GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 11:53

Vali Demirtaş: “Vatandaşların huzurunu bozanlar hak ettikleri muameleyi görecek”

A
A
A
Vali Demirtaş: “Vatandaşların huzurunu bozanlar hak ettikleri muameleyi görecek”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, il genelindeki muhtarlarla bir araya geldiği “Bağımlılıkla Mücadele” toplantısında, “Kan, kin ve kaostan beslenenlere vereceğimiz en güzel cevap, birlik, beraberlik ve bütünlük fotoğrafımızdır.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, il genelindeki muhtarlarla bir araya geldiği “Bağımlılıkla Mücadele” toplantısında, “Kan, kin ve kaostan beslenenlere vereceğimiz en güzel cevap, birlik, beraberlik ve bütünlük fotoğrafımızdır. Vatandaşlarımızın huzurunu bozan, güvenliğe halel getiren kim olursa olsun, hak ettiği muameleyi görecek” dedi.


Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Bağımlılıkla Mücadele” toplantısında, kent genelindeki muhtarlarla bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasında Vali Demirtaş, 31 Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimlerin Adana’da herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden gerçekleşmesi için gereken çalışmaların sürdüğünü söyledi.


Son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhtarlarla Buluşma” adı altında düzenlediği programları, kendilerinin de rutin aralıklarla ilk genelinde düzenlediklerini belirten Vali Demirtaş, “Bu platformda sadece sorunlarımızı konuşmuyoruz. Kentimiz geneline örnek teşkil edecek güzellikleri ve ilimizin bugününe ve geleceğine hizmet edeceğine inandığımız projelerimizi de kıymetli katılımcılarımızla ve muhtarlarımızla paylaşıyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyor, yeni yol haritalarımızı belirliyoruz” dedi.


Toplantının ana başlığının bağımlılıkla mücadele olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, madde bağımlılığına bağlı ölümlerde Adana’nın beşinci sırada yer aldığını söyledi. Vali Demirtaş, uyuşturucunun bu denli gündemi işgal etmesinin en önemli nedenlerinden birinin, Türkiye’nin transit geçiş güzergahında yer alması olduğunu belirterek, “Ülkemiz üç kıtanın kesiştiği noktada yer alırken, ilimiz de Akdeniz’in Ortadoğu bölgesine açılan kapısı konumuyla, uyuşturucu tacirlerinin iştahını kabartmaktadır. Bu anlamda stratejik konumumuzun getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen, özellikle son dönemde ilimiz genelinde uyuşturucu ile mücadelede ciddi başarılar elde ettiğimizi vurgulamakta yarar görüyorum” ifadelerini kullandı.



10 bin 182 vatandaşa ’Narko Rehber Eğitimleri’ verildi


2018 yılı içerisinde Adana İl Emniyet Müdürlüğünce 153 eğitim seminerinde, toplam 10 bin 182 vatandaşa Narko Rehber Eğitimleri verildiğini kaydeden Vali Demirtaş, “Narkolog, Alan Denetimi Uygulamaları, Bağımsız Birey Bilinçli Aile Projesi, okullarımıza, öğretmenlerimize, güvenlik görevlilerimize, velilerimize ve üniversitelerimize yönelik eğitim faaliyetlerimizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Bu yıl içerisinde muhtarlarımıza yönelik narko rehber eğitimlerimizle de saha hakimiyetimizi pekiştireceğiz” diye konuştu.



“UYUMA uyuşturucuyla mücadelemizi pekiştirecektir”


İçişleri Bakanlığı’nın birinci 100 günlük icraat planında da yer alan, yüzde yüz yerli imkanlarla hazırlanan mobil uygulama “UYUMA” sayesinde de vatandaşların artık tanık oldukları uyuşturucu suçlarını, doğrudan narkotik polise bildirebileceklerini hatırlatan Vali Demirtaş, “Gelen ihbarlar, narkotik birimlerimizce o konuma en yakın polis ekibine yönlendirilmekte ve polisimiz ivedilikle olaya müdahale etmektedir. Bu uygulamanın vatandaşlarımız tarafından kullanımının yaygınlaştırılmasında gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyorum. “UYUMA” mobil uygulamasının ilimizde uyuşturucu ile mücadele kabiliyetimizi artıracağına da yürekten inanıyorum” dedi.



Adana’da belirlenen 466 metruk binanın 191’i yıkıldı


Muhtarların, mahallelerine musallat olan ya da olmaya çalışan kötü niyetli kişileri tespit etmeleri gerektiğini ve ilgili kolluk kuvvetlerine bildirmeleri gerektiğinin altını çizen Vali Demirtaş, “Uyuşturucu satıcılarının ve kullanıcılarının mesken tuttuğu metruk ve kullanılmayan binalar da ciddi bir sorun teşkil etmektedir. İlimiz genelinde toplam 466 metruk binanın tespitini yaptığımızı, bunlardan 191’inin yıkımını gerçekleştirdiğimizi ve 205’i ile ilgili işlemlerin sürdüğünü bilmenizi isterim. Bu rakamlar metruk binalar konusunda Bakanlığımızın 2018-2023 icraat planında önüne koyduğu hedeflerin yüzde 40’ının Adana’da gerçekleştirildiğinin de en önemli göstergesidir” şeklinde konuştu.


Uyuşturucunun sağladığı finansmanın bir diğer yansımasının da terör olduğunu belirten Vali Demirtaş, terörle mücadelenin de hız kesmeden sürdüğünü ve Adana’yı emniyetli bir kent yapıncaya kadar da süreceğini ifade etti.


Vatandaşların huzurunu bozan, güvenliğine halel getiren kim olursa olsun, hak ettiği muameleyi göreceğini dile getiren Vali Demirtaş, “Kan, kin ve kaostan beslenenlere vereceğimiz en güzel cevap, birlik, beraberlik ve bütünlük fotoğrafımızdır. Biz, bu fotoğrafı tesis etmek için çalışmaktayız, çalışmaya da devam edeceğiz. El ele vererek güneyin bereketli topraklarında var olan huzur ve güven ortamını en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte daha fazla gayret göstereceğiz” dedi.


Toplantı, İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Ufuk Demirdüzen, Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba ve İl Emniyet Müdürlüğünden Komiser Mustafa Ünaldı’nın “Bağımlılıkla Mücadele” konusunda gerçekleştirdikleri sunumların ardından sona erdi.


Toplantıya Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan’ın yan ısıra kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Yaylacılara mera ve yaylaklarda otlatma uyarısı Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerini mera ve yaylaklar konusunda yaklaşan yayla sezonu öncesinde uyardı. Yapılan uyarıda, bitkilerin tohumlarını döküp kendilerini yenileyebilmeleri için mera ve yaylaklarda hayvan otlatma tarihlerini uyulması gerektiği belirtildi. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimiz, mera-yaylak ve kışlaklarının korunması, otlatma kapasitesinin artırılması ve aşırı otlatmanın önlenmesi gerekmektedir. Bu amaçla mera bitkilerinin otlatmaya karşı duyarlı oldukları ilkbahar, yaz ve sonbahar kritik periyotlarının başlama ve bitiş tarihleri ile mera, yaylak ve kışlakların bulunduğu bölgenin rakımı, yağış durumu, sıcaklığı, taban suyu seviyesi ve vejetasyonda yer alan bitkilerin bitki boyları dikkate alınmaktadır. İl Mera Komisyonu kararıyla ilimiz sınırları içerisinde bulunan mera, yaylak ve kışlaklarda 19 Mayıs-10 Ekim 2024 tarihleri arasında kalan dönemin 2024 yılı otlatma mevsimi olarak kabul edilmiştir. Belirlenen otlatma periyodunun başlangıç tarihinden önce ve bitiminden sonra mera, yaylak ve kışlaklarda hayvan otlatılmamasına yaz kritik periyodu döneminde bitkilerin tohumlarını döküp kendilerini yenileyebilmeleri için 15 Temmuz-5 Ağustos 2024 tarihleri arasındaki dönemde, vejetasyonun zayıf olduğu bölümlerde otlatmanın kısıtlanmasına karar verilmiştir” denildi.
İstanbul Beşiktaş’ın en büyük kozu Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe maçında sahada Beşiktaş’ta sakatlığı sebebiyle Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda oynanan MKE Ankaragücü müsabakalarını kaçıran Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe’ye karşı forma giyecek. 18 yaşındaki futbolcu, ligde attığı 10 golle takımının en golcü ismi konumunda bulunuyor. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, yarın saat 19.00’da başlayacak müsabakada Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Geçtiğimiz sezon 4-2 galip geldiği Kadıköy deplasmanından yine 3 puanla ayrılarak bu sezon taraftarına ilk kez derbi galibiyeti hediye etmek isteyen siyah-beyazlı takımda gözler Semih Kılıçsoy’a çevrildi. Fenerbahçe maçında ileri uçta olacak Sakatlığı nedeniyle siyah-beyazlıların ligde ve Türkiye Kupası yarı final ilk maçında oynadığı MKE Ankaragücü müsabakalarını kaçıran Semih, Fenerbahçe karşısında sahada olacak. Süper Lig’de görev aldığı 19 karşılaşmada rakip fileleri 10 kez havalandırıp, 2 de asist yaparak takımının en skorer oyuncusu konumunda bulunan 18 yaşındaki futbolcu, bu sezon gol yollarında sıkıntı çeken Kartal’ın hücumdaki en önemli silahı. Türkiye Kupası ile UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de toplamda 10 defa siyah-beyazlı formayı sırtına geçiren ve takımına bu alanlarda 1 golle katkı sağlayan Semih Kılıçsoy’u, Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe ise Fenerbahçe derbisinde ileri uçta görevlendirecek.
Tekirdağ Çorlulu öğrencilerden büyük başarı Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde eğitim-öğretim veren kurumlar arasında yer alan Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Su Naz Açıkgöz, İstanbul Avrupa Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılma hakkı elde ederken, Zeynep Nur Nazlı ve Rümeysa Taştan adlı öğrenciler de projeleri ile bölge üçüncüsü oldular. Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Su Naz Açıkgöz danışman öğretmeni Cumhur Özkan ile katıldıkları TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Teknoloji Tasarım alanında "Bilgisayarsız Kodlamada Alternatif Yaklaşım: Delikli Tahtada Kodlama" adlı çalışmalarıyla İstanbul-Avrupa Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yine aynı yarışmada Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden Zeynep Nur Nazlı ve Rümeysa Taştan danışman öğretmenleri Ahmet Rüştü Gürbüz ve Zeynep Gürbüz ile Coğrafya alanında "Keçiboynuzu Ağacı İle Yangının Yayılmasını Önleyen Teknoloji: Çiftçinin Dostu, Yangının Düşmanı" adlı çalışmalarıyla İstanbul-Avrupa Bölgesinde Coğrafya alanında bölge üçüncüsü oldu. Öğrenciler çiftliğin içinde çıkan yangının etrafa yayılmasını, dışarıda çıkan yangının ise çiftlik içerisine girmesini önlemek için hazırladıkları projelerinde doğanın kendisinden, keçiboynuzu ağacından faydalanarak doğayı ve teknolojiyi birleştirdi. Çorlulu öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Yarışmada Teknoloji Tasarım alanında "Bilgisayarsız Kodlamada Alternatif Yaklaşım: Delikli Tahtada Kodlama" adlı çalışmasıyla İstanbul Avrupa Bölge birincisi olan Su Naz Açıkgöz, Türkiye finallerinde Çorlu ve Tekirdağ’ı temsil edecek.
Antalya Minibüsteki turist sayısı görenlere pes dedirtti Antalya’da trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği fazla yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerde birçok minibüse fazla yolcudan ceza uygulanırken, turizm bölgesinden gelen minibüsten inen yolcu sayısı görenleri şaşkına çevirdi. 16 kişi kapasiteli minibüsten tam tamına 35 turist inerken, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, trafik kazalarının önlenebilmesi amacıyla Manavgat’ın farklı noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimler sırasında karşılaşılan bazı olaylar görenleri hayrete düşürüyor. Turizm bölgesinden gelen 16 kişi kapasiteli bir minibüsten 35’in üzerinde yolcu inerken ortaya ilginç görüntüler çıktı. Denetim sırasında kapısı açılan minibüsten fazla yolcudan dolayı turistlerin hızla inmek zorunda kaldığı gözlendi. Fazla yolcu taşıdığı tespit edilen minibüs şoförlerine 540 TL para cezası ve 10 ceza puanı uygulandı. ATV’li turist kırmızı ışıkta geçmediğini iddia etti Yanında eşiyle birlikte kiraladıkları ATV araç ile Manavgat’a gelen yabancı uyruklu turist ise kırmızı ışık ihlali yaptığı için trafik ekipleri tarafından durdurulurken trafik ekiplerine itiraz etti. Uzun süre itiraz eden turist, kendisinin geçtiği sırada trafik ışığının turuncu olduğunu söylemesine rağmen ceza yemekten kurtulamadı.