GÜNDEM - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 09:50

Annesi maganda kurşunuyla ölen hukuk fakültesi öğrencisi Burak: "Annem cübbe giydiğimi göremeyecek"

A
A
A

Adana’da annesi maganda kurşunuyla hayatını kaybeden hukuk fakültesi öğrencisi Burak, "Annem, benim hep savcı olmamı isterdi. Cübbeyi giymemi annem göremeyecek ve bu gerçekten çok büyük bir boşluk. Adalete güveniyorum umarım yerini bulur" dedi.

Olay, geçen Cumartesi saat 09.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Mücahitler Caddesi’nde meydana geldi. 43 yaşındaki Hayriye Derin, otomobiliyle 12 yaşındaki oğlu Talha’yı yabancı dil kursuna bıraktıktan sonra yanındaki diğer oğlu 7 yaşındaki Kayra ile evine dönmek için yola çıktı.

Maganda kurşunu ensesine isabet etti

Derin, caddeden geçtiği sırada motosikletli 2 şüpheli, husumetli oldukları kişinin oto lastik tamiri yapılan iş yerine tabancalı saldırı düzenledi. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri 01 ANK 092 plakalı otomobiliyle yolda giden Hayriye Derin’in ensesine isabet etti. Oğlu Kayra’nın gözleri önünde vurulan Derin, bilinci kapanınca karşı şeritten gelen yolcu minibüsüne çarptı. Saldırganlar ise motosikletle kaçtı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Derin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan Derin, doktorların tüm müdahalesine rağmen Cumartesi akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Derin’in cenazesi Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Annesi maganda kurşunuyla ölen hukuk fakültesi öğrencisi Burak:

Aile taziyeleri kabul etti

Eşini kaybeden Ali Derin (47), evlatlarıyla birlikte taziyeleri Mücahitler Caddesi’nde bulunan evlerinde kabul ederken faillerin de hak ettiği cezayı almasını istedi. Hayriye Derin’in Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi oğlu Burak ise gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Bu organize bir olay, çete savaşı"

Annesinin maganda kurşunu sonucu hayatını kaybettiğini anlatan ve hukuk fakültesini bitirmeden önce mağdur olduğunu söyleyen Derin, "Olay evimize çok yakın bir noktada oluyor. İlk duyumlarımıza göre iki grup arasında husumet olduğu söyleniyor. Fakat ben bu olayı basitleştirmiyorum. Daha organize bir olay. Yani çete savaşları gibi olduğunu düşünüyorum. Hukuk dünyasına giriş amacım mağdurların yanında olabilmekti. Maalesef bu olay sonrası mağdur olan taraf biz olduk. Her türlü hakkımızı arayacağız, bu olayın peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Annesi maganda kurşunuyla ölen hukuk fakültesi öğrencisi Burak: "Annem cübbe giydiğimi göremeyecek"

"Katillerin bulunmasını istiyorum"

Adalete güvendiğini ve annesinin katillerinin bir an önce bulunmasını istediğini aktaran Derin, "Maalesef giden geri gelmiyor. Türkiye Cumhuriyetinin adaletine, savcısına, hakimine, avukatına ve polisine güvenim sonsuz. Umarım adalet yerini bulacaktır. Failler belli ancak annemin katilleri hala bulunamadı. Annemin katillerinin bulunması için buradan herkese sesleniyorum. Her şeyin fazlasıyla yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

"Annem savcı olmamı isterdi"

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra giyeceği cübbeyi annesinin göremeyeceğini anlatan Burak Derin, "Annem, benim hep savcı olmamı isterdi ama ben de avukat olmak istediğimi söylerdim. Türkiye Cumhuriyeti adaletine ben güveniyorum. İnşallah bana gerek kalmadan bu olay çözülür. Cübbeyi giymemi annem göremeyecek ve bu gerçekten çok büyük bir boşluk. Olaydan sonra kardeşimin yanına gittiğimde buz kesmiş gibiydi. Acımız çok büyük, failler belli ve gerekenin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Umutcan İşledici - Serkan Çetinkaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Karslı gençler Siber Vatan 2026 yarı finalinde yeteneklerini sergiledi Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki insan kaynağını güçlendirmek ve genç yetenekleri keşfetmek amacıyla hayata geçirilen "Siber Vatan Programı" kapsamında düzenlenen "Siber Vatan 2026 Yarı Final Yarışması", ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Yarışmada Karslı öğrenciler de gösterdikleri performansla dikkat çekti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen yarışma, yüz yüze gerçekleştirilen "Bayrağı Yakala (CTF)" formatında yapıldı. TRA2 Bölgesi’nde gerçekleştirilen organizasyona Ağrı’dan 4, Ardahan’dan 16, Iğdır’dan 12 ve Kars’tan 4 öğrenci katıldı. Siber güvenlik alanında yetkin bireylerin yetiştirilmesini hedefleyen yarışmada katılımcılar; ağ güvenliği, web güvenliği, kriptoloji, tersine mühendislik ve adli bilişim gibi alanlarda hazırlanan senaryolar üzerinde mücadele etti. Öğrenciler teknik bilgi ve uygulama becerilerini gerçek senaryolar üzerinden ortaya koyarken, analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini de sergileme fırsatı buldu. Yarışma sonucunda TRA2 Bölgesi’nde en yüksek puanı elde eden 5 öğrenci, Ulusal CTF Yarışması finaline katılma hakkı kazanacak. Final sonuçlarının Mayıs ayı sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Siber Vatan Programı kapsamında düzenlenen organizasyonların, Türkiye’nin siber tehditlere karşı daha güçlü bir dijital gelecek oluşturma hedefi açısından büyük önem taşıdığı belirtilirken, Karslı gençlerin elde edeceği başarının bölgenin siber güvenlik alanındaki potansiyelini de ortaya koyacağı ifade edildi.
Erzurum ER-VAK Başkanı Güzel; "19 Mayıs 1919, tarihi bir şahlanışın adıdır" ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, "19 Mayıs 1919, tarihi bir şahlanışın adıdır" dedi. Güzel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Emperyalist güçlerin "hasta adam" olarak nitelendirdikleri İmparatorluğun tamamen tarih sahnesinden silinmesini bekledikleri o karanlık günlerde, bağımsızlık meşalesinin hiçbir zaman sönmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmek amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının başlattığı kutlu yürüyüşün, aziz milletimizin geleceğini değiştiren en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden ER-VAK Başkanı Güzel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bir milletin yeniden dirilişinin sembolü olan 19 Mayıs 1919, yalnızca bir tarih değil; aynı zamanda inancın, azmin, fedakârlığın ve bağımsızlık aşkının bütün dünyaya ilan edildiği tarihi bir şahlanışın adıdır. İşgal altındaki bir vatanda umutların tükenmeye yüz tuttuğu, milletimizin geleceğine dair karanlık senaryoların yazıldığı bir dönemde Mustafa Kemal ve arkadaşları, Samsun’dan Anadolu’ya umut, cesaret ve iman taşımıştır. Başlatılan Millî Mücadele hareketiyle emperyalist güçlerin tüm hesapları bozulmuş, milletimizin bağımsızlık iradesi karşısında hiçbir işgal planının başarıya ulaşamayacağı tüm dünyaya gösterilmiştir. Aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde verdiği destansı mücadeleyle esareti asla kabul etmeyeceğini ortaya koymuş; ‘Ya istiklal ya ölüm’ anlayışıyla tarihe altın harflerle yazılan büyük bir kurtuluş destanı meydana getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, yalnızca Türk milletinin geleceğini değiştirmekle kalmamış, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesi veren birçok mazlum millete de ilham kaynağı olmuştur. Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi kısa sürede Anadolu’nun dört bir yanına yayılmış, milletimizin sarsılmaz iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. 19 Mayıs’ın gençliğe armağan edilmiş olması ise son derece anlamlıdır. Çünkü gençler, bir milletin geleceği, umudu ve en büyük güvencesidir. Atatürk’ün Türk gençliğine duyduğu güven, bugün de bizlere yol göstermeye devam etmektedir. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, çalışkan ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi, ülkemizin yarınları açısından büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."
Manisa Yerel tohumlar geleceğe taşındı Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği iş birliğinde düzenlenen Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği, yüzlerce vatandaşı bir araya getirdi. Yerel tohumların korunmasına dikkat çekilen etkinlikte dans gösterileri, müzik performansları ve çocuk etkinlikleri büyük ilgi gördü. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği (YAŞAMDER) iş birliğiyle düzenlenen Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Irlamaz Alanı Amfi Tiyatro’da düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında organize edilen "Gençlik Haftası" etkinliklerinin ilki olan şenlikte, yerel tohumların korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla tohum takası yapıldı. Şenlik kapsamında çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenirken, Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile Zumba Eğitmeni Serpil Ertaş ve Turgutlu Latin Dans Topluluğu’nun performansları katılımcılardan beğeni topladı. DJ Burak Zengin’in sahne performansı ile Şef Murat Ali Sargın ve korosunun seslendirdiği eserler de etkinliğe renk kattı. YAŞAMDER adına konuşan Ayşe Bahçeci ise amaçlarının yerel tohumları koruyarak temiz ve besleyici tarım ürünlerinin üretimini desteklemek olduğunu belirtti. Bahçeci, "Amacımız yerel tohumları korumak, temiz ve besleyici tarım ürünleri üreterek çiftçi ve tüketicilerin refahını artırmaktır. Zengin tarım topraklarına sahip Turgutlu’da yerel tohumların yok olmasını önlemek istiyoruz. Gelecek nesillere verimli topraklar bırakmak için yerel tohumların korunması, paylaşılması ve topraklarla buluşturulması büyük önem taşıyor. Bu nedenle tohum takasını sürdürmeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği etkinliğine sunduğu katkı ve desteklerden dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Sayın Çetin Akın’a, kurumlara, üreticilere ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. ADALA Ferdi Zeyrek Yerel Tohum Merkezi Kurucusu Ahmet Özdemir de geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek adına Salihli’nin Adala Mahallesi’nde kurulan tohum merkezinde atalık tohumları yaşatmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özdemir, "ADALA Ferdi Zeyrek Yerel Tohum Merkezi Kurucusu Ahmet Özdemir ise "Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’nde bizlerle sizleri buluşturan Turgutlu’nun değerli başkanı Sayın Çetin Akın’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Geçtiğimiz haziran ayında aramızdan zamansız bir şekilde ayrılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Ferdi Zeyrek adına Salihli’nin Adala köyünde, ADALA Ferdi Zeyrek Tohum Merkezi’ni açtık. Bu merkezde hem onun adını hem de onunla beraber atalık ve yerel tohumlarımızı yaşatmak için mücadelemize devam etmekteyiz. Bizlere bu imkanı verdiğiniz için sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi. Etkinlikte konuşan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kıran, yerel tohumların korunmasının önemine dikkat çekerek, "Turgutlu Belediyesi olarak yerel tohum takasıyla hem üreticilerimiz arasındaki dayanışmayı büyütmek hem de sağlıklı, doğal ve sürdürülebilir tarımı gelecek nesillere aktarmak için bu etkinliği düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Tohum Takas ve Bahar Şenliğimize katılan tüm saygıdeğer konuklara, YAŞAMDER başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza ve siz kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından yerel tohum takas stantları büyük ilgi görürken, çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikler şenliğe renk kattı.
Rize Rize’de kedi ile esnafın dostluğu Rize’de bir kedi her gün bir züccaciye dükkanına gelerek iş yeri sahibinin boynuna sarılıyor. Rize’nin Ardeşen ilçesinde bulanan bir züccaciye işletmecisi, dükkanı ilk açtığı günlerde kapısında bulduğu yeni doğmuş bir kediyi sahiplendi. Bakımını, aşılarını ve tedavilerini yaptıran işletmeci Ferhat Hayat ile kedi arasında bir bağ oluştu. Her gün işletmeye gelen kedi kasanın bulunduğu bölmeye çıkarak işletmeci Hayat’a sarılıyor. Güvenlik kamerasına yansıyan o sıcak görüntüleri izleyenler ise bu dostluğa hayran kalıyor. Yeni doğduğunda dükkanlarına gelen ve bir daha kendilerini hiç bırakmayan kedi ile bağ kuran Ferhat Hayat "Biz dükkanı açtığımızda bu daha yeni doğmuştu, gözlerini bile açamıyordu. Annesi yoktu ve avuç içi kadardı. Dükkanı açtığımızdan beri her gün burada. Benden daha çok burada diyebilirim. Aşıları falan tam ama biri evden mi kaçtı diyerek alıp götürmesin diye tasma falan takmadık. Her sabah gelir, babamla beraber dükkana girer. Normalde dışarıda bir brandamız olur ve onun içerisinde uyur. Babamla beraber dükkana girer ve burada yeri var, yerinde uyur" dedi. Vatandaşların sosyal medyada gördüğü görüntülerden sonra işletmeyi market sandığını ve tepki gösterdiğini dile getiren Hayat "Bazı vatandaşlar market diye paylaşmış o yüzden bir kesim tepki gösteriyor ama biz gıda ürünleri satmıyoruz. Kedimizin bakımını yapıyoruz ve aşıları da tam. Bizim dükkanımız kırılacak eşyalarla dolu ama daha henüz hiç bir şey kırmadı" ifadelerini kullandı. Ferhat Hayat’ın babası Ali Hayat ise kedinin oğlu ile kurduğu bağı anlatarak "Kedimiz kendiliğinden gelmiş yavru bir kediydi. Önceden de bir hastalık geçirmiş. Oğlum onu veterinere götürüyor, tedavi ettirdi. Tedaviden sonra artık bir bağı oluştu onunla. O bizi bir türlü bırakmıyor. Sürekli bizimle birlikte. Ben her sabah geldiğimde beni kapıda karşılar, bir selamlar. Dükkanı açarım, benden önce dükkana girer. Gelir kendi tasından yemini yer. Hemen çıkar rafın üstüne, orada uyur. İçeride bir yeri daha var konaklayacak, orada da rahat ediyor. Çok akıllı bir hayvan. E ben daha önceden birkaç tane kedilerim olmuştu ama bu gerçekten çok zeki bir hayvan. Kendi ismiyle de çağırdığın zaman tepki gösteriyor, geliyor. Akıllı bir hayvan. Sokak kedisi olmasına rağmen işte hayvanları sevince sevgi karşılıklı oluyor demek ki onlar da bizi tercih ediyor" şeklinde konuştu.