ASAYİŞ - 10 Temmuz 2019 Çarşamba 14:51

Evinde vahşice öldürülen emekli polisin failleri 14 yıl sonra yakalandı

A
A
A
Evinde vahşice öldürülen emekli polisin failleri 14 yıl sonra yakalandı

Adıyaman’da başından 17 bıçak darbesi ile öldürülen emekli polis memurunun failleri 14 yıl sonra yakalandı.

Adıyaman’da başından 17 bıçak darbesi ile öldürülen emekli polis memurunun failleri 14 yıl sonra yakalandı.


26 Temmuz 2005 tarihinde Gölbaşı ilçesi Kutlar Mahallesi Asfalt Sokak’ta ikamet eden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinden emekli Seydi Vakkas Gültekin, evinde ölü bulunmuştu. Başından 17 bıçak darbesi ile öldürülen emekli polis memurunun katil zanlısının yakalanmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalara rağmen katil zanlısı yakalanamadı. Olaydan 14 yıl sonra Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliğince özel ekip kuruldu. Özel ekip, faili meçhul olayın aydınlatılması için çalışmalar yaptı. Yapılan 8 aylık teknik takipler ve çalışmalar sonucunda Gaziantep, Malatya, Antalya’da ikamet eden Mehmet Seymen, Ali Ç., Yılmaz E. ve Burhan Ç.’nin kaldığı adreslere operasyon düzenlendi. Özel ekibin yapmış olduğu operasyonla yakalanarak gözaltına alınan 4 şahıs Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne getirilerek burada sorguya alındı. İşlemleri tamamlanan şahıslar daha sonra Gölbaşı Adliyesine sevk edildi. Burada mahkemeye çıkarılan şahıslardan Mehmet Seymen, emekli polis memuru Seydi Vakkas Gültekin’i öldürmekten tutuklanarak cezaevine gönderilirken Ali Ç., Yılmaz E. ve Burhan Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Para için öldürdü iddiası


Emekli polis memuru Seydi Vakkas Gültekin’in aldığı emekli tazminatı sonrası Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine döndüğü ve burada katil zanlısı Mehmet Seymen ile sık sık zaman geçirdiği öğrenildi. Katil zanlısı Mehmet Seymen’in cinayetten önce emekli tazminatından haberdar olduğu ve bahse konu parayı almak için Seydi Vakkas Gültekin’in yanına gidip, yanında getirdiği bıçak ile Gültekin’i başından 17 kez bıçakladığı iddia edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı Süper Lig’de en fazla puan topladığı sezonu yaşayan Fenerbahçe, son 2 deplasman maçında 4 puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, Konyaspor’a konuk olurken sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 90’a yükselten sarı-lacivertliler, ligde son 3 haftaya girilirken lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü. Bu sezon dış sahada mağlubiyet yaşamayan Kanarya, üst üste elde ettiği 10 maçlık galibiyet serisinin ardından Sivasspor ve Konyaspor maçlarında 2’şer puan kaybetti. Fenerbahçe dış sahada oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik alarak 48 puan topladı ve 2020-2021 sezonunda elde ettiği ‘dış sahada en fazla puan toplama rekorunu’ da geride bıraktı. Sarı-lacivertliler 3. kez gol atamadı Sarı-lacivertliler, 18 hafta sonra bir maçta fileleri havalandıramadı. Ligde 89 golle, en golcü takım olan Fenerbahçe, 3. kez rakip fileleri havalandıramadan maçı tamamladı. İsmail Kartal’ın öğrencileri ligin 36. haftasında 12 Mayıs Pazar günü Kayserispor’u konuk edecek. Mert Müldür cezalı duruma düştü Konyaspor mücadelesine yedek kulübesinde başlayan Mert Müldür, iki takım oyuncularının yaşadığı gerginlik sonrası itirazda bulunurken hakem Bahattin Şimşek tarafından 34. dakikada sarı kart gördü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören Mert, gelecek hafta iç sahada oynanacak Kayserispor müsabakasında cezalı duruma düştü. 25 yaşındaki futbolcu Samsunspor’la oynanan iki maçta ve Pendikspor karşılaşmasında sarı kart görmüştü. Konyaspor’a karşı 52. dakikada Osayi-Samuel’in yerine oyuna giren Mert Müldür, sarı-lacivertli formayla bu sezon 25 lig maçında görev aldı.