GENEL - 09 Kasım 2018 Cuma 14:15

Adıyaman Üniversitesinde ‘Özgül Öğrenme Güçlüğü’ konferansı

A
A
A
Adıyaman Üniversitesinde ‘Özgül Öğrenme Güçlüğü’ konferansı

1-7 Kasım Dünya Disleksi (Çocuklarda Öğrenme Bozukluğu) Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla Psikolog Doğan Özer’in konuşmacı olarak katıldığı "Özgül Öğrenme Güçlüğü" konulu konferans düzenlendi.

1-7 Kasım Dünya Disleksi (Çocuklarda Öğrenme Bozukluğu) Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla Psikolog Doğan Özer’in konuşmacı olarak katıldığı "Özgül Öğrenme Güçlüğü" konulu konferans düzenlendi.


Üniversitenin Merkez Külliyesi Vehbi Koç Salonunda gerçekleştirilen konferansa üniversite çalışanları, öğrencileri ile disleksi çocuk sahibi aileler katıldı.


Konuşmasına disleksi olan çocukların zihinsel bir engel taşımadıkları, sadece öğrenme güçlüğü çektiklerinin altını çizerek başlayan Psikolog Özer, Einstein, Picasso ve Leonardo Da Vinci gibi dünyaca ünlü bilim adamı ve ressamların çocukluk evrelerinde disleksi ile mücadele ettiğini sözlerine ekledi.


Psikolog Özer, "Disleksi, okuma, yazma, matematik gibi akademik becerilerde görülen gelişimsel bir özel öğrenme güçlüğüdür. Amerika Psikiyatri Birliğinin tanımına göre Özel Öğrenme Güçlüğü, zekası normal ya da normalin üstünde olan bireylerin, standart testlere göre yaş, zeka düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda okuma, matematik ve yazılı anlatım düzeyinin beklenenin önemli ölçüde altında olmasıyla tanısı konulan bir bozukluktur. Disleksi, çocuğun zeka düzeyinin normal olmasına, hiçbir fiziksel ya da duygusal bozukluğun bulunmamasına, normal ve yeterli bir eğitim alıyor olmasına, sosyokültürel çevrenin uygun olmasına rağmen ortaya çıkar. Her çocuk gibi bu çocuklar da özeldirler" şeklinde konuştu.


Soru-cevap kısmı ile devam eden konferansta disleksi çocukların aileleri Psikolog Özer’e çeşitli sorular yönelterek kafalarındaki soru işaretleri ortadan kaldırmaya çalıştı.


Konferansın ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz tarafından konuşmacı Psikolog Doğan Özer’e adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.