EKONOMİ - 15 Eylül 2020 Salı 09:00

E-tebligatta yeni düzenleme

A
A
A
E-tebligatta yeni düzenleme

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’nde (UETS) yapılan yeni düzenlemelere dikkati çekerek, bu sistemin sağlıklı işlemesi için üyelerinin UETS adreslerini aktif hale getirmelerini istedi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’nde (UETS) yapılan yeni düzenlemelere dikkati çekerek, bu sistemin sağlıklı işlemesi için üyelerinin UETS adreslerini aktif hale getirmelerini istedi.


Başkan Menevşe, Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 2019 yılı itibariyle bazı kurum ve kuruluşlar için zorunlu hale getirilen e-tebligat uygulamasında yapılan yeni düzenlemelerin Covid-19 pandemisinin devam ettiği şu günlerde büyük önem taşıdığını bildirdi.


Bilgi güvenliğinin ve kişisel verilerin korunması, hizmet kalitesinin artması, kağıt-zaman ve enerji tasarrufu gibi bir çok avantaj sunan e-tebligat uygulamasının, temasın ve iş yükünün azaltılması için son derece faydalı bir uygulama olduğunu dile getiren Başkan Atila Menevşe, ATO üyelerine çağrıda bulundu.


Başkan Menevşe, geçtiğimiz yıllarda aralarında kamu kurum ve kuruluşlarının, noterlerin, avukatların da bulunduğu gerçek ve tüzel kişiler için zorunlu hale getirilen e-tebligat uygulamasının, artık sermaye şirketlerinde de zorunlu tutulduğunu vurguladı.


Sistemin sağlıklı işleyebilmesi için ATO üyelerinin UETS adreslerini aktif hale getirmelerini isteyen Başkan Menevşe, şunları kaydetti:


"Yapılan yeni düzenleme ile sermaye şirketlerinin de tebligatlarını bu yolla alması zorunlu hale gelmiş ve Ticaret Bakanlığı tarafından her şirket için birer UETS adresi oluşturularak bu adresler şirketlere tebliğ edilmiştir. Bu kapsamda üyelerimizin bu adresleri aktif hale getirip tebligatlarını bu yolla almaları gerekmektedir."


ATO Başkanı Atila Menevşe, UETS adreslerinin aktive edilmesi hususunda detaylı bilginin "etebligat.gov.tr" adresinden alınabileceğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.