ASAYİŞ - 08 Kasım 2024 Cuma 09:49

Çakmak ışığında tekel bayiyi böyle soydu

A
A
A

Adana’da yüzünü kapüşon ve atkıyla gizleyerek tekel bayiden 150 bin TL değerinde içki ve sigara çalan şüpheli, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, 31 Ekim’de Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi’ndeki bir tekel bayide meydana geldi. Motosikletle ile bölgeye gelen Caner B. (22), tekel bayinin kapısını zorlayarak içeri girdi. Yakalanmamak için işyerinin ışığını açmayan Caner B., çakmak yaktı. Çakmak ışığı ile iş yerinde bulunan toplamda 150 bin TL değerinde içki ve sigarayı çaldı. Şüpheli daha sonra geldiği motosikleti ile bölgeden ayrıldı. Bu anlar ise anbean güvenlik kameralarına yansıdı.

İşyerinin soyulduğunu fark eden kişi durumu polise bildirdi. Bölgeye Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliğine bağlı ekipler sevk edildi. İşyerine gelen polis güvenlik kameralarını incelediğinde şüphelinin kimliği belirledi. Kimliği belirlenen şüpheli saklandığı evinde yapılan operasyonla yakaladı.

Şüpheli emniyetteki sorgusunda çaldığı ürünleri tanımadığı birisine sattığını belirtti. Hırsızlık suçundan birçok kaydı bulunan Caner B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Süleyman Cenk İdaye

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.