EKONOMİ - 04 Ekim 2025 Cumartesi 10:35

Uzak Doğu’dan gelen müşterilerinden esinlendi, ’Sushi Kadayıf’ yaptı

A
A
A
Uzak Doğu’dan gelen müşterilerinden esinlendi, ’Sushi Kadayıf’ yaptı

Adanalı tatlıcı, Uzak Doğu ülkelerinden gelen müşterilerinden esinlenerek ’Sushi Kadayıf’ yaptı. ’Chopsticks’ (yemek çubuğu) ile servis edilip tüketilen tatlı, müşterilerden tam not aldı.


Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, bu yaz iş yerine Uzak Doğu ülkelerinden gelen onlarca müşterilerinden esinlenip onlara uygun bir ürün yapmak istedi. Bunun üzerine AR-GE çalışmalarına başlayan Geyik, ’Sushi Kadayıf’ta karar kıldı. Fıstık ezmesinin içerisine muz ve kadayıf koyup Sushi matına sarıp yanında da çikolata sos ile servis eden Geyik, yeni ürünü önce iş yerinde çalışanlarına ardından da müşterilerine denetti. Herkesten tam not alan Geyik, yeni ürünü menüsüne koydu ve yemek çubuğu ile servis edilen ’Sushi Kadayıf’ yoğun talep görmeye başladı.


"Müşterilerimizde bizlerde çok memnunuz"


İhlas Haber Ajansı muhabirine bilgi veren Zeynep Geyik, "Uzak Doğu’dan gelen müşterilerimiz üzerine bu tatlıyı yapmaya karar verdik. Yeni bir ürün çıkartmış olduk, kadayıf çıtırlığını bu üründe hissediyorsunuz, çok lezzetli. ’Çöp Şiş Katmer’den sonra ’Sushi Kadayıf’ta tuttu. Satışlar güzel gidiyor, gelen müşterilerimizde bizlerde çok memnunuz"dedi.


Tatlı yemeye gelenlerden Oğuz Gülnaz da, "Bu işletme sürekli yeni ürünler çıkartıyor ve bu ürünü görüp denemek istedim. Çok güzel bir lezzet, yemesi de çok keyifli. Herkese tavsiye ediyorum"diye konuştu.


(UMT-HİV-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.