POLİTİKA - 05 Mayıs 2024 Pazar 11:19

"Nasıl Bir Demokrasi Nasıl Bir Cumhuriyet" Paneli gerçekleştirildi

A
A
A
"Nasıl Bir Demokrasi Nasıl Bir Cumhuriyet" Paneli gerçekleştirildi

“Nasıl Bir Demokrasi Nasıl Bir Cumhuriyet” konulu panel, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.


Moderatörlüğünü Av. Erdal Yıldırım’ın üstlendiği panelde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Gazeteciler Şirin Payzın ile Deniz Zeyrek konuşma yaptı. Hınca hınç dolu salonda yapılan panelin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2 bin kişilik bir salonu Adana’ya kazandıracaklarını açıkladı.


Başkan Zeydan Karalar, “Adana gibi kültür ve sanatın merkez olan şehre, Adana’ya yakışan kültür ve sanat merkezi kazandıracağız. Bu dönemde bunu hayata geçireceğiz” dedi.


Konuşmacıları ve katılımcıları selamlayan Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri, toplumu iyiye doğru dönüştürme yolunda önemli görev üstlenmektedir. Belediye başkanları da elbette görevlerini layıkıyla yapmalı, halkın kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmeli fakat ayrıca ülkedeki sorunlarla ilgilenmek, yurttaşlık ve aydın sorumluluğunu yerine getirmek gibi vazifesi olduğunu da unutmamalı. Güncel sorunları, konuları gündeme getirmek, halkı aydınlatmak ve örgütlü bir toplum olunabilmesi yolunda üzerine düşeni gerçekleştirmek de bana göre belediye başkanlarının asli görevlerindendir.”


Daha köklü bir demokrasi ve daha çağdaş bir Cumhuriyet için birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, modern, bilimi mürşit alan eğitim müfredatına ihtiyaç olduğunu ifade etti.


Konuşmalarının ardından Başkan Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, panelistlere çiçek verdi, katılımlarından dolayı teşekkür etti.



"Nasıl Bir Demokrasi Nasıl Bir Cumhuriyet" Paneli gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, gençlere seslendi: Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Türkiye’deki sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle yurtdışına giden gençlere seslenerek "Ülkenizi terk etmeyin" dedi. Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Türkiye’nin özellikle son yıllarda içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle ülkesinde mutsuz olan gençlerin yurtdışına gittiğini dile getiren Başkan Tetik, Atatürk’ün temellerini attığı aydınlık Türkiye’nin yeniden ayağa kaldırılarak birlik ve beraberlik içerisinde genç nüfusa sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Bunu başarmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle çalışacaklarını ifade eden Başkan Tetik; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ve başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız; geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” diyen Atatürk, 19 Mayıs 1919’da başlattığı milli mücadeleyi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’imizin ilanıyla taçlandırarak bu kararlı yürüyüşün bayrağını gençlere emanet etmiştir. Bizim görevimiz Gazi Mustafa Kemal’in fikirlerini genç nesillere en iyi şekilde aktarmak ve bir çift mavi gözün ışığında, istiklal bayrağını en yukarıya taşıyacak olan gençlerimize aydınlık bir Türkiye inşa etmektir. Her geçen yıl bilime, sanata, spora ve daha nice alanlara yönelerek elde ettikleri başarılarla bizleri onurlandıran gençlerimizin ülkemizin umut ışığı olduğunu görüyor ve her biriyle gurur duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kurtuluş kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Manisa Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi MANİSA (İHA) – Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa’da bisiklet turu düzenlendi. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri de bisiklet turuna katılarak, vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve şehir merkezinde atılan tur sonrası yine aynı meydanda sona eren bisiklet turuna katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla marş eşliğinde bisiklet sürdü. Bisiklet turuna Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, daire müdürleri, STK temsilcileri, profesyonel bisiklet grupları ve bisikletiyle gelen vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Ünlü, “Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Samsun’dan yaktığı bağımsızlık meşalesini gençlerimiz ile birlikte temsili olarak bütün Manisa caddelerinde dolaştıracağız. Bu bir yarışma değil önemli olan burada başlayıp tekrar parkuru burada bitirmek. Tüm katılımcılara valilik olarak katılım belgesi vereceğiz. Hep beraber şehrimizi bayram havasına sokacağız. Şehzadeler şehri Manisa’mızda vatandaşlarımız ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Yarın da saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle etkinliklerimiz başlıyor. Çok güzel bir programımız var. Tüm Manisalıları bayraklarıyla birlikte etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.