ÇEVRE - 07 Ekim 2025 Salı 10:09

Adana’da ekim ayında deniz keyfi

A
A
A
Adana’da ekim ayında deniz keyfi

Adana’nın Karataş ilçesinde ekim ayında hava sıcaklığı 33 dereceyi bulunca vatandaşlar denizin keyfini çıkardı.


Yurdun birçok bölgesinde sonbahar serinliği etkili olurken, Adana’da yazdan kalma günler yaşanıyor. Termometrenin 33 dereceyi gösterdiği kentte vatandaşlar, ekim ayında serinlemek için denize akın etti. Karataş sahilinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, denize girip güneşin tadını çıkardı.



"Havası bile değişik"


Serinlemeye gelen vatandaşlardan İbrahim Akyol, "Ben Şanlıurfa’dan geldim. Normalde biz orada soba yakıyoruz, yani kışlık kıyafetlerle geziyoruz. Adana’ya geldik, ekim ayında denize girdik. Burada sıcaktan bezdik. Ekim ayında bu hiç normal değil. Havası bile değişik. Adana’ya kış gelse bile iki hafta sürer, başka da yok" dedi.


Yusuf Bulut ise, "Adana’ya kış geliyor ama biz hâlâ yüzmeye devam ediyoruz. Diğer şehirlerde insanlar uzun kollu giyiniyor, biz ise kışın bile kısa kollu giysilerle geziyoruz" ifadelerini kullandı.



Adana’da ekim ayında deniz keyfi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bir genç elindeki kolonya şişesiyle dehşet saçtı: "Kendimi ve evi yakacağım" Adana’da bir genç, eline aldığı kolonya şişesiyle "Kendimi ve evi yakacağım" diyerek balkondan bağırınca mahallede panik yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken genç, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu ikna edilerek evden çıkartıldı. Olay, merkez Çukurova ilçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi 77173 Sokak’taki 15 katlı bir apartmanın 9’uncu katında meydana geldi. İddiaya göre, madde etkisinde olduğu öne sürülen E.A. (25), eline aldığı kolonya şişesiyle kendisini ve evini yakacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri görünce daha da sinirlenen genç, "Polis ve itfaiye gitmezse evi yakarım" diyerek balkondan tehditler savurdu. Polisleri istemediğini söyleyen genç, "Polisler gitsin, polisleri sevmiyorum" diye bağırdı. Olay yerine sevk edilen müzakereci polisler, E.A.‘yı kapıyı açması için ikna etmeye çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de merdivenle daireye girmeye çalışınca daha da sinirlenen E.A. "Polis ve itfaiye gitsin bir şey yapmayacağım. Zorla evime girmeye çalışıyorlar, hakkımda şikayet yok" diyerek bağırıp, tehditler savurdu. E.A., yaklaşık 4 saatin sonunda ikna edildi ve kapıyı açıp aşağı indi. E.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. E.A.’nın daha önceden de evini yakmaya çalıştığı öğrenildi.