YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 19:00

KIZ KARDEŞİNİ DARP EDEN AОABEY KAYIPLARA KARIŞTI

A
A
A
KIZ KARDEŞİNİ DARP EDEN AОABEY KAYIPLARA KARIŞTI

Adıyaman`da kız kardeşini darp eden şahıs kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, Malazgirt Mahallesi`nde ikamet eden M.A., adı öğrenilemeyen ağabeyi tarafından darp edildi. İhbar üzerine olay yerine giden 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılan M.A` nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayı gerçekleştiren ağabey ise kayıplara karıştı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Eğirdir Gölü Akdeniz sahillerini aratmadı Isparta’da vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilinde halk arasında ‘Yedi renkli göl’ olarak bilinen Eğirdir Gölü’ne akın etti. Plajları dolduran vatandaşlar, sıcak havada gölün serin sularının tadını çıkardı. Eğirdir ilçesine adını veren ve günün değişik zamanlarında mavi, yeşil tonlara büründüğü için ‘yedi renkli göl’ olarak adlandırılan Eğirdir Gölü, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde eşsiz manzarası ve plajlarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Isparta ve çevre illerdeki vatandaşlar Eğirdir Gölü’ne akın etti. Sıcak havada serinlemek isteyenler, ince kum özelliğine sahip Altınkum Plajını doldurdu. Plajda bayram tatili yoğunluğu oluşurken, vatandaşlar serin suların tadını çıkardı. Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek göle yüzmeye gelen Yasin Bozkurt “9 günlük bayram tatilinde Eğirdir’e geldik. İlk gün bayram yoğunluğu, kurbandan dolayı. Şimdi geldik ve serinliyoruz. Göl gayet güzel. Sıcak havalarda göle girmek iyi oluyor” dedi. Bayram tatilinde Eğirdir Gölü’ne gelen bir başka vatandaş Mustafa Demirtaş ise arkadaşları ile birlikte tatili değerlendirmek için geldiğini söyleyerek “Bayramın ilk gününü ailemle geçirdim şimdi ise ailemle yüzmeye geldim. Hava çok güzel çok kalabalık herkes şuan mutlu bir şekilde yüzüyor ve su çok güzel. Eğirdir Göl’ü biraz çekilmiş bu bizi biraz üzdü ama yine de Akdeniz sahillerini aratmıyor. Çok güzel bir hava var. Bayramı bu şekilde değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Diyarbakır Diyarbakır’da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı Diyarbakır’da faaliyet yürüten Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, maddi durumu düşük olan yaklaşık 600 aileye Kurban Bayramı nedeniyle kestikleri 40 kurbanı dağıtmaya başladı. Merkezi Diyarbakır’da bulunan ve özellikle kelebek hastası çocuklar ile ailelerine verdikleri desteklerle bilinen Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi aileleri unutmamak adına kurban kesti. Kesilen 40 kurbanda çıkan yaklaşık 1 ton kurban eti, 600 aileye dağıtılmaya başlandı. Belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelere kestikleri kurban etini yaklaşık 7 yıldır dağıttıklarını söyleyen dernek başkanı Şenay Çalışır, eti tartarak 2 kilogramın üstünde eşit şekilde ailelere ulaştırdıklarını belirtti. Çalışır, “Derneğimiz, Türkiye geneli hitap ediyor. Toplamda 500 kelebek hastamız derneğimizden faydalanmakta. Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramında da hayırseverlerimizin kurbanlarını vekaleten Diyarbakır’da kestirip önceden davet ettiğimiz ailelere burada 2 kilogramın üstünde etlerini teslim ediyoruz. Bugün toplam 40 kurbanlık hayvan kesildi. Yaklaşık 600 aileye 1 ton üzerindeki et hediye edilecektir” dedi. Kurban etini dağıttıkları ailelerin önceden tespit edildiğini ifade eden Çalışır, “Bu aileler derneğimizde kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerdir. Biz kafamıza göre rastgele hiçbir zaman dağıtım yapmayız. Vekaleten bir görevi yerine getirmek çok ağır bir sorumluluktur. Biz kul hakkından yüce Rabbime sığınırız. Bugüne kadar her zaman alnımızın akıyla işimizi en güzel şekilde yaptığımız için hayırseverlerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da bizi tercih etti. Bu hususta kendilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.