YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 16:17

ADIYAMAN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ KURULDU

A
A
A
ADIYAMAN EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ KURULDU

Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ni en iyi uygulayan illerden olan Adıyaman’da yıllardan belli eksikliği hissedilen 3. basamak sağlık hizmeti verilmesi gösterine çabalar meyvesini verdi.
Adıyaman’da Sağlık Bakanlığına ait 2. basamak sağlık hizmeti veren Adıyaman Devlet Hastanesi, 82.Yıl Devlet Hastanesi ve Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni bir yapıya dönüştürüldü. YÖK tarafından da onaylanan Adıyaman Üniversitesi ile ortak kullanım protokolü (afiliasyon) ile yeni yapılan tıp fakültesi hizmet binası ve akademisyenlerini de kapsayan Sağlık Bakanlığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi kuruldu.
AK Parti Adıyaman Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon üyesi Dr. Murtaza Yetiş konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İlimizde sağlık alanında ülkemize örnek olan birçok uygulamaya imza atılmıştır. Performans kriterleri yönünden ülkemiz standartlarının üzerinde olduğumuz halde üçüncü basamak sağlık hizmeti verememek bizleri bir hayli üzmekteydi. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Talha Gönüllü’nün özel gayretleriyle, kaynakların daha
doğru kullanılmasıyla 3. basamak sağlık hizmetleri ilimizde de verilmeye başlanacak olması bir hayalimizin daha gerçekleşmesine neden olmuştur. Bu konuda emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Talha Gönüllü, bakanlık üst düzey yöneticileri, üniversitemizin yöneticileri ve Sağlık Müdürümüze tüm vekillerimiz adına teşekkür ederek ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir