GENEL - 11 Temmuz 2019 Perşembe 16:54

Zeydan Karalar işçi çıkarmalarını savundu

A
A
A
Zeydan Karalar işçi çıkarmalarını savundu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayının dördüncü birleşimine katılan Başkan Zeydan Karalar, çıkartılan işçi sayısının henüz 500’lere gelmediğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayının dördüncü birleşimine katılan Başkan Zeydan Karalar, çıkartılan işçi sayısının henüz 500’lere gelmediğini söyledi. Karalar, “Belediye bütçesini düzeltmek için elaman çıkarmak da bir yöntemdir” dedi.


Temmuz ayında ilk kez dördüncü birleşime katılan Zeydan Karalar, AK Parti ve MHP sözcülerinin işten çıkarmalar konusunda net bir sayı bildirmesi isteklerine verdiği cevapta, bankamatikçiler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi ve Belediye bürokratlarından Aliye Arslankaçıran’ı bilgi vermek üzere davet etti. Aslankaçıran, “Belediyemizde çalışan taşeron, kadrolu ve KHK hükmünde alınamayan işçilerin ödediğimiz 63-64 milyon TL.lik aylık maliyeti var. Ayrıca işçi, memur, sözleşmeli ve KHK ile atılan işçilerin bunlarla ilgili de yaklaşık 1.5-2 milyon lira gibi tazminatları oluşuyor” dedi.


Karalar, “Yaklaşık 90 milyon lira geliri olan belediyede yaklaşık 60-65 milyon lira gideri olan bir belediyemiz var. Bizim amacımız sadece ve sadece karaya oturan gemiyi yürütebilmek ve seçim sathında verdiğimiz sözleri yapmaktır” dedi.


Gelir artırıcı çalışmalarının yanında giderleri azaltıcı çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Karalar, “Amacımız devri sabık oluşturmak değildir. Bizim işimiz Adana bütçesini düzletmektir. Gelir-gider dengemizi düzeltmeye çalışıyoruz. Belediye bütçesini düzeltmek için elaman çıkartmak da bir yöntemdir” dedi.


4.5 milyar lira borcu bulunan belediyenin 160 milyon lira borçlanma isteğinin de her şeyi düzelteceği anlamına gelmeyeceğini kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ama bunları hep birlikte düzelteceğiz” dedi.


Karalar eş başkan


Dünya Belediyeler Birliği toplantısına katıldığını açıklayan Karalar, Balıkesir ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarının Türkiye’nin eş başkan olarak seçildiklerini söyledi.


Karalar, Uluslararası Adana Film Festivali adını eskiden olduğu gibi Adana Altın Koza Film Festivali adı altında yapacaklarını belirtti.


Karalar, Girne Köprüsü ve Devlet Bahçeli Köprüleri hakkında bilgi vererek, “Devlet Bahçeli Köprüsü’nün tamamlanması için 730 milyon liraya ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Karalar, “Her ay 60 milyon açık veren bir bütçeyle siz sinekle mücadele edeceksiniz, işçiye maaş ödeyeceksiniz, mazot alacaksınız, asfalt alacaksınız, agrega alacaksınız, köprü yapacaksınız, işleri bitireceksiniz.Durum budur. Asla bu kardeşiniz kapris, kompleks yaptığını düşünmeyin. Yapamaz. Benim Adana’ya karşı bir sorumluluğum, bir borcum var” şeklinde konuştu.


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 11 maddeyi görüşürken yarın saat 11.00’de çalışmalarına devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.