EKONOMİ - 15 Eylül 2020 Salı 09:00

E-tebligatta yeni düzenleme

A
A
A
E-tebligatta yeni düzenleme

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’nde (UETS) yapılan yeni düzenlemelere dikkati çekerek, bu sistemin sağlıklı işlemesi için üyelerinin UETS adreslerini aktif hale getirmelerini istedi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’nde (UETS) yapılan yeni düzenlemelere dikkati çekerek, bu sistemin sağlıklı işlemesi için üyelerinin UETS adreslerini aktif hale getirmelerini istedi.


Başkan Menevşe, Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 2019 yılı itibariyle bazı kurum ve kuruluşlar için zorunlu hale getirilen e-tebligat uygulamasında yapılan yeni düzenlemelerin Covid-19 pandemisinin devam ettiği şu günlerde büyük önem taşıdığını bildirdi.


Bilgi güvenliğinin ve kişisel verilerin korunması, hizmet kalitesinin artması, kağıt-zaman ve enerji tasarrufu gibi bir çok avantaj sunan e-tebligat uygulamasının, temasın ve iş yükünün azaltılması için son derece faydalı bir uygulama olduğunu dile getiren Başkan Atila Menevşe, ATO üyelerine çağrıda bulundu.


Başkan Menevşe, geçtiğimiz yıllarda aralarında kamu kurum ve kuruluşlarının, noterlerin, avukatların da bulunduğu gerçek ve tüzel kişiler için zorunlu hale getirilen e-tebligat uygulamasının, artık sermaye şirketlerinde de zorunlu tutulduğunu vurguladı.


Sistemin sağlıklı işleyebilmesi için ATO üyelerinin UETS adreslerini aktif hale getirmelerini isteyen Başkan Menevşe, şunları kaydetti:


"Yapılan yeni düzenleme ile sermaye şirketlerinin de tebligatlarını bu yolla alması zorunlu hale gelmiş ve Ticaret Bakanlığı tarafından her şirket için birer UETS adresi oluşturularak bu adresler şirketlere tebliğ edilmiştir. Bu kapsamda üyelerimizin bu adresleri aktif hale getirip tebligatlarını bu yolla almaları gerekmektedir."


ATO Başkanı Atila Menevşe, UETS adreslerinin aktive edilmesi hususunda detaylı bilginin "etebligat.gov.tr" adresinden alınabileceğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.