YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2016 Perşembe 09:23

Anadolu Hayad'dan Yılın Hemşirelerine Plaket

A
A
A
Anadolu Hayad'dan Yılın Hemşirelerine Plaket

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (Anadolu Hayad) tarafından yılın hemşirelerine plaket verildi.
12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle dernek binasında etkinlik düzenleyen Anadolu Hayad, yılın hemşiresi olarak Nurten Korkmaz, Menevşe Yumuşak ve Semra Akgün’e plaket verildi. Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi İbrahim Tunç ve Başhemşire Nilgün Şahin, Anadolu Hayad Genel Başkanı Yusuf Babar, dernek yöneticileri etkinliğe katıldı.
Anadolu Hayad Genel Başkanı Yusuf Babar, hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu belirterek, “Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir.
Sağlık Hizmetinin sunumu, herkes için eşit ve ulaşılabilir olmasını sağlamada hemşireler kilit rol oynamaktadır. Hemşireler, hasta ve hasta yakınları ile en çok iletişimi olan sağlık meslek mensuplarıdır. Hemşirenin bağımsız rolleri arasında önemli yeri olan, hasta haklarının korunması ve bu doğrultuda hasta ve hasta memnuniyetinin sağlanması önem arz etmektedir” dedi.
Babar, hasta memnuniyetinin sağlanabilmesi için hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu aktardı.
Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, hemşireliğin zor bir meslek olduğunu ancak yaptıkları görev itibariyle önemli bir meslek olduğunu vurgulayarak, plaket alan hemşireleri kutladı.
Plaket takdim edilirken gözleri dolan Semra Akgün ise, eşinin polis özel hareketçi olduğunu ve 2 aydır operasyon bölgesinde olmasından dolayı zor günler geçirdiklerini ancak bu anlamlı hediyeyi almanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.