ÇEVRE - 04 Kasım 2024 Pazartesi 09:33

Adana’da kayın ormanı sonbaharda görsel şölen oluşturdu

A
A
A
Adana’da kayın ormanı sonbaharda görsel şölen oluşturdu

Adana ile Osmaniye sınırındaki Yirce Kayın Ormanı sonbahar renkleriyle görsel şölen oluşturdu.


Sonbahar mevsimiyle birlikte Yirce Kayın Ormanı’nda kartpostallık görüntüler oluştu. Görsel şöleni izlemek isteyenler hafta sonu Yirce Yaylası’na akın etti.


Ekim ayının son haftası başlayan ve 15 Kasım’a kadar doğal stüdyoya dönüşen Yirce Kayın Ormanı hafta sonları ziyaretçisini bölgede ağırlıyor. Adana, Osmaniye ve çevre illerden gelen doğa severler fotoğraf ve video çekip sosyal medyalarına atarak bu anları ölümsüzleştirdi.


Bölgeye fotoğraf turu için gelen Murat Uçaroğlu, “Emekliyim, doğa fotoğrafçısıyım. Buraya bir çok kez geldim. Hafta sonu çok kalabalık oluyor hafta içi daha sakin olacağını düşünüyorum. Türkiye’mizin her yanı çok güzel” diye konuştu.


Motosiklet grupları ile bölgede doğa turu yapan Atar Karakuş, “Osmaniye Kadirli’den geldik. Ekim ayı sonu kasım ayı başında doğa çok güzel. Motosiklet tutkunları için alan çok güzel ve gezilmesi gereken bir yer” dedi.


Bölgede doğa turuna gelen kadın motosiklet tutkunu Hasibe Aka, "Çok güzel eğlenceli ve doğası mest eden bir alan” ifadelerini kullandı.


15 yıl önce doğa turu için bölgeye geldiğini kaydeden Mehmet Çelik, bölgenin doğa harikası olduğunu söyledi.



Adana’da kayın ormanı sonbaharda görsel şölen oluşturdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.