EĞİTİM - 06 Eylül 2019 Cuma 12:06

Vali Demirtaş: "Eğitimde Adana’yı bir numara yapmalıyız"

A
A
A
Vali Demirtaş: "Eğitimde Adana’yı bir numara yapmalıyız"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, hedeflerinin her alanda olduğu gibi eğitimin tüm parametrelerinde de Adana’yı plakası gibi bir numaraya taşımak olduğunu söyledi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, hedeflerinin her alanda olduğu gibi eğitimin tüm parametrelerinde de Adana’yı plakası gibi bir numaraya taşımak olduğunu söyledi.


Yeni eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirilmesi planlanan proje ve çalışmaların detaylarıyla ele alındığı "2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı" toplantısı düzenlendi. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılına yönelik yol haritasının tüm ayrıntılarıyla değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Demirtaş, yeni eğitim ve öğretim yılının en huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli tüm hassasiyeti göstermeye devam edeceklerini söyledi.


Önümüzdeki Pazartesi günü ülke genelinde 20 milyon civarında, Adana’da ise 500 bine yakın öğrencinin, ilk zilin çalmasıyla birlikte okulu, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşacağını belirten Vali Demirtaş, "Evlatlarımızı 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kilitleyerek, süratimizi artırmalıyız. İlk olarak 2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında kentimiz özelinde eğitim camiamızın tüm paydaşlarıyla birlikte ülkemizin ve milletimizin vizyon projelerine katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçirmeliyiz. Eğitim kalitesi ve niteliğini artırarak gençlerimizin, çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif yönlerinin geliştirilmesini sağlamalıyız. Ben de bu bağlamda ilimiz genelinde eğitim altyapısının geliştirilmesine dair tüm çalışmaları yakından takip ediyorum" diye konuştu.



Adana akademik başarıda çok gerilerde


Üzerinde durulması gereken konuların en başında akademik başarının geldiğini kaydeden Vali Demirtaş, Adana’nın bu anlamda olması gerekenden çok gerilerde olduğunu ve bu konuda tüm paydaşların şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerektiğini söyledi. Vali Demirtaş, hedeflerinin her alanda olduğu gibi eğitimin tüm parametrelerinde de Adana’yı plakası gibi bir numaraya taşımak olduğunu ifade ederek, akademik başarının yükseltilmesi konusunda yapılması gerekenlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.


Suriyeli sığınmacılarla ilgili yürütülen eğitim faaliyetlerinin üzerinde dikkatle durulması gereken alanlardan biri olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, Suriye’de yaşanan insanlık dramından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukların, eğitimleriyle ilgili gereken duyarlılığın gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.



"Okulun ilk ders zili sıfır sorunla çalınmalı"


Okul temsilcilerine öğrencilerin ve okul güvenliğinin sağlanması için bir dizi talimat veren Vali Demirtaş, eğitimde hedeflenen amaçların gerçekleştirilmesinin, okulun en iyi şekilde yönetilmesine bağlı olduğunu söyledi. Eğitim yöneticilerinin en temel görevinin, okulunun ilk ders zilini sıfır sorunla çalmak olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, "Bunun için yapılacak ilk iş, görev yaptığınız okulun fiziki sorunlarını gidermektir. Şayet okulunuzda tadilat ve onarım yapılıyorsa, üst amirlerinizle görüşerek bu işlerin bir an önce tamamlanmasını sağlayın. Ayrıca okul kantinlerinin hijyenik olmasına, kantinlerde satılması uygun olan ürünlerin satışının yapılmasına dikkat edin" diye konuştu.



Okul çevresinde güvenlik tedbirlerine dikkat


Okul çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleriyle ilgili bilgiler de aktaran Vali Demirtaş, okul yöneticilerini uyuşturucu madde satışı ve kullanımı konusunda dikkatli olmaya davet ederek, şunları söyledi:


"Okul çevresinde şayet metruk bir bina bulunuyorsa mutlaka belediyeye ve emniyete bildirin. Birinci amacımız, öğrencilerimizin uyuşturucu madde ile hiçbir şekilde tanışmamasıdır. İkincisi, uyuşturucu maddenin bırakın okulun içi ve çevresi, semtinize dahi uğramamasıdır. Bunun için öğrencilerinizle, velilerinizle, rehber öğretmenlerinizle, narkotik ve toplum destekli polislerimizle, muhtarlarımızla irtibatlı bir biçimde çalışınız. Ayrıca terör örgütleri ve illegal örgütlerle mücadelemiz devam etmektedir. Bu örgütlerin kendilerine eleman devşirmeye çalıştıkları alanların başında eğitim kurumları gelmektedir. Bu sebeple terör örgütlerinin bu çirkin planını bertaraf etmek adına okul, veli ve öğrenci işbirliğini güçlendirerek, yavrularımızı terörün ve illegal örgütlerinin kucağına bırakmamalısınız."



"Lüks olanla acil olan birbirinden ayrılmalı"


Adana Valisi Mahmut Demirtaş, okul ziyaretleri esnasında okul müdürü ve müdür yardımcısı odalarının ihtişamına şahit olduğunu belirterek, yöneticilerin acil olanla lüks olanı birbirinden ayırmaları gerektiğini ve lükse kaçmamaları konusunda uyarılarda bulundu.


İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ise yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, Adana’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulunarak, "2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında bin 466 kurum, 31 bin 744 öğretmenimiz, 484 bin öğrencimizle başlıyoruz. Bu yıl temel eğitimden, orta öğretime geçiş sürecinde ise yüzde 95 civarında yerleştirme sağlandığını da belirtmek istiyorum" diye konuştu.


Toplantıya İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Vali Yardımcıları Mustafa Yavuz, Murat Süzen, ilçe kaymakamları, ilçe ve şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de 40 bin metre balık ağıyla yakalanan 7 kişiye 292 bin lira ceza kesildi DENİZLİ (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün talimatlarıyla, ülke genelinde eş zamanlı su ürünleri denetimleri devam ediyor. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 22- 26 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelindeki iç sularda, perakende balık satış yerleri ve soğuk hava depolarında eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen denetimlerde, balıkların avlanabilir asgari boyları, tazeliği ve kontrolü gibi konularda bilgilendirme notları dağıtıldı, ayrıca uyulması gereken usul ve esaslar üzerine bilgilendirme yapıldı. İl Müdürü Şakir Çınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bilim dünyası, balık tüketmenin sağlık için birçok faydası olduğunu defalarca kanıtlamıştır. Özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini içermektedir. Balık yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır. Protein, kaslarımızın, dokularımızın ve hücrelerimizin yapı taşıdır. Dolayısıyla, düzenli olarak balık tüketmek, kaslarımızın güçlenmesine, dokularımızın onarılmasına ve vücudumuzun sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlar. Balık tüketimi kalp-damar sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu faydalardan yararlanmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için vatandaşlarımızı haftada en az 2 gün balık yemeye davet ediyorum" dedi. İl Müdürü Çınar, sürdürülebilir avcılık için her balığa bir kere üreme fırsatı verilmesi gerektiğini, bilimsel olarak belirlenmiş yasal avlanabilir asgari boyun altında av ve satışının yapılmaması gerektiğini ifade etti. Cezai işlemlere de değinen Çınar, “Kaçak avcılık ve satışı konusunda yapılan denetimlerde, 40 bin metre balık ağına el konularak 7 şahsa 292 bin 326 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kaçak avcılığa karşı yapılan denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.
Erzurum Erzurum’da çiftçiye makine desteği Erzurum’da hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçiye destek olmak için yüzde 75 hibe destekli süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi dağıtıldı. Erzurum’da yüzde 75 hibe destekli süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi dağıtıldı. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger törende yaptığı konuşmada, tarımın bilhassa hayvancılığın başkenti konumunda olan Erzurum’un aynı zamanda besi materyali üretim deposu olduğunu ifade ederek, “695 bin büyükbaş, 878 bin küçükbaş hayvan varlığıyla ülkemiz hayvancılığının en önemli hayvansal üretim merkezlerinden olan ilimiz için hayvancılık, şehir ekonomisinde önemli bir yer teşkil eder. 4 milyon 700 bin dekar alanda çiftçilerimiz tarafından yapılan bitkisel üretimde bitki deseni genel anlamda hayvancılığı destekleyici niteliktedir. Bakanlığımız, valiliğimizle ve büyük şehir belediyemizin katkıları ve destekleriyle hayvansal üretimde modernizasyon ve makineleşmeye yönelik projeleri yetiştiricilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Hayvansal üretimin ana unsurlarından olan süt ve değer katmak, sütün özellikle soğuk zincirle hijyenik bir şekilde endüstriyel aktarılmasını sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda süte değer projesi uygulamaya konulmuş olup dönem içerisinde desteklenen projeye ek uygulamalar ilimiz hayvancılığına önemli katkılar sundu. Sütün hijyenik şartlarda sağılması ve hayvansal üretimin iş yükünün azaltılması anlamında suç sağma makineleri, hayvan beslemede verimliliğin ana unsurlarından olan kesik yem rasyon hazırlamasında ve yem maliyetlerinin azaltılmasında katkı sağlayacak yem ezme makineleri, küçükbaş yetiştiriciliğinde yetiştiricilerimizin ihtiyacı olan koyun kırpın makineleri, bereketli meralarımıza swaplar ilimiz yetiştiricilerine ve hayvancılık sektörüne olsun diyorum” dedi. Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaptıkları konuşmalarda; Erzurum’da tarım ve hayvancılık anlamında ciddi bir potansiyel olduğu ifade ederek bunun hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer olarak daha fazla harekete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından çiftçilere süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makineleri sembolik olarak dağıtıldı. Protokol üyelerinin de katıldığı etkinlikte koyun kırkımı yapıldı. Makine dağıtım törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum yöneticileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.