KÜLTÜR SANAT - 24 Eylül 2025 Çarşamba 10:55

Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor

A
A
A
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, bu sene 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla ziyaretçi beklediklerini söyledi.


9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Merkez Park’ta 10-12 Ekim tarihleri arasında "Kuşaktan Kuşağa" temasıyla gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketilen festivali 800 bin kişi ziyaret etti. Bu sene ise rakamın 1 milyon kişiden fazla olması bekleniyor. ‘Gastronomi şehri’ unvanı için adaylığı Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından kabul edilen Adana’nın 30 Ekim’de Semerkant’ta yapılacak toplantı ile bu unvanı alması da bekleniyor.



"Yoğun bir çalışma var"


Festivale ilişkin İhlas Haber Ajansı’na konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, hazırlıkların hızlı bir biçimde devam ettiğini söyledi. Vali Köşger, "Hazırlıklar son hızla devam ediyor. Lezzet Festivali’ne katılacak firmalarımızın stant belirleme kuraları çekildi. Merkez Park’ta ise stant kurulum çalışmaları devam ediyor. Yoğun bir çalışma var ve hazırlığı en üst şekilde yapmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.



"Adana, gastronomi için önemli bir destinasyon olacak"


Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla katılımcı beklediklerini aktaran Vali Köşger, "Geçen sene festival öncesi TEKNOFEST ve Adana ile alakalı önemli etkinlikler vardı. 800 bin kişi ziyaret etti ve bu sene katılımın 1 milyondan fazla olmasını bekliyoruz. Dünyadaki en önemli gastronomi şehirlerinden birisi Adana. Bu sene inşallah 30 Ekim’de Semerkant’ta yapılacak toplantı ile Adana’nın ‘gastronomi şehri’ olduğu tescil edilecek. Bu unvanı da aldıktan sonra Adana’nın gastronomi için önemli destinasyonlardan birisi olacağını düşünüyoruz. Önemli olan yılın her gününde çevre şehirlerden ve dünyanın dört bir tarafından gastroturizm amacıyla gelenlerin şehri ziyaret etmesi amaçlanmakta. Bu unvan ile turizmin tüm yıla yayılacağını ve yıllar boyunca devam edeceğini umut ediyoruz" diye konuştu.



"Festival yaklaşınca yer bulma sıkıntısı yaşanıyor"


Festival kapsamında otel rezervasyonlarının şimdiden yapıldığına değinene Köşger, şunları söyledi:


"Gelmeyi düşünen vatandaşlarımızın çok geç kalmadan rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Festival yaklaşınca yer bulma sıkıntısı yaşanıyor. O günler yaklaşınca kamu kurumlarının misafirhaneleri dahi doluyor."


Festivale bu sene uluslararası Michelin yıldızlı şeflerin de katılım sağlayacağını anlatan Köşger, "Bu sene şef ve katılımcı sayısında çok farklılıklar ve değişik etkinlikler var. Çocukların eğlenmesiyle ilgili de etkinlikler olacak. Adana’nın tanıtımıyla ilgili programlar yapılacak. Vatandaşlarımızın sadece yemek için değil, Adana’nın tanıtımı için de festivale katılmasını bekliyoruz. Gün boyu eğlenecekleri etkinlikler olacak. Her yaştan vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.



Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Yılmaz’ın yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliklerine, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Hatice Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Enes Bot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Oğuzhan Yıldırım atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığına Tarık Tanguroğlu atandı. Ticaret Bakanlığında ise Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ve Ahmet Karabay görevden alındı. Karar ile birlikte Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alındı. Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel atandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya getirildi.
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.