ASAYİŞ - 24 Nisan 2019 Çarşamba 12:53

Gasp ve yağlama suçundan aranan şahıs yakalandı

A
A
A
Gasp ve yağlama suçundan aranan şahıs yakalandı

Adıyaman’da gasp ve yağmalama suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı.

Adıyaman’da gasp ve yağmalama suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı.


2017 yılında bir kişiyi arabasında gasp ederek yağmalama yapan Tuncay Ç. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adıyaman Atatürk Bulvarı üzerinde yakalandı. Yakalanan şahsın 5 yıl gasp ve yağma suçundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.


Sağlık raporu alınan şahıs, daha sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya İki kardeşten birinin ölümüne neden olan kazada otomobil sürücü serbest bırakıldı Antalya’nın Alanya ilçesinde okul çıkışı el ele tutuştuğu kardeşiyle yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu 8 yaşındaki Doruk Erdoğan’ın ölümüne neden olan trafik kazası sonrası gözaltına alınan şüpheli hakimlik tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Kaza, Güllerpınarı Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kemal Şuberi İlköğretim Okulunda okuyan 8 yaşındaki Doruk Erdoğan ve 7 yaşındaki kardeşi Belinay Erdoğan’a okul çıkışı evlerine giderken karşıdan karşıya geçtikleri sırada F. Ü.’nün kullandığı otomobil çarptı. Kazada Doruk Erdoğan aracın altında kalıp feci şekilde can verirken, kız kardeşi çarpmanın şiddetiyle önce aracın ön kaputuna, ardından yola savruldu. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Dorukhan Erdoğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hafif yaralanan Belinay Erdoğan ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sürücü gözaltına alınırken, küçük çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Doruk Erdoğan için bugün Alanya Büyükhasbahçe Camisi’nde öğle namazından önce kılınan cenaze namazının ardından Büyükhasbahçe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kazanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen otomobil sürücü F.Ü. ise hakimlik tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
Hakkari Vali Ali Çelik: “Eğitim birinci önceliğimizdir” Hakkari Valisi Ali Çelik, eğitim konusunun her zaman birinci öncelikleri olduğunu belirterek, “Bunun için temel altyapının takibi, okul yapımları ve eğitimle ilgili bütün standartların iyileştirilmesi konuları bizler için çok çok önemli” dedi. Hakkari Valiliği, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nitelikli Eğitim ve Araştırma Derneği (NEVADER) tarafından Hakkari’deki öğrencilere kitap desteği sağlandı. Vali Ali Çelik, NEVADER Başkanı Azad Tekin Ulutaş ve protokol üyeleri ile birlikte öğrencileri desteklemek ve onlara yeni fırsatlar sunmak amacıyla düzenlenen kitap dağıtım programına katıldı. Hakkari Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen kitap dağıtım programında konuşan Vali Ali Çelik, "En önemli gayemiz, eğitimin niteliğini üst seviyelere taşımak. Eğitim konusu her zaman ifade ettiğimiz gibi Hakkari’nin birinci önceliğidir. Bunun için temel altyapının takibi, okul yapımları ve eğitimle ilgili bütün standartların iyileştirilmesi konuları, bizler için çok çok önemli. Bu konuda bakanlıklarımızın büyük bir desteği var. Bunun yanında, ilimizde öğrencilerimizin akademik başarısını da en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Bunun bir ayağı da sınavlara hazırlanan evlatlarımızı, kitaplarla ve hazırlık kurslarıyla yerelden desteklemektir. Daha önce de hem valiliğimiz hem de hayırsever derneklerimiz tarafından, öğrencilerimize kitap desteğinde bulunulmuştu. Bunu devam ettirelim istedik ve öğrencilerimize, kitapların yanı sıra soru kitapçık desteğinde de bulunuyoruz. Okullarımızın ve halk eğitim merkezlerimizin bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında, öğrencilerimize ücretsiz kurs veriyor, tarama sınavlarından yararlandırıyor ve kendilerine materyal desteğinde bulunuyoruz. İnanıyorum ki bu kurslarımıza devam eden öğrencilerimizin çoğu, çok iyi okullar kazanacaklardır” dedi.
Aydın Koçarlı Belediyesi zabıta ekipleri market denetimi gerçekleştirdi Koçarlı Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde denetim gerçekleştirdi. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı’nın talimatı ile vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine erişimini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, son tüketim tarihi, fiyat etiketi ve fahiş fiyat konularında titizlikle incelenerek uygun olmayan ürünler belirlendi. Koçarlı Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde denetimlerini sıklaştırarak, vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine erişimini sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, ilçede faaliyet gösteren zincir ve yerel marketlerde yapılan denetimlerde, çeşitli konularda titizlikle incelenerek, tüketicilerin sağlığına zarar verebilecek ürünlerin önüne geçilmeye çalışılıyor. Denetimlerde, özellikle son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulunup bulunmadığı, ürünlerin saklama şartları, hijyen standartları, fiyat etiketleri gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca, gıda güvenliği ile ilgili belgelere de titizlikle bakıldı ve gerektiğinde eksikliklerin giderilmesi için market işletmecilerine uyarılarda bulunularak denetimlere uygun olmayan ürünlere imha edilmek üzere el konuldu. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, yapılan denetimlerle ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli. Bu nedenle marketlerde yapılan denetimlerde gıda güvenliği standartlarına uyulup uyulmadığını zabıta ekiplerimiz titizlikle inceliyorlar. Amacımız, hemşerilerimizin güvenle alışveriş yapabileceği bir ortamı ve sağlıklı gıda tüketimine ulaşmasını sağlamak" diye konuştu. Başkan Arıcı ayrıca, denetimlerin devam edeceğini belirtirken tüketicilerin de herhangi bir şüpheli durumla karşılaştıklarında belediye zabıta müdürlüğüne bildirmeleri çağrısında bulundu.
Manisa MCBÜ’de anaokulu sınıfından Hijyen Haftası etkinliği Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde, üniversitenin Sosyal Tesisler İşletme Müdürlüğüne bağlı sağlık yerleşkesi kreşi 6 yaş grubu öğrencinin katılımıyla Hijyen Haftası kutlaması gerçekleştirildi. Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı önderliğinde Hastane Başhekimlik binası girişinde kreş müdürü ve öğretmenleri nezaretinde toplam 19 öğrenci katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Hastane Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Cüneyt Bal, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Banu Çetin, Kreş Müdürü Fulya Karşıyaka, Hastane Müdürü Tahsin Akcan, okul öncesi öğretmenleri Gamze Savaş ve Gülmira Askar Bayram ile hastane personeli ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Banu Çetin, "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2005 yılından beri sürdürdüğü ’Ellerini yıka, hayat kurtar’ sloganıyla, el hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı ve el hijyeni uyumunu istenen düzeye getirmeyi, dolayısı ile hastane enfeksiyonlarını ve antibiyotik direncini engellemeyi amaçlamaktadır. El Hijyen Günü 2024’ün teması ise ’El hijyeninin gücü’ olarak belirlenmiştir. Bu slogan ile el hijyeninin bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolü üzerindeki önemini vurgulayarak tüm toplumu el hijyeninin günlük yaşamlarının değişmez bir rutini olmaya teşvik etmektedir" dedi. Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Cüneyt Bal ise günümüzde toplumda hijyen uygulamalarının yaygınlaştırılmasının önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olarak değerlendirildiğini vurguladı. Etkinlik, 19 kreş öğrencisinin öğretmenleri nezaretinde Türkçe ve İngilizce şarkılar söyleyip, dans etmeleriyle devam etti. Etkinliğe katılanlara el hijyeninde kullanmaları için sabun ve kolonya dağıtıldı.
İstanbul İki gün arayla kayboldular, çifte kayıpta sıcak gelişme 52 yaşındaki Nuran Şahin, yaklaşık 3 hafta önce hastaneye diye gittiği Antalya Alanya’dan kayıplara karıştı. Nuran Şahin’den 2 gün sonra ise sevgilisi Gökmen Fetullah Kaya motosikletiyle sırra kadem bastı. İlk etapta birlikte kaçtıkları düşünülen ikilinin cinayete kurban gitmiş olabileceği şüphesi ile çocukları Müge Anlı’ya başvurdu. İddialar ardı ardına sıralanırken, günlerdir izine rastlanılamayan Gökmen Fetullah Kaya’nın motosikleti ormanlık alanda bulundu. 17 Nisan’da Antalya Gazipaşa’daki evinden Alanya’ya giden Nuran Şahin, eşi ve çocukları ile yaşadığı evine bir daha geri dönmedi. Ondan 2 gün sonra ise sevgilisi olduğu ortaya çıkan Gökmen Fetullah Kaya; Antalya Gazipaşa’dan kayboldu. Esrarengiz bir şekilde kaybolan ikili ile ilgili olarak araştırmacı gazeteci Müge Anlı, konuşulmayan gerçekleri peş peşe ortaya çıkardı. Nuran Şahin’i kaybolduğu gün Alanya’ya köylüsü Durmuş Ali Çelik’in, götürdüğü ilk kez programda konuşuldu. Çok bilinmeyenli çifte kayıpta Nuran Şahin’le alakalı ilişki iddiaları karşısında eşi Mustafa Şahin’in tepkisizliği dikkat çekti. Günlerdir Antalya’da araştırmalar yapan Müge Anlı ekibi, çok önemli ipuçlarına ulaştı. Önce Gökmen Fetullah Kaya’nın takıldığı güvenlik kameralarına ulaşıldı, ardından da kameralara göre takip etmiş olabileceği güzergahları ortaya koydu. Araştırmalar sonucu iki kamera arasında sırra kadem basan Gökmen Fetulllah Kaya’nın Nuran Şahin’i son gören kişi olduğu belirlendi. Müge Anlı’ya konuşan görgü şahitleri ile çifte kayıpta çözüme bir adım daha yaklaşıldı. Önce ikilinin Çeçek Mevkii olarak bilinen dik yamaçtan atılmış olabileceği iddiası gündeme geldi. Bu iddia üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başladı. Akabinde Nuran Şahin kaybolmadan bir gün sonra Gökmen Fetullah Kaya’yı gören ve gördüğü yerde olmasını garip bulan çoban Müge Anlı’ya ulaştı. Çobanın Gökmen Fetullah Kaya’yı gördüğü yere 500 metre mesafede olan noktada motosiklet bulundu. İlk incelemelere göre motosikletin Gökmen Fetullah Kaya’ya ait olduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin delil toplama çalışmaları anbean canlı yayında aktarılırken, Müge Anlı motosikletin bulunduğu çevrede ikiliyle ilgili başka ipuçlarının da bulunabileceğine dikkat çekti. Motosikletin bulunduğu yerde ceset aranacağı bilgisi de canlı yayında kaydedildi.
Niğde Atık Pilleri Topladılar Ödülleri Kaptılar Niğde Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde başlattığı çağrıyla öğrenciler çevre dostu projeye destek veriyor. Topladıkları 7 kilo ağırlığındaki atık pillerin doğayı kirletmeden geri dönüşüm zincirine dahil edilmesi amacıyla Niğde Belediye’sine getiren özel eğitim öğrencilerine öğretmenleri Mehmet Akyüz ve Volga Bozdağ eşlik etti. Atık pilleri teslim alan Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan, Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu heyetine, Niğde Belediyesi’nin ’Çevre Dostu’ ödülünü takdim etti. Atık pillerin içindeki kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik oluşturduğuna dikkat çeken öğrenciler, bu nedenle pilleri çevreye ve çöpe atmayıp, atık pil toplama kutularına ya da belediyeye teslim etmeleri gerektiğini belirtti. Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan yaptığı açıklamada; duyarlılıklarından dolayı Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu’nun yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Niğde Belediyesi bünyesinde kurdukları İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kentin 22 ayrı noktasına Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştiren Niğde Belediyesi bu merkezlerde toplanan kâğıt, metal, cam, plastik, elektrik ve elektronik atıkların yanı sıra bitkisel yağ ve atık pilleri Niğde Belediyesi Geri Dönüşüm Merkezi’ne götürerek, geri dönüşüme kazandırılıyor.