GENEL - 15 Haziran 2018 Cuma 17:28

Adıyaman’da bayramlaşma etkinliği

A
A
A
Adıyaman’da bayramlaşma etkinliği

Adıyaman’da Ramazan Bayramı etkinliği gün boyunca devam etti.

Adıyaman’da Ramazan Bayramı etkinliği gün boyunca devam etti.


Bayram namazının ardından bayramlaşma etkinliği Adıyaman Şehitliğinde başladı. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu üyeleri, şehitlikte dua ederek, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.


Protokol üyeleri mezarlıktan sonra İl Jandarma Komutanlığına geçerek burada er ve erbaşlar ile bayramlaştı. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğüne giden protokol üyeleri burada polislerle bayramlaştı.


Daha sonra Adıyaman Belediyesinin ev sahipliğinde nikah salonunda gerçekleştirilen resmi bayramlaşma töreninde halk ve protokol üyeleri bayramlaştı.


Protokol üyelerinin vatandaşlarla tek tek bayramlaşması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, tüm İslam aleminin ve milletimizin bayramını kutladı.


Başkan Kutlu’dan sonra söz alan AK Parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara da tüm İslam aleminin ve programa katılan davetlilerin bayramını kutladı.


Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak ülkemizin bu birliğe olan ihtiyacına dikkat çeken TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ise bayramların birlik ve beraberlik için oldukça önemli günler olduğunu dile getirerek, tüm İslam aleminin ve milletimizin bayramını kutladı.


Vali Nurullah Naci Kalkancı ise programda yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin özellikle İslam dünyası için ne kadar önemli bir ülke olduğuna dikkat çekerek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı ve konuşmasını tüm İslam aleminin, milletimizin ve Adıyamanlıların bayramını kutlayarak tamamladı.


Protokol üyeleri daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 80. Yıl Zihinsel Engelli Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine geçerek burada kalan çocuklarla bayramlaşıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.