GÜNDEM - 01 Haziran 2024 Cumartesi 09:20

Dolandırıcılıklar artınca araştırma bürolarında yoğunluk başladı

A
A
A
Dolandırıcılıklar artınca araştırma bürolarında yoğunluk başladı

Adana’da son dönemlerde iş hayatında yaşanan dolandırıcılık olaylarının artması araştırma bürolarına başvuru talebini arttırdı.


Türkiye’nin birçok ilinde iş hayatında yaşanan dolandırıcılık olaylarının artması insanları araştırma bürolarına yönlendirmeye başladı. İnsanlar ortaklık yapmadan artık önce ortaklarını, evlenmeden önce de eş adaylarını araştırmaya ve güvenilip olup olmadığını sorguluyor. Hal böyle olunca da araştırma bürolarında yoğunluk oluştu.


“Mağduriyetlerin önüne geçmek istiyoruz”


Çevresindeki iş insanlarının yaşadığı dolandırıcılık olayları üzerine gerekli Adana’da araştırma bürosu kuran iş insanı Savaş Yükselyalçın, konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Yükselyalçın, “Toplumun ihtiyaçları bizi bu fikre itti. Kayıp araçların bulunması, ortaklıkların yapılması sırasında mağduriyetlerin önüne geçmek adına böyle bir oluşumu kurduk. Özellikle ticari konularda ortaklık yapılmadan önce insanlar bizlere başvuruyor, gerekli incelemeleri yapıyoruz. Karşılıksız çek ve dolandırıcılıkların artmasından dolayı bunların araştırılmasında hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.


“Talepler çok fazla”


Siber dolandırıcılıkların artışta olmasının mağduriyetleri arttırdığını aktaran Yükselyalçın, “Son dönemlerde maalesef karşılıksız çeklerle insanlar mağdur oluyor. Bizim çevremizde de böyle olaylar yaşandı. Siber dolandırıcılıklar da arttı. Çevremde de ciddi dolandırılan insanlar olduğu için bizlerde bu oluşumu kurduk. Talepler şuanda çok fazla. Ekibimiz 32 büyükşehirde kuruldu” diye konuştu.



Dolandırıcılıklar artınca araştırma bürolarında yoğunluk başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.