YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 13:06

ZİRAAT ODASI BAŞKANLARINDAN HAS PARTİ`YE ZİYARET

A
A
A
ZİRAAT ODASI BAŞKANLARINDAN HAS PARTİ`YE ZİYARET

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı ve Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Özkan Yaşar HAS Parti Adıyaman İl Başkanlığı`nı ziyaret etti.
Ziraat Odası olarak siyasi partileri çok önemsediklerini belirten Şahin, HAS Parti`nin de ülke sorunlarına ilişkin geliştirdiği politikaları dikkatle takip ettiklerini söyledi. Şahin; "Adıyaman Ziraat Odası olarak siyasi partilerimizin tümüne büyük önem veriyoruz. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler bu nedenle halk iradesinin yönetime yansıdığı zeminlerdir. HAS Partinin izlediği siyasi yolu ve muhalefet tarzını dikkatle takip ediyoruz. Ziraat Odası olarak çiftimizin
çözüm bekleyen sorunları var. Bu sorunların çözümü için gayret gösteriyoruz. Bu nedenle de tüm siyasi partilerle görüşmelerimizi, fikir alış verişimizi yapıyoruz" dedi.
Ziyaretten dolayı misafirlerine teşekkür eden HAS Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, sivil toplum kuruluşları ile iyi bir diyalog içerisinde olduklarını belirtti. Yeni Türkiye`nin Sivil toplum örgütleri ile inşa edileceğini söyleyen HAS Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, "HAS Parti yeni Türkiye`yi işaret ediyor. Doğruya doğru diyoruz, yanlışa yanlış diyoruz. Ziraat Odası Başkan ve temsilcilerinin ziyareti umarım tarım sektörünün, çiftçilerimizin sorunlarına çözüm için bir adım
olur. Adıyaman tarımı tütün ekiminin yasaklanması ile bir çıkmaza girmiştir. Tütün üretimi yasaklanmış ancak yerine para edecek bir ürün ikame edilememiştir. Sulu tarımda istenilen yere gelemedik. Koçali ve Gömükan Barajları`nın durumu bellidir. Köylerimiz boşalıyor ve şehir merkezine göç hızla devam ediyor. Tarım bir ilin en büyük zenginliğidir. Bu zenginliğe sahip çıkmak için HAS Parti olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de otoparktaki araçlardan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi İstanbul Bakırköy’de site otoparkındaki iki araçtan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 11’e yükselmişti. Şüphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişiye ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Şubat’ta Şenlikköy Mahallesi Ekşi Nar Sokağı’nda bulunan sitenin otoparkında park halindeki iki araçtan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına 11 kişi alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanarak Bakırköy Adliyesine sevk edilmişti. Savcılık ifadelerinin ardından şüphelilerden K.K. "örgüt kurmak ve yönetmek", "nitelikli hırsızlık", "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", "suç delillerini yok etme, değiştirme veya gizleme", R.S. isimli şahıs ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "nitelikli hırsızlık" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", E.K. "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", Ş.K. isimli şüpheli "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından, E.K, M.G, B.B, R.K, O.D. ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklamaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. Sevk edilen şüphelilerden 9’u gözaltına alınarak cezaevine gönderilirken, 2 kişiye ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
İstanbul Luciano Spalletti: "Kalitemizi gösteremedik" Juventus Teknik Direktörü Luciano Spalletti, Galatasaray karşısında kalitelerini gösteremediklerini söyledi. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında İtalyan ekibi Juventus deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 5-2’lik skorla yenildi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Juventus Teknik Direktörü Luciano Spalletti açıklamalarda bulundu. Bu tarz maçlarda basit hatalarla her şeyin olabileceğini ifade eden Spalletti, "Bizler de bu basit hataları fazlasıyla yaptık. Kırmızı kart da durumu iyice zorlaştırdı" diye konuştu. Kazanamadıkları son 4 resmi maçta 13 gol yemelerinin hatırlatılması üzerine İtalyan teknik adam, "Bütün bu goller bizim hatamızdı. Bir şekilde maçı yönetmemiz lazım. Yaptığımız iyileştirmeler kalite içindi. Ancak bu akşam, pek de başarılı olamadık. Maçı yönetemedik, kalitemizi gösteremedik. Üstelik de basit hatalar yaptık. Karakterimiz açısında geri adım attık" şeklinde konuştu. Kırmızı kartla oyun dışı kalan Juan Cabal’ın başarılı bir futbolcu olduğunu aktaran Luciano Spalletti, "Cabal’ın bu hataları yapması, sorumlulukları yüklenmesi konusunda istendiği reaksiyonu gösteriyor ama kendini kontrol edemiyor. İki kartın arasında çok az zaman vardı. Bedelini çok ağır ödedi. Kırmızı karttan sonra gol atabilmek için elimizden geleni yaptık ama durum daha da kötüleşti. Bu gollerin rövanşını almak istiyoruz. Bunun üzerine çalışmamız gerekecek" ifadelerini kullandı. Son dönemde alınan kötü sonuçların ardından kaygılı olmadığını söyleyen Spalletti, "İşin başındayım. Geldiğimde de kaygılı değildim. Bu durumlar düzeltilmek zorunda. Belirli deneyimlerin üzerine temel oluşturmamız gerek" değerlendirmesinde bulundu. Aynı hataları yapmamaları gerektiğini vurgulayan 66 yaşındaki çalıştırıcı, "Son maçlarda hatalar yaptık. Bu akşamdan önce de goller yedik. Bizim tarafımızda hafiflik söz konusuydu. Bu konuları değerlendirmemiz lazım. Sadece bu akşamı da değil. Bazı hikayeler yaşandı. Rakip takımlar da bize sorun çıkarmayı başardılar. Bu nedenle düzenleme yapmamız lazım. Rakiplerin üzerimize gelmesini ve gol atmalarını engellemeliyiz" açıklamasında bulundu. Luciano Spalletti, milli futbolcu Kenan Yıldız için ise, "Kenan aslında iyi. Sorumluluk sahibi, yükleri sırtlanabiliyor, önemli görevleri alabiliyor. Rakiplerinin kalitesini bilerek oynadı, çok gayret sarf etti, sonra yoruldu" dedi.