EKONOMİ - 28 Nisan 2024 Pazar 10:17

Evlenecek çiftlere düğün salonu müjdesi

A
A
A
Evlenecek çiftlere düğün salonu müjdesi

Adana’da evlenecek çiftlere kolaylık olması için düğün salonları yüzde 40 indirim yapma kararı aldı.


Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte düğün sezonu da yavaş yavaş açılmaya başladı. Ancak evlenecek çiftleri düğün salonu fiyatları düşündürürken, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in evlenecek çiftlere özel sektöründe destek vermesi yönündeki çağrısı oldu. Palandöken’in bu çağırısına ilk olarak Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği ‘nden (ADSOD) destek geldi. ADSOD Başkanı Ayhan Şirin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in ‘’devlet çiftlere kredi desteği veriyor. Şimdi sıra özel sektörde’’ şeklindeki açıklamasını önemsediklerini söyledi. Şirin, havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açıldığını söyledi.


2023’te 565 bin çiftin evlendiğini anımsatan Şirin, bu yılda 600 bin çiftin evlenmesinin öngörüldüğünü söyledi. Şirin, bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL’lik ekonomi oluşturmasını beklediklerini kaydetti. Şirin, şöyle konuştu:


‘’Tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli. ADSOD olarak evlenecek çiftlere özel kampanyalar düzenleme kararı aldık. Devletimiz evlenecek çiftlere kredi desteği veriyor şimdi sıra bizde. Dernek olarak evlenecek çiftlere yüzde 40 indirim yapma kararı aldık.’’


Şirin, Tüm Düğün Salonları Etkinlik ve Organizasyon İşletmecileri Federasyonu’ndan (TÜDİFED) Adana’da uygulamaya başladıkları bu kararı ülke genelinde uygulanmak üzere almalarını beklediklerini de sözlerine ekledi.



Evlenecek çiftlere düğün salonu müjdesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakırlı şehit annesi, gözyaşları içinde oğlunun son Anneler Günü kutlamasını anlattı Diyarbakır’da şehit annesi Raife Yılmaz, evin bir odasına oğlunun eşyalarını yerleştirerek müzeye çevirdi. Yılmaz, “Şehit annelerine Anneler Günü olmasın, çünkü boşluktayız” dedi. Ergani ilçesinde yaşayan Raife Yılmaz, 2018 yılında Adıyaman’ın merkez Kuyucak köyünde PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan oğlu uzman çavuş Mehmet Kürşat Yılmaz için evinin bir odasını oğlunun kişisel eşyalarını yerleştirerek müzeye çevirdi. Oğlunun hasretiyle yaşayan Yılmaz, gözyaşları içinde oğlunun son Anneler Günü kutlamasını anlattı. Şehit annesi Raife Yılmaz, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, ölümünden önce en son mayıs ayında, ‘Anneler Günü’nü anam, Anneler Günün kutlu olsun’ dediğini hatırlatarak oğlunun “anam” kelimesinin ağzını doldurduğunu söyledi. “İki bayram geldi, beni nasıl kucakladı. Etme Kürşat, kemiklerimi içine geçirdin annem dedim. Demek ki, gidecekti ki içine çekerek beni götürdü” diyen Yılmaz, “O aklıma geldiği zaman çıldırıyorum. Hepsi aynı acıyı yaşıyorlar. Ben yalnız değilim. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyor. Ne anneye, ne babaya, ne de kardeşe. Evlat denilince su duruyor. Şehit annelerine ne bayram, ne de Anneler Günü olsun. Çünkü boşluktayız. Onun yokluğu tamamıyla belli” dedi. Odanın oğlunun şehit olduktan sonra şehit müzesi yapmak istediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizim burada sanat okulunun marangoz bölümü öğretmenleri geldiler. Ben çizdim, onlar yaptılar. Vali Hasan Basri Güzeloğlu’da gelip açılışını yaptı, beraatını getirdi. O gün paşalar geldi. Bu oda da, oğlum koyu Galatasaraylıydı. Galatasaray formaları var, fotoğrafı, beraatları, Fethi Sekin arkadaşıydı, onun fotoğrafı var. Bu bayrak, üstüne örtülen bayrak. Bu da mezarından alınan toprak. Bu da Fethi Sekin ile olan fotoğrafı. Kürşat’ın uzmanlığa gitmesini o istemiş. İkisi de şehit oldu, aralarında bir sene 5 ay var. O da Elazığlı, bizde Elazığlı, iki hemşehri bir araya geldiler. Orada inşallah bir birlerini karşılamışlardır. Yastık, en son başını koyduğu yastık. Bu da Kur-an’ı Kerimi, daima üstünde gezdirirdi. Şırnak’ta arkadaşı şehit olduğu zaman Yasin-i Şerif okudu. Kollarında can verdi.” “Devletsiz olmaktansa yaşamamak daha iyidir” Şehit oğlunun üstünde olan en son tişörtü saklayan Yılmaz, “Bunu saklamamın sebebi, yıkamadım. Oğlu 3 yaşındaydı, babasının kokusunu unutmuştur. Büyüdüğü zaman kokusunu koklasın. Fazla çıkartmıyorum, kokusunu kaybetmesin. Tek bir dileğim var. Anneler, kızlarını devletçi olarak yetiştirsin. Bizim annemiz bizi öyle yetiştirdi. Dedi ki, oğlan çocuğu devletin malıdır. Bu devleti kimse kötülemesin, gidecek yerimiz yoktur. Devletsiz olmaktansa yaşamamak daha iyidir” diye konuştu.
İstanbul Kağıthane’de sağanak yağış kaza getirdi: 4 yaralı Kağıthane’de sağanak yağış sonrası meydana gelen zincirleme kazada 4 kişi yaralandı. Kaza, saat 10.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi Çilem Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sağanak yağış sonrası Anıl İçköprü isimli sürücünün kullandığı 34 HCU 818 plakalı araç sürücüsünün hakimiyetinden çıktı. İçköprü aracıyla önce 34 FNE 209 plakalı arabaya, ardından 34 GM 6008 plakalı bir diğer otomobile vurdu. Araç, çarpmanın etkisiyle önünde bulunan trafik lambasına oturdu. Kazada Anıl İçköprü, yanında bulunan yolcu ve Alparslan Salan hafif şekilde yaralandı. İçköprü’nün çarptığı bir diğer araçtaki vatandaş da yaralandı. Yaralılardan 3’ü, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. “Işıklarda aramıza daldı” Kazaya karışan araç sürücüsü Şener Battal, “Ben kırmızı ışıkta durmuştum. Mavi araç, yanımdan bana vurarak sekti ve siyah arabayı da bu hale getirdi. Siyah araba da ışıklarda duruyordu. Işıklarda aramıza daldı. Bana vurunca yavaşladı. Kaza yola da taşabilirdi. Siyah arabanın şoförü belinin ağrıdığını söyledi. Kontrol ve iç kanama riskinden dolayı hastaneye gitti. Mavi arabanın sürücüsü de 10 dakika kadar baygın kaldı. Yanında küçük bir çocuk vardı. O da ayağını vurduğu için tedirgindi. Hepsini ambulans hastaneye götürdü” dedi.