YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 16:46

6 ÜLKENİN ÖОRETMEN VE ÖОRENCİLERİ ADIYAMAN`DA BULUŞTU

A
A
A
6 ÜLKENİN ÖОRETMEN VE ÖОRENCİLERİ ADIYAMAN`DA BULUŞTU

Avrupa Birliği Comenius Programı çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerin kişisel gelişimleri için gerekli temel becerileri edinmeleri amacıyla ve `Biz Renklerin Çeşitliliğine Saygı Duyarız ve Hepsini Kucaklarız` projesi kapsamında Avrupa Birliği`ne üye 6 ülkenin öğretmen ve öğrencileri Adıyaman`da buluştu.
Atatürk Lisesi`nin proje ortakları olarak Avrupa`nın değişik ülkelerinden Adıyaman`a gelen 24 öğrenci ve 12 öğretmen, ilk olarak Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen`i ziyaret etti. Avrupalı öğretmen ve öğrencilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Vekili Süzen, konuklarına ilin tarihi, coğrafi yapısı, kültürü, ekonomisi, sosyal yaşamı ve turistik yerleri hakkında bilgi verdi. Süzen, "Bu projenin amacı saygıyı hayatın farklı alanlarında işlemek, kültür çeşitliliğini saygı potasında eritmek
ve kültür çeşitliliğini ayrıcalığa değil, zenginliğe vesile olacağı farkındalığını artırmaktır. Avrupa`nın değişik ülkelerinden ilimize gelen öğretmen ve öğrencilerimiz proje kapsamında Adıyaman`ın ören yerlerini gezerek, ilimizin tarihi ve kültürü hakkında birebir bilgi sahibi olacaklardır" dedi.
Comenius programının temel amacının okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu kaydeden Süzen, "Öğretmen ve öğrencilerimizin bu tür projelerle bilgi ve birikimlerini artırmaları bizim için büyük önem taşımaktadır. Yabancı eğitimci ve öğrenciler bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedecek, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kuracaklardır. Ayrıca proje etkinliğinin bir ayağı olan fikirlere ve inançlara saygı konusu da
işlenecektir. Bu amaçla 7 ortak ülke öğrencileri bir oyun oluşturacaktır" şeklinde konuştu.
Avrupalı eğitimci ve öğrenciler ise, Türkiye`de ve Adıyaman`da olmanın sevincini yaşadıklarını ifade ettiler. Adıyaman`da bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getiren konuk öğretmen ve öğrenciler, Türkiye ve Adıyaman insanının çok misafirperver olduğunu söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir