ASAYİŞ - 12 Ocak 2026 Pazartesi 11:47

Adana’nın o ilçesinde kar hayatı durdurdu: Yollar kapandı, okullar tatil edildi

A
A
A
Adana’nın o ilçesinde kar hayatı durdurdu: Yollar kapandı, okullar tatil edildi

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde dün gece başlayan ve bugün de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle ilçede eğitime 1 gün ara verilirken, birçok kırsal mahalle yolu da kapandı.


Tufanbeyli’den dün gece başlayan kar yağışı bugün de aralıklarla devam etti. Kar nedeniyle ilçe merkezinde bile birçok noktada yollar kapandı. Tufanbeyli Kaymakamlığı da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Çocuklar ise okulların tatil olmasını ve kar yığışını fırsata çevirdi. Sokağa çıkan çocuklar kardan adam yapıp kar topu oynadı.


İlçe sakinlerinden Mürsel Erçil, kar yağışı nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Kar yağdı, yollar kapalı. Hanım hastanede çalışıyor, onu zor getirdim. Kar sulu yağıyor, her yer çamur ve buz" dedi.


Yetkililer, kar, buzlanma ve don riskine karşı sürücüler başta olmak üzere herkesi dikkatli olması konusunda uyardı.



Adana’nın o ilçesinde kar hayatı durdurdu: Yollar kapandı, okullar tatil edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya "Kent Düşleri" sergisi sanatseverlerle buluştu Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyeni ve fotoğraf sanatçısı Öğretim Görevlisi Ersin Berk’in dördüncü kişisel fotoğraf sergisi olan ‘Kent Düşleri’, Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda açıldı. Sergi, 7 Nisan 2026 tarihinde çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katılımıyla izleyiciyle buluştu. Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Programı Öğretim Görevlisi Ersin Berk’in objektifinden çıkan 25 eserin yer aldığı sergi, sanatçının 2013-2019 yılları arasında Türkiye’nin çeşitli illerinde ve 2024 yılından itibaren Avrupa’nın farklı kentlerinde gerçekleştirdiği çalışmaları kapsıyor. Sergide; sanatçının daha önce sergilenmemiş 20 eserinin yanı sıra İstanbul, Van, Amasya ve Edirne’de çektiği ödüllü kent fotoğrafları da bulunuyor. Enstalasyon tekniğiyle kurgulanan sergi, çevresel sürdürülebilirlik temasıyla dikkat çekiyor. Fotoğrafların sergilendiği ahşap yapıların altına tohumlar ekilirken, aynı zamanda ağaç fideleri de toprakla buluşturuldu. Zamanla filizlenecek tohumların fotoğrafların bulunduğu düzenekleri sarması ve serginin doğayla bütünleşen bir yapıya kavuşması hedefleniyor. "Bitkiler yeşerene kadar kalıcı olacak" Serginin hayata geçirilme süreci hakkında bilgi veren Ersin Berk, çalışmanın tohumlar filizlenip bitkiler yeşerene kadar kalıcı olarak izlenebileceğini ifade etti. Berk, serginin hazırlık aşamasındaki katkılarından dolayı öğrencilerine ve Sakarya MYO yönetimine teşekkür etti.
Balıkesir Ayvalık’ta çevre hamlesi Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi, yapımına kısa süre içinde başlanacak 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi öncesinde personeline kapsamlı eğitim verdi. Başkan Mesut Ergin, projenin hem çevre bilincini artıracağını hem de ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı. Ayvalık Belediyesi, çevre yönetimi alanında önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yapımına çok yakında başlanacak 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi öncesinde belediye personeline yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi. Eğitime katılan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Kıymetli personelimizle bir araya gelerek atık yönetimi süreçlerini en doğru şekilde uygulamaya yönelik önemli bir adım attık. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir sistemi hep birlikte hayata geçireceğiz. Güçlü bir gelecek, bilinçli ve donanımlı ekiplerle mümkün" dedi. 2 bin 600 metrekarelik modern tesis Ayvalık Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, 2 bin 600 metrekarelik alanda inşa edilecek. Yaklaşık 180 gün içerisinde tamamlanması planlanan merkez, modern ve çok amaçlı yapısıyla dikkat çekecek. Tesiste; 17 farklı depo alanından oluşan ayrıştırma bölümleri, kantar sistemi ve hizmete uygun araç filosu yer alacak. Ayrıca atölye çalışma alanları ve eğitim merkezi ile tesisin sosyal yaşama entegre edilmesi hedefleniyor. Hem ayrıştıracak hem eğitecek Merkezin yalnızca atıkların toplandığı bir alan olmayacağını vurgulayan Başkan Ergin, "Bu merkezde atıklar geri dönüşüme kazandırılırken vatandaşlarımızın çevre bilinci de artırılacak. Tesisimiz hem ayrıştıracak hem eğitecek, aynı zamanda geri dönüşüm sayesinde ekonomiye katkı sunacak" dedi. Her yaştan vatandaşa yönelik interaktif eğitim programlarının düzenleneceği merkezde, sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Mahallelere mobil sistem geliyor Öte yandan Ayvalık genelinde atık yönetimini güçlendirmek amacıyla yeni uygulamalar da devreye alınacak. Belediyenin planlamasına göre mahallelere mobil atık getirme merkezleri kurulacak. İlk etapta belirlenen bölgelere ise evsel atıklar ile geri dönüştürülebilir atıkların ayrı toplanacağı ikili sistem konteynerler yerleştirilecek. Başkan Mesut Ergin, projenin Ayvalık’ın çevre politikaları açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, "Modern ve çok amaçlı Atık Getirme Merkezimizle hem çevremizi koruyacak hem de atıkları ekonomiye kazandıracağız. Ayvalık’ımıza hayırlı olsun" dedi.