YEREL HABERLER - 01 Aralık 2016 Perşembe 16:37

İyi dersler şoför amca konulu eğitim semineri verildi

A
A
A
İyi dersler şoför amca konulu eğitim semineri verildi

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde servis şoförlerine, "İyi dersler şoför amca" projesi çerçevesinde trafik eğitimi verildi.
Türkiye genelinde uygulanan proje kapsamında Sincik ilçesinde okullarda görev yapan servis şoförlerine, Kahta İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik biriminden jandarma Kıdemli Başçavuş Özkan Gökçek, jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Çınkır ve Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın tarafından eğitim verildi.
Sincik Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde servis şoförlerine, uymaları gereken trafik kuralları, araçlarında bulundurmaları gereken aletler, ilk yardım teknikleri, öğrencilere davranış şekilleri gibi konularda eğitim verildi. Seminerde konuşan Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, "Milli Eğitim olarak biz büyük bir camiayız, bunun içerisinde milli eğitim müdürü, idareciler, öğretmenler, servis şoförleri ve öğrenciler var hepimiz bu ailenin birer fertleriyiz. Amacımız el birliği ile öğrencilerimizin başarılı olmasını sağlamak, öğrencilerimizi en rahat ortamda taşınmasını sağlamak, en iyi şekilde eğitim görmelerini sağlamaktır. Bunu ben tek sağlayamam, beraber el birliği ile sağlamamız lazım. Taşımacı arkadaşlarla toplantı yaptık, öğrencilerimizin en iyi şekilde, en rahat ortamda taşınmasını sağlamak için elbirliğiyle çalışmamız gerektiğini söyledik. Taşımacılarımız inşallah bu bilinçtedir, biz onu gördük, bize yardımcı olacaklarını söylediler. Çünkü geleceğimizi taşıyorlar, bu sorumlulukla çocuklarımızı taşıyacaklarına dair bize söz verdiler. Ben Milli Eğitim Müdürü olarak her zaman hakkıyla çalışan taşımacılarımızın yanındayım. Öğrencilerimize en güzel ortamlarda eğitim vermek bizim amacımızdır, hedefimizdir. İnşallah bunu da hep beraber sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.