadaşı Adnan A.’nın öldürdüğünü öne sürdü.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Emrah K. ve Adnan A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



Adana’da cezaevinden çıkan şahıs, husumetlisini öldürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’in Kültür Standı 8. Kayseri Kitap Fuarı’na renk katıyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kayseri Kitap Fuarı renkli etkinliklere sahne oluyor. Kitapseverlerin yoğun ilgisi ile devam eden fuarda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın tanıtıldığı ‘Kültür Standı’ kuruldu. Stantta ayrıca, kültür sanat bilgi yarışması da düzenlenerek dereceye girenlere Büyükşehir tarafından hediye takdim ediliyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hey yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kayseri Kitap Fuarı’nın 8’incisi büyük bir ilgi ile sürüyor. Kitapseverlerin akın ettiği 8. Kayseri Kitap Fuarı’nda Büyükşehir Belediyesi, Alo 153 İletişim Merkezi Beyaz Masa birimi ve KAYMEK biriminin yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı etkinlikleri ile vatandaşlara hizmet veriyor. Bu çerçevede, fuarda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ‘Kültür Standı’ kuruldu. Kurulan stantta Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın tanıtımının yanı sıra hem öğretici hem de keyif verici bilgi yarışmaları da düzenleniyor. Standı ziyaret eden ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Yayınlarını yakından inceleme fırsatı bularak bilgi edinen vatandaşlar, KOAH sistemi üzerinden düzenlenen kültür sanat bilgi yarışmasına katılarak fuarda keyifli ve verimli bir şekilde vakit geçiriyor. Rekabet ve heyecan dolu yarışmada dereceye girenlere ise Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye takdim ediliyor. ‘Kültür Standı’ ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli Mustafa Erdoğdu, kurulan stantta Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarını sergilediklerini belirterek, "Vatandaşlarımıza eserlerimizi tanıtıyoruz. Kitaplarımızda 208’inci kaynağa geldik. Dergilerimizden Şehir Kültür Sanatta şuan ki sayımız 60, Düşünen Şehir de ise 23’üncü sayıya ulaşmış bulunmaktayız. Şehrimizin tarihini, kültürünü, gastronomisini kısacası her alanda şehrimizi bu eserlerle tanıtmaya çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. Belediyemizin çok güzel bir hizmeti" ifadelerini kullandı. Erdoğdu, ayrıca vatandaşların www.kayseri.bel.tr internet adresinden kültür yayınlarının PDF formatlarına da erişebileceklerini sözlerine ekledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce kentin marka fuarlarından biri haline getirilen Kayseri Kitap Fuarı 26 Nisan günü akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.