ASAYİŞ - 17 Şubat 2026 Salı 09:53

Bulvarda sürekli kaza olmasına esnaf isyan etti

A
A
A
Bulvarda sürekli kaza olmasına esnaf isyan etti

Adana’da bir bulvarda açılan ara geçiş noktasında meydana gelen kazalar anbean güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Esnaf bu duruma isyan ederek ara geçişlerin kapatılmasını istedi.


Merkez Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi Barış Bulvarı’nın orta kısmında yer alan ve dönüş için kullanılan ara geçiş noktaları kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle yoğun saatlerde artan trafik nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, meydana gelen kazalar çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


Bölgede esnaf olan Mustafa Fidan, ara geçişlerde yaşanan kazaların artık sıradan hale geldiğini belirterek şunları söyledi:


"Buraya geleli 1 buçuk yıl oldu. Daha önceki sahibi, kamera kaydı isteyenlerden bıkacaksın demişti. Bazı günler 8 kamera kaydı verdiğini bile söyledi. Ben önce şüpheyle yaklaştım. Bu kadar da olmaz diye düşündüm. Ama bu ara geçiş kazaya çok müsait. Havaalanı buradan kalkmasına rağmen yoğunluk hiç bitmedi. 1 buçuk yıl içerisinde 25 kamera kaydını teslim ettim. Havaalanlarında güvenlik gerekçesiyle bu ara geçişler bırakılmış. Havaalanından D-400’e kadar 1 kilometre mesafede 4 ara geçiş var. Çok kaza oluyor. Buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu ara geçişler kapatılsın."


Esnaf ve mahalle sakinleri, özellikle ara geçiş noktalarında düzenleme yapılmasını ve trafik güvenliğinin artırılmasını talep etti. Kazaların sık yaşandığı noktalarda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise tek teselli oldu. Yetkililerin bölgede inceleme yapması bekleniyor.



Bulvarda sürekli kaza olmasına esnaf isyan etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Şiddetli rüzgar binanın duvarını uçurdu Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde etkisini artırırken, 5 katlı bir binanın duvarı yıkıldı. Olayda yaralanan olmazken, binanın altında bulunan bir dükkanın camları ve park halindeki bir araç zarar gördü. Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran rüzgar, kent genelinde etkili oldu. Talas ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın çatı katının duvarı rüzgara dayanamadı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle duvar yıkılırken, yol araç trafiğine kapandı. Molozlar binanın altında bulunan bir dükkanın camlarına ve park halindeki bir otomobile zarar verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de oluşabilecek olumsuzluklar için binada inceleme yaptı. Molozların temizlenmesinin ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Öte yandan, Sahabiye Mahallesi Mete Caddesi’nde de bir ağaç rüzgara dayanamayarak, devrildi. Ekipler yolu kapatan ağaç kaldırılana kadar şerit çekerek, yolu trafiğe kapattı. Ağacın kaldırılmasıyla yol yeniden araç trafiğine açıldı. "Güm diye ses geldi" Duvarı yıkılan bina sakini Muhammet Emin Koç, uykuda olduklarını ve ‘güm’ diye ses gelmesi üzerine uyandıklarını söyleyerek, "Şiddetli şekilde rüzgar esiyordu. ‘Güm’ diye ses geldi. Eşimde bana söyledi. Çatının duvarı aşağı uçmuş. Burada normalde arabalar dururdu. Bende her zaman arabamı buraya park ederdim. Hasar alan arabanın kimin olduğunu bilmiyoruz. Dükkanın camları kırılmış. Taşlar dükkanın içine kadar ulaşmış. Herhangi bir yaralı yok. Gece saatinde olmasından dolayı kimse yaralanmadı" dedi.
Aydın Aydın’da Emirdoğan Çayı taştı Aydın’da günlerdir etkili olan yağışların ardından, Büyük Menderes Nehri’nden sonra çay ve dereler de taşmaya başladı. Efeler ilçe merkezine bağlı Umurlu’nun içinden geçen Emirdoğan Çayı taştı. Bölgede zarar oluşmadan, ekiplerin anında müdahalesi ile dere yatağı genişletilerek sel riskinin önüne geçildi. Meteoroloji’nin akşam saatlerinden itibaren etkili yağış uyarısının ardından Aydın’da adeta bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Özellikle Aydın’ın kuzeyinde dağlarda yaşanan şiddetli yağışla birlikte, Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık köylerinden akan derelerin toplandığı Emirdoğan Çayı’nın debisi bir anda yükseldi. Çayın Büyük Menderes Nehri ile buluştuğu noktada taşkın başladığını gören Umurlu Küme Evler bölgesindeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler, taşkın suları ev ve hayvan besihanelerine ulaşmadan dere yatağını temizleyip set oluşturdu. Gece saat 01.00 sıralarında başlayan çalışmaları AK Parti önceki dönem milletvekili ve Umurlu eski Belediye Başkanı Rıza Posacı da bizzat takip ederek, anında vatandaşların yardımına koşan ekiplere teşekkür etti. Emirdoğan Çayı’nda debinin aniden yükselerek dere yatağının suyu taşıyamaz hale geldiğini görünce 112’yi aradıklarını belirten Hakan Özer isimli vatandaş, "Sağ olsunlar, 112’yi aradık. Ekipler hemen müdahale ettiler. Şu anda bir sıkıntı kalmadı" diye konuştu. Bu arada yine Umurlu’dan geçen Musluca Çayı’nda da debinin köprü seviyesine kadar ulaştığı, bölgenin taşkın riski altında olduğu belirtildi.