YEREL HABERLER - 06 Mart 2015 Cuma 13:16

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

A
A
A
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdür Vekili Musa Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kadınların, bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarları olduğunu belirten Şimşek, “Kadınların sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda çok daha fazla söz sahibi olmalarının, görev almaları sadece kadınlar için değil, toplumun tamamı için çok önemlidir. Kadınlarımız, toplum içinde giderek önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almışlardır. Özellikle son yıllarda gerek anayasal gerekse kanuni düzenlemelerle kadınlarımıza pozitif ayrımcılık ilkesi uygulanarak, sağlık hizmetlerinden, nakdi yardım hizmetlerine, istihdama kadar birçok yeni düzenleme hayata geçirilmiştir. Gelecek nesillerin yetişmesi şüphesiz onların omuzlarındadır. Tüm insanlığın bu bilince sahip olması gerekmektedir. Kadınlarımızın fedakârlıkları göz ardı edilemez, ehemmiyete sahiptir.
Kadınların hak arayışında, eşit haklar ve fırsatlar mücadelesinde, Dünya Kadınlar Günü tüm dünyaya kadınların sesini ve sözünü taşıyor. Tüm Dünyada ve ülkemizde uzun süren mücadele ve hak arayışları sonucunda kadının insan hakları ve bu hakların hayata geçirilmesi noktasında çok önemli mesafeler alındı. Daha eşit, daha yaşanılır, daha insanca ve şiddetten arınmış bir dünya için bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Bu düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor. Dünyada ve ülkemizde kadın erkek tüm insanlar için barış, eşitlik, adalet ve özgürlüklerin gelişmesine katkı sağlamasını diliyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)