YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 17:39

HOCAÖMER`DE TAHRİP OLAN SOKAKLARA PARKE TAŞI DÖŞENİYOR

A
A
A
HOCAÖMER`DE TAHRİP OLAN SOKAKLARA PARKE TAŞI DÖŞENİYOR

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, doğalgaz şebekesi için kazılan cadde ve sokaklara, kilitli parke taşı döşemeye devam ediyor.
Hocaömer Mahallesi`nde gerçekleşen yoğun çalışmalar kapsamında tahrip olan bölgelerin zemini, iş makinelerinin yardımıyla düzeltiliyor. Ardından elenmiş ince kumla tasfiye edilerek peşinden renkli parkeler diziliyor. Yapılan çalışmalarla yenilenen kaldırım ve yollar daha temiz ve modern görünüme kavuşuyor. Bir süre önce Gölebatmaz Caddesi ile Gölbaşı Caddesi`nin kesiştiği noktada yapılan faaliyetler neticesinde bölgenin tamamına kilitli parke döşenerek hizmete açıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, daha önce parke taşının döşendiği ve bazı nedenlerden dolayı tahrip olduğu bölgelere yeniden döşeme yapıldığını belirterek, "Şu an şehrin en merkezî mahallelerinden biri olan Hocaömer`de faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Doğalgaz şebekesinin döşendiği sokaklarda oluşan tahribatı gidermek için gerekeni yapıyoruz. Soğuk kış aylarında hava muhalefeti nedeniyle kısa bir süre ara verdiğimiz çalışmalarımıza havaların
düzelmesiyle birlikte yeniden başlamış bulunmaktayız. Şebekenin döşendiği yerler doğalgaz yetkilileri tarafından önce bir testten geçiriliyor. Daha sonra abone bağlantıları yapılıyor ve kaçak veya delik olma ihtimaline karşın tekrar test yapılıyor. Testlerin sonucunda herhangi bir aksaklık yok ise doğalgazın geçtiği bölge kurumumuza teslim ediliyor. Teslim aldıktan hemen sonra gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Bu kapsamda Hocaömer Mahallesi`nde bize teslim edilen cadde ve sokaklarda ekiplerimiz yoğun
faaliyet göstermektedir. Bir süre önce Yahya Kemal Caddesi parke taşlarıyla süslenirken, bu defa Gölebatmaz`ın bir kısmına parke döşendi. Mahallede bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir" ifadelerinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Ramazan Sokağı’nda bilim yolcuğu Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı, Ramazan ayı boyunca vatandaşların buluşma noktası olurken bilim atölyeleri de çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı, Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinliklerle vatandaşları bir araya getiriyor. Çocuk etkinliklerinden dinletilere, geleneksel tiyatrolardan film gösterimlerine kadar birçok programın yer aldığı Ramazan Sokağı, geçmişten günümüze uzanan Ramazan geleneklerini yaşatmayı amaçlıyor. Ramazan Sokağı’nda kurulan iki ayrı çadırdan birinde sahne programları, etkinlikler ve stantlar yer alırken diğer çadır ise vatandaşlara iftar sofrası olarak hizmet veriyor. Bilim atölyeleri çocuklarla buluşuyor Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Samsun ve Samsun Keşif Kampüsü tarafından Ramazan Sokağı’nda bilim odaklı atölye çalışmaları düzenleniyor. Etkinlik alanlarında çocuklar, bilimi yalnızca izleyen değil aynı zamanda deneyimleyen bireyler olarak etkinliklere katılıyor. Program kapsamında gerçekleştirilen atölyelerde VR gözlüklerle sanal gerçeklik deneyimleri, 3D kalem atölyelerinde üç boyutlu tasarım çalışmaları, plazma kürelerle elektrik ve enerji deneyleri, akıl ve zekâ oyunları ile stratejik düşünme etkinlikleri ve elektrik sistemleri atölyeleri ile temel mühendislik uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bilim ve teknolojiyle erken yaşta tanışıyorlar Her gün saat 11.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar bilimsel düşünme becerilerini geliştirirken teknolojiyle erken yaşta tanışma fırsatı buluyor. Deneyerek öğrenme, üretme ve problem çözme becerilerini geliştiren etkinlikler, ailelerin de katılımıyla sosyal bir öğrenme ortamına dönüşüyor.
Antalya Antalya’nın Fethi’nin 819. yılında "Fetih ve Fatih" konferansı gerçekleştirildi Antalya’nın Fethi’nin 819. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde "Uluslararası Antalya Sempozyumu" açılış konferansı gerçekleştirildi. Antalya, şanlı fethin 819. yılını coşkuyla kutluyor. Kutlamalar kapsamında düzenlenen Uluslararası Antalya Fetih Sempozyumu çerçevesinde "Fetih ve Fatih: Antalya’nın Fethi ve Sultan 1. Gıyaseddin Keyhüsrev" konferansı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Erkan Göksu tarafından gerçekleştirilen konferans öncesinde Selçuklu kitabe örneklerinin yer aldığı "Fetihnameler Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı. "Bu toprakların tapusu ecdadımızın eserleridir" Konferansta yaptığı konuşmada Antalya’nın 1207 yılında fethiyle birlikte ebediyen Türk ve Müslüman yurdu olarak tescillendiğini belirten Vali Hulusi Şahin, "Bu toprakları büyük mücadelelerle fetheden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ecdadımız bu toprakları bir koloni anlayışıyla değil, bir vatan arayışıyla fethetti; ilimle ve irfanla burayı gerçek bir vatana dönüştürdü. Bu topraklardan tarih boyunca pek çok millet ve ordu geçti; ancak sadece Türk milleti kalıcı oldu. Ecdadımız burayı vatan yapmak için geldi, geldiği yerde kök saldı ve güçlü bir kültür inşa etti. Bugün ayakta duran eserler, bu toprakların Türk yurdu olduğunun tapu belgeleridir" dedi. "Bizler köksüz ya da türedi bir topluluk değil, kadim bir milletiz" Tarihini bilmeyen toplumların millet olma vasfını zamanla kaybedeceğini ifade eden Vali Şahin, "Millet olmak; ortak bir kıvançta, ortak bir tasada ve ortak bir gelecek tasavvurunda buluşabilmektir. Bu ortak gelecek idealini ise ancak mazimizi bilerek ve ondan güç alarak inşa edebiliriz. Fetih yıl dönümü ve benzeri etkinlikleri düzenlememizin temel nedeni de budur: Gençlerimize milli ruhu, milli duruşu ve milli refleksi kazandırmak; bu bilinci gelecek nesillere aktarmak. Bizler köksüz ya da türedi bir topluluk değil, kadim bir milletiz. Fetih kutlamalarının önemli parçalarından biri olan bu sempozyumlarda konunun bilimsel boyutu ele alınıyor, değerlendiriliyor, kayıt altına alınıyor ve kitaplaştırılıyor. Bu vesileyle Büyükşehir Belediyemize, Akdeniz Üniversitemize ve katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Hulusi Şahin tarafından, Prof. Dr. Erkan Göksu’ya plaket takdim edildi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Döşemealtı Kaymakamı Ünal Çakıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Böcek, rektör yardımcıları Cengiz Toker ve Şükrü Özen, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, kamu kurum müdürleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.