ASAYİŞ - 19 Ağustos 2025 Salı 18:02

Feci kazada hayatını kaybeden 1’i bebek 5 kişi son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Feci kazada hayatını kaybeden 1’i bebek 5 kişi son yolculuğuna uğurlandı

Adana’nın Kozan ilçesinde yaklaşık 70 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilde hayatını kaybeden biri bebek 5 kişi gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Anne Duygu Yılmaz ve 8 aylık bebeği birlikte defnedildi.


Kaza, dün Kozan-Kayseri yolunun 41. kilometresinde Marankeçili Mahallesi yolu Kanlıdere mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Engin Eldaş (23) idaresindeki 38 D 0066 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, yaklaşık 70 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilde bulunan biri bebek 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Kaza yerinde savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından cenazeler, araçtan alınarak bölgedeki ekipler tarafından yukarı çıkarıldı. Daha sonra cenazeler ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin sürücü Engin Eldaş, annesi Fatma Eldaş (42), Selvihan Balta ile anne Duygu Yılmaz ile 8 aylık bebeği Defne olduğu bildirildi.



Anne ve bebeği aynı mezara defnedildi


Feci kazada yaşamını yitiren 5 kişinin cenazesi morgdan alınarak Yukarıkeçili Mahallesi’ne götürüldü. Burada mahalle mezarlığı yanında ikindi namazı sonrasında cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine aileler, yakınları ve çevre mahallelerden de birçok kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından kazada vefat edenler gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Anne Duygu ile 8 aylık bebeği Defne Yılmaz ise aynı mezara birlikte defnedildi.


Anne Fatma Eldaş’ın aslen memleketi Manisa’dan getirdiği ve evinin bahçesine ektiği pembe gülleri kızı Reyhan Eldaş’a, "Bir gün ölürsem bunu benim mezarıma dik" diyerek vasiyet ettiği öğrenildi.


Öte yandan, eşini ve bebeğini kaybeden Necmettin Yılmaz’ın kaza yaşanan Kozan Mansurlu yolunun yapımında kepçe operatörü olarak çalıştığı öğrenildi.



Feci kazada hayatını kaybeden 1’i bebek 5 kişi son yolculuğuna uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Başkan Tekin’den sağlık çalışanlarına vefa dolu ziyareti Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ilçedeki sağlık çalışanlarını ziyaret etti Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve beraberindeki heyetle Pazaryeri Devlet Hastanesi’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret programı kapsamında Pazaryeri Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abbas Karakurt ve Hastane Müdürü Mehmet Şah Yüce’yi makamlarında ziyaret eden heyet, ilçedeki sağlık hizmetlerinin genel durumu hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Tekin, pandemi döneminden bu yana omuzlarındaki yük katlanarak artan sağlık personeline ilçesi adına teşekkürlerini sundu. "Pazaryeri Belediyesi olarak her zaman sağlık ordumuzun yanındayız, destekçisiyiz" Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Zekiye Tekin, sağlık çalışanlarının toplumun görünmez kahramanları olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Bugün, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan kıymetli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutlamak için buradayız. Onlar, en zor anlarımızda uzanan şifa eli, umutsuzluğa düştüğümüzde sığındığımız limandır. Kendi canlarını hiçe sayarak başkalarının canını yaşatmak için mücadele eden bu yüce mesleğin mensuplarına minnettarız. Pazaryeri Belediyesi olarak her zaman sağlık ordumuzun yanındayız, destekçisiyiz. Başhekimimiz Sayın Abbas Karakurt ve Müdürümüz Sayın Mehmet Şah Yüce nezdinde, ilçemize değer katan tüm sağlık personeline şükranlarımı sunuyorum."