ASAYİŞ - 08 Eylül 2025 Pazartesi 13:49

Sağlıkçılar şiddete maruz kaldı

A
A
A

Adana’nın Kozan ilçesinde düğün salonu önünde çıkan silahlı olayda ölen şahsın yakınlarının sağlık görevlilerine saldırdığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Ölmeden önce şuuru kapalı bir şekilde hastaneye getirilen Özcan Özçelik’in henüz içeri alınmadan yakınlarının sağlık personeline saldırdığı görüntüler kameraya yansıdı.

Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Tufanpaşa Mahallesi’nde bir düğün salonu önünde meydana geldi. İddiaya göre, "küfür" nedeniyle Özcan Özçelik ile M.T.T. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.T.T., Özçelik’i tabanca ile 4 yerinden vurdu. Ağır yaralanan Özçelik, arkadaşlarının aracıyla Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kaçan cinayet şüpheli M.T.T. ise yakalanıp gözaltına alındı.

Hastanede darp anları kamerada

Vurulan Özçelik’in henüz hastaneye alınmadan hemen önce yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırdığı öğrenildi. O anlar güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, güvenlik görevlisi ve diğerlerinin Özçelik’i taşımaya çalıştığı, bazı hasta yakınlarının ise sağlık görevlilerine saldırdığı anlar yer aldı. Olayda sağlık personeli M.A.’nın omzunun çıktığı, H.O.’nun ise darp edildiği öğrenildi. Polis ekiplerinin kısa sürede gelmesiyle, sağlık çalışanlarının kurtarıldığı bildirildi. Olayın ardından sağlık çalışanları ve sendika temsilcileri, hastane acil servis önünde basın açıklaması yaparak şiddeti kınadı. Sağlık çalışanı ve sendika yetkililerinden Süleyman Bora Mesutoğlu, "Bizim burada yapmamız gereken birlik olmamız. Buna meyil vermememiz lazım. Biz de bir ve beraber olacağız. Saldırıyı kınıyoruz" dedi.

"Arkadaşımızın kolu çıkmış"

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ise "7 Eylül 2025 tarihinde saat 21.48 sularında, Kozan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yaralı kabul edilmeden önce hasta yakınları, resüsitasyon önünde görevli hemşire arkadaşımıza doğrudan saldırıda bulunmuştur. Yaralı içeri girmeden hastane çalışanlarına saldırıyorlar. ‘Sen doktor değil misin’ diyerek vuruyorlar. O an hastanede herkes doktor değildir. Kamera kayıtları incelendiğinde bir kişinin kovboy gibi herkese saldırdığı görülüyor. Ayırmaya çalışan hemşire arkadaşımızın kolu çıkmış, bir diğer arkadaşımız darp edilmiştir. Bu saldırıları kınıyor takipçisi olacağımızı bildiriyoruz" diye konuştu.

Beril Solmuşgül

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: "Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, İstanbulspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının performansından memnun olduğunu ve artık kendi taktiğiyle sahaya çıkan bir takım olduğunu söyledi. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Vanspor, FK, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün annesi vefat eden İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’na baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Korkmaz, "Maç özelinde çok fazla konuşmak istemiyorum. İstanbulspor benim için özel bir camia. Futbol açısından bakarsak iki haftadır geliştirdiğimiz bir oyun var. Geçen hafta oynadığımız Ümraniyespor maçının mantıksal galibiydik. Fakat maç sonunda istenmeyen bir sonuç oldu. Bu oyunu analiz ederek bu hafta maçın geneline nasıl yayacağımız üzerine çalıştık. Bugün 90 dakika bu şekilde oynadık. Bundan sonraki süreçte de Vanspor kendi taktiği ile maçlara hazırlanacak ve o şekilde sahaya çıkacaktır. Sakatlık sıkıntımız var. Eldeki oyuncularımızdan yararlanmaya çalışıyoruz. Oyucularım burada ortaya çok büyük karakter koyuyor. Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" diye konuştu. "Maça gelen tüm Vanlılar, yanında en az bir kişi daha getirsin" İç sahada oynanan maçlara taraftarları davet eden Osman Zeki Korkmaz, "Devreyi olabildiğince iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. En az geçen haftadaki atmosfer gibi bir atmosfer yakalamamız gerekiyor stadyumumuzda. Ben de arkadaşlarımı maçımıza davet edeceğim. Maça gelen tüm Vanlılar da yanında en az bir kişi getirsin. Bir önce ikinci devrenin hazırlığını yapmamız gerekiyor. Kritik bir maç oynayacağız" şeklinde konuştu. İstanbulspor’a rakip olmanın duygusal yönüne değinen Korkmaz, "İstanbulspor benim eski takımım değil, ailem. Şu anda ülkenin köklü kulüplerinden bir tanesinin teknik direktörlüğünü yapıyorum. Benim de Türk futbolunun da yeni hikayelere ihtiyacı var" açıklamalarında bulundu.